Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Πάτρα: Το θύμα ήταν σιδηροδέσμιος και ο κατηγορούμενος ελεύθερος!

ο Τυνήσιος μεταφέρθηκε στο Δικαστήριο από τα κρατητήρια της Γεν. Ασφάλειας και ανέμενε κρατούμενος με χειροπέδες, ενώ ο κατηγορούμενος κυκλοφορούσε ελεύθερος στην αίθουσα

Για την ερχόμενη Παρασκευή  6 Ιουλίου στις 9 το πρωί, σε αίθουσα του ισογείου του δικαστικού Μέγαρου Πάτρας, αναβλήθηκε η υπόθεση της εκδίκασης του ρατσιστικού επεισοδίου, που είχε θύμα τον Τυνήσιο 24χρονο νέο Μπελάλ Αμπουτέ, ο οποίος  υπέστη  ανηλεή ξυλοδαρμό από ομάδα πολιτών, την Κυριακή το βράδυ της 24-6-12, πίσω από την «Πολιτεία», οι οποίοι τον κυνήγησαν προηγουμένως με δίκυκλο και ΙΧ, όπου και τον έριξαν πάνω στις ράγες του τρένου.
Το θύμα, που είναι μετανάστης χωρίς χαρτιά, διεκομίσθη αναίσθητο στο νοσοκομείο Ρίου, με σοβαρές κακώσεις σε όλο του το σώμα και τραύμα στο κεφάλι, ενώ με την συμβολή ευαίσθητων πολιτών, η Αστυνομία συνέλαβε  κάτοικο της περιοχής ετών 31  τον οποίο οδήγησε με τη διαδικασία του αυτόφωρου στο δικαστήριο, απ΄ όπου ζήτησε κι έλαβε αναβολή για χθες.
Ελλείψει των ιατρικών γνωματεύσεων για τις κακώσεις  του θύματος, η Πρόεδρος του Δικαστηρίου έδωσε νέα αναβολή στην υπόθεση, για την ερχόμενη Παρασκευή μέχρις προσκόμισή τους. Όπως αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου, η οποία και κάνει την καταγγελία, "αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στο δημοκρατικό κοινό, που είχε κατακλύσει την αίθουσα του δικαστηρίου σε ένδειξη συμπαράστασης στον μετανάστη, το γεγονός πως ο Τυνήσιος μεταφέρθηκε στο Δικαστήριο από τα κρατητήρια της Γεν. Ασφάλειας και ανέμενε κρατούμενος με χειροπέδες, ενώ ο κατηγορούμενος κυκλοφορούσε ελεύθερος στην αίθουσα".
Αυτό ώθησε την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Κανελλοπούλου και στελέχη της Κίνησης Υπεράσπισης Προσφύγων και Μεταναστών που ήταν παρόντα να ζητήσουν την ελευθέρωση των χεριών του Τυνήσιου, πλην όμως ο επικεφαλής αστυνομικός υποστήριξε ότι η Αστυνομία που επιλήφθηκε της υπόθεσης διαπίστωσε ότι το θύμα δεν είχε έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

οι μεταναστες χωρισ χαρτια λεγωνται λαθρομεταναστες!!!!!!!

Powered By Blogger