Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – ΟΑΕΕ – ΟΤΑ – ΝΑΤ – ΤΑΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ



ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ - Ε.Ε. – ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΜΑΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ  ΣΤΕΛΝΟΥΝ  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ - ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ -ΤΗΝ ΜΙΣΘΩΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ.
Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ.
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
         Μπροστά σε όσα δύσκολα βιώνουμε και στη νέα αντεργατική λαίλαπα που έρχεται,
 η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα(Σ.Ε.Α)  καλεί τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους σε μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα το Σάββατο 8/9/12..
Στο Βόλο, συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αγ. Νικολάου,
το Σάββατο 8/9/12, στις 11π.μ..
          Η ζωή μας και η ζωή των οικογενειών μας καθημερινά εξαθλιώνεται από την οικονομική ανέχεια, την φτώχεια. Μπαίνει σε κίνδυνο από την άθλια κατάσταση που επικρατεί στον ΕΟΠΥΥ, στην υγεία - ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
          Η ΣΕΑ εκφράζει την αντίθεσή της, καταδικάζει τις αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές γιατί οι συνταξιούχοι μαζί και οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει με τον μόχθο τους και το αίμα της ζωής τους τα πάντα,  συντάξεις, φάρμακα, παροχές κοινωνικής ασφάλισης. Δεν χρωστάνε σε κανέναν, αντίθετα μας χρωστάνε, όλος ο πλούτος που έχουν στα  σεντούκια τους οι τραπεζίτες οι εφοπλιστές οι  μεγαλοβιομήχανοι είναι δικός μας.  
          Έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε καλύτερα και εμείς και τα παιδιά μας. Έχουμε δικαίωμα να έχουμε τις συντάξεις μας, τα φάρμακα και όλες τις ασφαλιστικές παροχές που έχουμε πληρώσει και μας έχουν αφαιρέσει.
         ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: καμία περικοπή και αποκατάσταση, στις κύριες και επικουρικές, συντάξεις, επιδόματα, κοινωνικές δαπάνες, φάρμακα, την υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών, νόμων και διατάξεων, μνημονίων, εφαρμοστηκών διατάξεων και δανειακών συμβάσεων, που μας έχουν καταδικάσει στη φτώχεια την δυστυχία την εξαθλίωση.
        Όλα αυτά τα χρόνια χορτάσαμε από ψέματα, εκβιασμούς, τρομοκρατία και εμπόριο ελπίδας από τις κυβερνήσεις, τις πολιτικές και συνδικαλιστικές  δυνάμεις που με συνέπεια υπηρετούν την Ε.Ε και τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.
          Το νέο πακέτο της τρικομματικής  συγκυβέρνησης ΝΔ –ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ,  των 14 δις Ευρώ είναι εδώ και έρχεται να τσακίσει παραπέρα συντάξεις, μισθούς, μεροκάματα, δαπάνες για την υγεία, προνοιακά επιδόματα, το ΕΚΑΣ. Συγχωνεύονται και κλείνουν νοσοκομεία. Προσθέτουν νέα φορολογία και χαράτσια, ξεχαρβαλώνουν την παιδεία, και αφήνουν χιλιάδες παιδιά έξω από τους παιδικούς σταθμούς. Θα ακολουθήσουν και άλλα μέτρα.
        Ήδη ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε στους Ευρωπαίους ηγέτες για την εφαρμογή των άγριων αντεργατικών μέτρων, σερβίροντας μας το παραμύθι της επιμήκυνσης.
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
      Ο φόβος, η τρομοκρατία, οι ψεύτικες ελπίδες, όταν υιοθετούνται, δεν  οδηγούν  προς το καλύτερο, αντίθετα σπρώχνουν τις εργατικές-λαϊκές δυνάμεις στην ενσωμάτωση, την αποστράτευση, απομαζικοποιούν  και υπονομεύουν τους αγώνες.

ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ  ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ  ΜΕ ΕΝΙΑΙΑ ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, ΑΝΕΡΓΩΝ, ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ, ΜΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger