Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ξενοδόχοι: Όχι στον ελλιμενισμό σκαφών στις Κουκουναριές

Την αντίθεσή τους με τον ελλιμενισμό σκαφών στην παραλία Κουκουναριών, εκφράζουν οι ξενοδόχοι της Σκιάθου, που με έγγραφό τους στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητούν να λάβει σχετική απόφαση, ώστε από την προσεχή κιόλας θερινή περίοδο ο ελλιμενισμός τουριστικών –επιβατηγών σκαφών μήκους μεγαλύτερου των 20 μέτρων, να γίνεται αποκλειστικά και μόνο στο Λιμάνι της Σκιάθου, σε σημείο που θα οριστεί από το Λιμεναρχείο.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Σκιάθου, ο αριθμός των μεταφερόμενων επισκεπτών φτάνει καθημερινά περίπου τα 1.000 άτομα. Ως εκ τούτου, αναφέρουν οι ξενοδόχοι, η παραλία τις περισσότερες ώρες της ημέρας είναι υπερκορεσμένη, με ανθρώπους κυριολεκτικά στοιβαγμένους ο ένας πάνω στον άλλο, με συνέπεια οι ιδιοκτήτες παρακείμενων ξενοδοχείων να γίνονται αποδέκτες σχετικών παραπόνων από τους πελάτες τους, οι οποίοι δεν μπορούν να απολαύσουν στοιχειωδώς το μπάνιο τους σε μία περιοχή που επέλεξαν για τις διακοπές τους και δαπανούν σημαντικά ποσά καθημερινά κατά τη διαμονή τους σε πολλές επιχειρήσεις του νησιού, στηρίζοντας την οικονομία του.

«Αντίθετα τα 1.000 και πλέον άτομα που αποβιβάζουν καθημερινά τα συγκεκριμένα τουριστικά σκάφη λόγω του γεγονότος ότι «εγκλωβίζονται» αναγκαστικά στην παραλία των Κουκουναριών, όπως διαπιστώνεται, δεν συμβάλουν ούτε στο ελάχιστο στην οικονομία του νησιού. Και αυτό διότι, έτσι όπως είναι (ή επιτρέπουμε να είναι) διαμορφωμένη μέχρι σήμερα η εκδρομή τους, όχι μόνο το φαγητό, αλλά ακόμη και το νερό τους «οδηγούνται» να το προμηθευτούν από το μπαρ του καραβιού που τους μεταφέρει. Μόνο τα σκουπίδια τους απομένουν καθημερινά στην παραλία των Κουκουναριών για να «θυμίζουν» το πέρασμά τους από τη Σκιάθο», τονίζει η Ένωση Ξενοδόχων του νησιού.

Η Ένωση Ξενοδόχων ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο να εξετάσει με προσοχή και την υπευθυνότητα που αρμόζει στο θέμα αυτό και να λάβει σχετική απόφαση, ώστε από την προσεχή κιόλας θερινή περίοδο ο ελλιμενισμός τουριστικών - επιβατηγών σκαφών μήκους μεγαλύτερου των 20 μέτρων, να γίνεται αποκλειστικά και μόνο στο Λιμάνι της Σκιάθου, σε σημείο που θα οριστεί από το Λιμεναρχείο.

«Ο ελλιμενισμός των σκαφών αυτών στο Λιμάνι θα σημαίνει πως οι επιβάτες του θα διαχέονται σε διάφορα σημεία του νησιού, προκειμένου να περάσουν τις ώρες παραμονής τους εδώ, θα χρησιμοποιούν μέσα μεταφοράς, θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασής τους σε επιχειρήσεις σε όλο το νησί, τονώνοντας έτσι ποικιλοτρόπως την τοπική οικονομία. Από τις 10 το πρωί που θα φτάνουν στο λιμάνι της Σκιάθου προκειμένου να περάσουν τη μέρα τους θα μπορούν να επισκέπτονται το Μοναστήρι, τα τουριστικά καταστήματα, να μεταβαίνουν σε διάφορες παραλίες για το μπάνιο τους και να έχουν πρόσβαση σε επιχειρήσεις εστίασης για το γεύμα τους», καταλήγει στην επιστολή της η Ένωση Ξενοδόχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger