Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Κλειστό γυμναστήριο στην Αλόννησο

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου της Σκοπέλου, το οποίο θα αποτελέσει χώρο που θα φιλοξενεί αθλοπαιδιές αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις, καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό.
Οι εργασίες ανέγερσης συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς, ενώ σύμφωνα με υπολογισμούς, πριν από την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, θα τοποθετηθεί η στέγη του κτηρίου, που αποτελεί το μεγαλύτερο «κομμάτι» της κατασκευής.
Το κτίριο, που δεσπόζει στην περιοχή του Πατητηρίου, είναι ισόγειο, ενώ προβλέπεται, παράλληλα, η δημιουργία υπόγειων βοηθητικών χώρων. «Κατά βάση, εξηγεί ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, είναι ο μοναδικός μεγάλος κλειστός χώρος που θα έχει το νησί στην διάθεσή του, όταν ολοκληρωθεί». Σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό θα αποτελέσει κλειστό γυμναστήριο και γήπεδο μπάσκετ, όπου θα πραγματοποιούνται μια σειρά από αθλητικές δράσεις, αλλά στην διάρκεια της χειμερινής κυρίως περιόδου, θα υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας και διάφορων εκδηλώσεων πολιτιστικού χαρακτήρα, εκλαμβάνοντας την μορφή πολυχώρου. «Το συγκεκριμένο έργο έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπήρχε στο νησί, ελλείψει μεγάλων κλειστών χώρων για την διεξαγωγή εκδηλώσεων» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Αλοννήσου.
Παράλληλα, θα δημιουργηθούν και άλλοι αντίστοιχοι χώροι στο νησί, στο πλαίσιο των Τοπικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στο πλαίσιο αυτό συγκεκριμένα, προβλέπεται η δημιουργία επιπλέον χώρων διδασκαλίας στο Δημοτικό Σχολείο του νησιού, καθώς και χώρος εκδηλώσεων, ο οποίος δεν υφίσταται μέχρι στιγμής, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται αίθουσες του σχολείου, για την διοργάνωση αντίστοιχων δραστηριοτήτων. Όταν αποπερατωθεί το συγκεκριμένο έργο, θα καλυφθεί πλήρως το νησί, διότι θα διαθέτει πλέον κλειστό χώρο κατάλληλο για την ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, αλλά και στην διάρκεια του χειμώνα. Παράλληλα όμως, θα καθίσταται δυνατή η φιλοξενία ποικίλων εκδηλώσεων πολιτιστικού χαρακτήρα, σ’ έναν κλειστό χώρο, σύγχρονων προδιαγραφών.


ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
taxydromos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger