Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Έκθεση σκοπελίτικων παραδοσιακών προϊόντων

Για ακόμα μια χρονιά, στο παλιό λιμάνι Σκοπέλου, πραγματοποιείται η έκθεση σκοπελίτικων προϊόντων που ξεκίνησε στις 3 του Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 17 του μήνα.
Κάθε βράδυ οι παραγωγοί της Σκοπέλου, παρουσιάζουν στα γεμάτα με αγροτικά προϊόντα τραπεζάκια τους, την παράδοση του νησιού μέσα από την καλλιέργεια και την τοπική παραγωγή.
Αγαθά πρώτης ύλης αλλά και επεξεργασμένα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, με μια ιδιαίτερα νησιώτικη σφραγίδα.
Γλυκά όπως η πεντανόστιμη αμυγδαλόπαστα, οι ροζέδες, τα χαμαλιά, το γλυκό κουταλιού Αυγάτο(ποικιλία δαμάσκηνου που παράγεται στην Σκόπελο), σοκολατάκια με δαμάσκηνο αλλά και… λάδι, πευκόμελο, μέλι με κερήθρα, μέλι με πρόπολη, ρακόμελο, μαρμελάδα, κρασί, τσίπουρο, ξύδι, ξυδόμελο, βαλσάμικο, μηλόξυδο, ελιές, συναγρίδα, τόνος, τραχανάς με γάλα και σιτάρι χωρίς πρόσθετα συντηρητικά, τσιτσίραφα, κρίταμα, κόκκινα δαμάσκηνα(που χρησιμοποιούνται μόνο στην μαγειρική) , δαμάσκηνα βιολογικά αποξηραμένα καθώς και βερίκοκα, διάφορα βότανα, όπως αρωματική ρίγανη κ.α, βαλσαμόλαδο ή αλλιώς σπαθόλαδο, σαπούνι με βότανα, λαδοσάπουνο, κεραλοιφή, λικέρ με διάφορες γεύσεις και πολλά άλλα ελκυστικά προϊόντα!
Πολλοί από τους παραγωγούς διαθέτουν και πιστοποίηση όπως τα δαμάσκηνα Γρυπιώτη με έγκριση της BIOHELLAS, τα προϊόντα της επιχείρησης «κτήμα Κίμων» με έγκριση της ΔΗΩ, κ.α.
Ένα μεγάλο παζάρι δοκιμών και απολαύσεων, ευκαιρία για όσους επισκεφτούν το νησί μέχρι τις 17 και θα γευτούν από κοντά την πολυτέλεια της φύσης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger