Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Άγιο Όρος - Eκκενώθηκαν οικισμοί

Μάχη με τις φλόγες δίνουν από χθες το μεσημέρι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στη θέση Μονοξυλίτης στο Άγιο Όρος. Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη και κάποιες στέγες σπιτιών στην Ουρανούπολη έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Δόθηκε εντολή για εκκένωση οικισμών και ξενοδοχείων για προληπτικούς λόγους. Ο δήμαρχος της πόλης, μάλιστα, πρότεινε τη μεταφορά των ευπαθών ομάδων στην παραλία της Ιερισσού.

 

Στο σημείο μεταβαίνει ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Επί τόπου επιχειρούν 26 οχήματα με 60 πυροσβέστες, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα και πέντε υδροφόρες από τις Μονές. Από αέρος στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Ακόμη τρία μέτωπα σε εξέλιξη

Από τις 02.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης πυρκαγιά καίει σε πευκοδάσος στον Σολωμό Κορινθίας. Επί τόπου επιχειρούν 24 οχήματα με 65 πυροσβέστες, 45 άτομα πεζοπόρο τμήμα και οκτώ οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Κεφαλλονιά

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Κατελειό Κεφαλλονίας. Η φωτιά καίει σε χαράδρα και δεν απειλεί μέχρι στιγμής τον οικισμό. Στο σημείο επιχειρούν οκτώ οχήματα της Πυροσβεστικής με 17 πυροσβέστες και δύο υδροφόρες του δήμου.

Αρκαδία

Δύο είναι τα μέτωπα που ανησυχούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Αρκαδία, στη θέση Ραψομμάτη και στο Πάπαρι. Επί τόπου επιχειρούν 65 οχήματα με 153 πυροσβέστες, 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 21 στρατιώτες και 25 υδροφόρες του δήμου. Από αέρος στο έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Μία σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια

Από άνδρες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), συνελήφθη την Τετάρτη ένας άνδρας 45 ετών για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ανεμοδούρι Αρκαδίας και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger