Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Ατρόμητος... Λαζαρίδης και 2X2

Με γκολ του Λαζαρίδη ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 0-1 στο Περιστέρι και ο Ατρόμητος με την δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα ματς έγινε ο τέταρτος συγκάτοικος στην κορυφή της βαθμολογίας με Ολυμπιακό, Πανιώνιο και Αστέρα Τρίπολης
Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Ατρόμητος ξεκινάει με δύο νίκες στο πρωτάθλημα. Ογδοη διαδοχική φορά, που ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κερδίσει στο Περιστέρι. 
Παράδοση φαίνεται πως αρχίζει να δημιουργεί ο Λαζαρίδης κόντρα στον ΠΑΟΚ, αφού μετά το περσινό του γκολ (με τη φανέλα του Αρη) κατάφερε να τον πληγώσει και φέτος, χαρίζοντας στον Ατρόμητο μία σημαντική νίκη. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα, δημιούργησε ευκαιρίες και τελικά έκαμψε στο 78΄την αντίσταση του πολύ καλού Γλύκου, που μαζί με τον Σταφυλίδη ήταν οι μόνοι διακριθέντες του Δικεφάλου. Οι παίκτες του Δώνη, που επέστρεψε στο πρώην σπίτι του, δεν απείλησαν σχεδόν καθόλου τον Ιτάνζ και έδειξαν αρκετά επηρεασμένοι από τις απουσίες, παρουσιάζοντας προβλήματα στον δημιουργικό και αμυντικό τομέα.
Χωρίς γκολ, με λιγοστές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, αλλά με καλό ρυθμό στο παιχνίδι ολοκληρώθηκε το α' μέρος στο Περιστέρι. Ο ΠΑΟΚ, που αγωνίστηκε με τέσσερις σημαντικές απουσίες, είχε κατά κύριο λόγο την κατοχή, που έφτασε μέχρι και το 65-35, ωστόσο αυτή ήταν φλύαρη και δεν μπορούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να απειλήσει. Ο Αθανασιάδης δεν τροφοδοτήθηκε και είναι χαρακτηριστικό πως ο Ιτάνζ δεν χρειάστηκε να επέμβει σε καμία περίπτωση μετά από σουτ παικτών του Δώνη.
Από την άλλη πλευρά, ο Ατρόμητος ανέβασε την απόδοσή του μετά το 25λεπτο και σε δύο περιπτώσεις έφτασε πολύ κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος, δημιουργώντας ρήγματα κυρίως από τα αριστερά (από την πλευρά του Αποστολόπουλου). Στο 32' ο Μπέλιτς ανάγκασε σε εντυπωσιακή επέμβαση τον Γλύκο, που είχε απαντήσεις και σε κάποιες επικίνδυνες σέντρες, ενώ οι θεσσαλονικείς στάθηκαν τυχεροί στη φάση του 36' όταν μετά από κόντρα στα πόδια του Λόρενς η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.
Με τους Μπέλιτς, Μπρίτο ιδιαίτερα δραστήριους, ο Ατρόμητος ξεκίνησε στην επανάληψη όπως στο τέλος του α' μέρους, προσπαθώντας να αυξήσει την πίεσή του στα καρέ του Γλύκου, που όμως ήταν σταθερός και δήλωνε παρών όποτε χρειαζόταν. Η πρωτοβουλία πέρασε σχεδόν ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους, που επεδίωκαν να απειλήσουν από τις άκρες, ωστόσο οι θεσσαλονικείς έκλειναν σωστά τους διαδρόμους και δεν άφηναν εκτεθειμένο τον τερματοφύλακά τους. Ο Σταφυλίδης ιδιαίτερα ήταν εξαιρετικός και καθάριζε όλες τις φάσεις.
Παρ' όλα αυτά, ο Ατρόμητος βρήκε τον τρόπο να παραβιάσει την εστία του Γλύκου. Το οξύμωρο είναι πως ότι δεν κατάφεραν να κάνουν οι επιθετικοί του, το έκαναν οι δύο κεντρικοί του αμυντικοί. Φυτανίδης και Λαζαρίδης συνδυάστηκαν στο 78' και ο δεύτερος με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.  Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να αντιδράσει, ενώ οι γηπεδούχοι με την ψυχολογία υπέρ τους ήλεγχαν και μάλιστα άγγιξαν και δεύτερο γκολ με τον Γλύκο να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Ιγκλέσιας στο 87'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger