Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012

Προς: Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ – ΤΑΕ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΕΡ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ «Αγ. Νικόλαος»
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΤΕΒΕ-ΤΣΑ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


ΥΠΟΜΝΗΜΑ


Προς: Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου.

        Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα δημόσια νοσοκομεία, στον ΕΟΠΥΥ και τα φάρμακα δε χρειάζεται πολλά λόγια για να περιγραφεί: Άνθρωποι μένουν χωρίς την απαραίτητη θεραπεία γιατί δεν έχουν να πληρώσουν, τα νοσοκομεία είναι υπό κατάρρευση και οι εργαζόμενοι σε αυτά έχουν γίνει «λάστιχο».
                                   Κατάσταση δραματική κι επικίνδυνη, που αποδεικνύει τι εννοούσαν η προηγούμενη και η σημερινή κυβέρνηση όταν μιλούσαν για καταπολέμηση της «σπατάλης», «εξορθολογισμό» των δαπανών για Υγεία - Φάρμακο κ.λπ.
        Αποδεικνύεται ποιος ήταν εξαρχής ο στόχος του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή οι δραματικές περικοπές στις παροχές των ασφαλισμένων, παρότι οι εργαζόμενοι πληρώνουν τις εισφορές τους, ενώ η νέα κυβέρνηση χωρίς δισταγμό μιλάει για μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.
        Επομένως, ο λαός δεν έχει τίποτα θετικό να περιμένει από την κυβερνητική πολιτική και την πολιτική της ΕΕ για να αντιμετωπιστεί η δραματική κατάσταση όπως εξελίσσεται στα φάρμακα, στον ΕΟΠΥΥ και στα δημόσια νοσοκομεία.
         Αν ο ίδιος ο λαός δεν οργανωθεί και δε διεκδικήσει με όλους τους τρόπους το δικαίωμα στη θεραπεία, στη ζωή. Οι σημερινές συνθήκες απαιτούν το εργατικό - λαϊκό κίνημα και οι οργανώσεις του στους χώρους δουλειάς, στα νοσοκομεία, στους συνταξιούχους, στις γυναίκες, στους φαρμακοποιούς, κάθε λαϊκή συσπείρωση, χωρίς αναμονή και χωρίς κανένα συμβιβασμό, να διεκδικήσουν κρατική χρηματοδότηση των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ και φυσικά να επιστραφούν τα «κουρεμένα» αποθεματικά τους.
         Απαιτείται μαζικός και σκληρός αγώνας για να έχουν όλοι δωρεάν τα απαραίτητα φάρμακα, υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό, ιατρικές εξετάσεις και θεραπείες, πρόσβαση στα νοσοκομεία και σ' όλες τις δομές Υγείας.
         Από όλες τις εξελίξεις φανερώνεται πως η «μεγάλη πληγή» του δημόσιου συστήματος Υγείας είναι η επιχειρηματική δράση σε Υγεία - Πρόνοια - Φάρμακο, που ξεζουμίζει νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, το λαϊκό εισόδημα, ενώ δεν προσφέρει τίποτα.                
         Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει η ίδια την έγκαιρη και επαρκή τροφοδοσία των νοσοκομείων με όλα τα φάρμακα, υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό, αντιδραστήρια για τις εργαστηριακές εξετάσεις, υλικά για τα χειρουργεία και τρόφιμα.
         Επιπλέον, να γίνει από το κράτος άμεση αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ σε ασφαλισμένους, φαρμακοποιούς και γιατρούς.
          Η δραματική κατάσταση, όπως εξελίσσεται στα φάρμακα, στον ΕΟΠΥΥ και στα δημόσια νοσοκομεία, απαιτεί το εργατικό - λαϊκό κίνημα και οι οργανώσεις του στους συνταξιούχους, στις γυναίκες, κάθε λαϊκή συσπείρωση, χωρίς καθυστέρηση, χωρίς αναμονή, να διεκδικήσουν κρατική χρηματοδότηση για να έχουν όλοι, χωρίς εξαίρεση, ιδιαίτερα τώρα σε περίοδο βαθέματος της οικονομικής κρίσης, δωρεάν τα απαραίτητα φάρμακα, υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό, ιατρικές εξετάσεις και θεραπείες.
           Οι εξελίξεις αναδεικνύουν την αναγκαιότητα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση, από ένα ενιαίο, καθολικό, σύγχρονο και αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό και θα παρέχει όλες τις υπηρεσίες σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
         Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης και κοινωνικοποίηση όλων των ιδιωτικών μονάδων Υγείας, της βιομηχανίας φαρμάκων, ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού και αναλώσιμου υλικού.
         Είναι κατεπείγουσα ανάγκη το λαϊκό κίνημα, εμείς οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι υγειονομικοί και οι μικρομεσαίοι φαρμακοποιοί να συστρατευθούν και να απαιτήσουν, τον 21ο αιώνα, να μην πεθαίνουν άνθρωποι που μπορούν να θεραπευτούν. Να αξιοποιούνται η επιστήμη και η τεχνολογία για τις ανθρώπινες ανάγκες και για τη διαφύλαξη της ζωής.
        Ο πρόσφατος θάνατος του αδικοχαμένου συμπολίτη μας συνταξιούχου αυτοκινητιστή Χαρ. Ρούμπου- στην οικογένεια του οποίου εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας - αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι μετά τις περικοπές σε προμήθεια  φαρμάκων, ελλείψεις σε εφημερίες γιατρών βασικών ειδικοτήτων απειλείτε η ζωή και υγεία χιλιάδων συνταξιούχων και εργαζομένων, των παιδιών από λαϊκές οικογένειες.
          Καλούμε όλους τους συνταξιούχους, τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους και τις λαϊκές επιτροπές σε άμεση κινητοποίηση για την απαράδεκτη και τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και στο Νοσοκομείο Βόλου, ως αποτέλεσμα των συνολικών αντιλαϊκών εξελίξεων στο χώρο της Υγείας.


            Απαιτούμε:

·        Την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων, των κέντρων υγείας και των ιδρυμάτων πρόνοιας, από τον κρατικό προϋπολογισμό.
·        Επιστροφή από το κράτος των αποθεματικών που χάθηκαν από το πρόσφατο κούρεμα.
·        Αποπληρωμή όλων των χρωστούμενων από το κράτος για φάρμακα, ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, υγειονομικά υλικά, τρόφιμα για νοσοκομεία, και άλλα ιδρύματα, των φαρμακοποιών και των γιατρών. Η κρατική χρηματοδότηση για την υγεία – πρόνοια – φάρμακο να είναι σε απόλυτη προτεραιότητα έναντι οποιασδήποτε υποχρέωσης που απορρέει από την δανειακή σύμβαση.
·        Εξασφάλιση με ευθύνη του κράτους της έγκαιρης και επαρκούς τροφοδοσίας σε όλα τα φάρμακα.
·        Κρατική χρηματοδότηση για δωρεάν διάθεση των εδικών φαρμάκων και των φαρμάκων για τις συνοδούς νόσους , τα συμπληρώματα διατροφή, το υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό από τα δημόσια νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ, στους χρόνιους πάσχοντες και στα ΑμΕΑ.
·        Κρατική χρηματοδότηση για δωρεάν διάθεση των φαρμάκων με προτεραιότητα στους ανέργους ανασφάλιστους Έλληνες και μετανάστες, χαμηλοσυνταξιούχους, στους φτωχούς αγρότες και στους αυτοαπασχολούμενους που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους.
·        Άμεση αποπληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ των δαπανών που πλήρωσαν οι ασφαλισμένοι, τα ΑμΕΑ σε φάρμακα και άλλο υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό την περίοδο της άρσης τη πίστωσης των φαρμακοποιών προς τον ΕΟΠΥΥ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία.
·        Συμψηφισμό των χρεών ανάμεσα στο δημόσιο στους φαρμακοποιούς και τους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς.


Βόλος,  5-09-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου