Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Ο Απ. Αλαμάνας νέος αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας

Αναλαμβάνει σήμερα τα καθήκοντά του στο «τιμόνι» της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας κ. Απόστολος Αλαμάνας

Αναλαμβάνει σήμερα τα καθήκοντά του στο «τιμόνι» της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας κ. Απόστολος Αλαμάνας. Στη θέση του αναπληρωτή διευθυντή τοποθετήθηκε ο κ. Γιώργος Καραΐσκος, ενώ μετατίθεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς ο αστυνομικός διευθυντής κ. Αριστοτέλης Μανωλάς ως διευθυντής. Στην Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας τοποθετείται, ως αστυνομικός διευθυντής, ο Νίκος Γιαννέλος. Στην ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνης Μαγνησίας, ως τρίτος διευθυντής, παραμένει ο κ. Γιώργος Ταμπάκης.
Διευθυντής στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας τοποθετήθηκε ο κ. Παναγιώτης Σαπουντζής.
Ο κ. Αλαμάνας επιστρέφει στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας μετά από τέσσερα χρόνια. Τα τρία υπηρέτησε στην Europol, στη Χάγη, και το τέταρτο – στη θέση του υποδιευθυντή – στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας.
Ο νέος αστυνομικός διευθυντής κατάγεται από το Βόλο και είναι 48 ετών. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Βόλου. Εισήχθη στην τέως Χωροφυλακή το έτος 1982. Αποφοίτησε από την Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ-ΑΣ το έτος 1989. Από τον 08/2011 υπηρετεί ως προϊστάμενος του Επιτελείου της Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης Θεσσαλίας.
Διαθέτει πλούσιο βιογραφικό με εκπαιδεύσεις και σεμινάρια, ενώ διαθέτει και επαγγελματική εμπειρία.
Όσον αφορά στις σπουδές του: Κατέχει: Μεταπτυχιακό δίπλωμα σε σπουδές Στρατηγικής και Πολιτικής Εθνικής Ασφάλειας (Σχολή Εθνικής Ασφάλειας ). Μεταπτυχιακό δίπλωμα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας / Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών.
Επαγγελματική εμπειρία:
* Προϊστάμενος του Επιτελείου της Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης Θεσσαλίας.
* Επικεφαλής της Ελληνικής Αποστολής στην Ευρωπαϊκή Αστυνομία – Europol (Χάγη-Ολλανδίας).
* Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου.
* Διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.
* Υποδιοικητής του Τ.Α. Βόλου.
* Επικεφαλής Ομάδος στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας  (ΔΑΕΕΒ).
Εργασίες-μελέτες
- Μεταπτυχιακή εργασία με θέμα «Social networks» (Κοινωνικά δίκτυα) -2011.
- Μεταπτυχιακή εργασία με θέμα «Μεταναστευτική πολιτική και μετανάστευση – Το πρόβλημα των λαθρομεταναστών» στο πλαίσιο της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας (2007).
- Μεταπτυχιακή εργασία με θέμα «Κοινωνία των Εθνών, ο ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ ως Οργανισμοί διαφύλαξης της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας» στο πλαίσιο της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της ΕΛΑΣ (2001).
- Μελέτη με θέμα «Η αντιμετώπιση μαζικών καταστροφών σε τοπικό και διεθνές επίπεδο».  Προσκεκλημένος ομιλητής στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας. Η ίδια μελέτη παρουσιάστηκε στα πλαίσια εξειδίκευσης στελεχών του ΥΠ.ΕΣ.
Εκπαιδεύσεις: Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια-εκπαιδεύσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με αντικείμενο:
Σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα, συστήματα επικοινωνίας -ανταλλαγή – διαχείρισης και ανάλυσης Πληροφοριών της Europol. Θέματα δίωξης ναρκωτικών, διαπραγματεύσεων ομηριών – διαχείρισης κρίσεων – κρίσιμων περιστατικών, έρευνας τόπου εγκλήματος, αλλοδαπών, αντιτρομοκρατίας-αντιτρομοκρατικής πολιτικής, ανακρίσεων υπόπτων και εξιχνίασης εγκλημάτων, Κοινές Ευρωπαϊκές αστυνομικές ομάδες έρευνας κ.ά.
Μέλος του πρώτου πυρήνα της ομάδας διαπραγματευτών ΕΛΑΣ. Έχει πλέον αναλάβει καθήκοντα συντονιστή-συμβούλου διαπραγματεύσεων.
Εκπαιδευτής σε θέματα Αυτοάμυνας, Αυτοπροστασίας, Οπλοτεχνικής – Σκοποβολής.
Μιλάει (και κατέχει αντίστοιχους τίτλους σπουδών) Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ολλανδικά. Πτυχίο ECDL (H/Y) σε όλες τις θεματικές ενότητες και KEYCERT σε επίπεδο expert.
Του έχουν απονεμηθεί «Ηθικές Αμοιβές» για τη συμμετοχή-συντονισμό στην επιτυχή ολοκλήρωση αστυνομικών επιχειρήσεων, σύλληψη επικίνδυνων κακοποιών, εξιχνίαση σοβαρών υποθέσεων οργανωμένου εγκλήματος, διακίνησης – εμπορίας ναρκωτικών, ανθρωποκτονιών, ληστειών κ.λπ.
Εμπειρία σε θέματα διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας:
- Έχει διατελέσει τακτικό μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Επιχειρησιακή Ομάδα Δράσης των Αρχηγών Αστυνομίας Ε.Ε. – (EPCTF) European Police Chiefs Task Force, εκπρόσωπος της Ελλάδος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Europol (Europol Management Board), στο σύνολο των επιχειρησιακών και στρατηγικών  συναντήσεων στο πλαίσιο της Europol, στο σύνολο των Αναλυτικών Φακέλων Εργασίας (Analytical Work Files) που συμμετέχει η χώρα μας  και στις συναντήσεις για την ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συμβουλευτικών για θέματα Ομηριών και Απαγωγών.
- Έχει συμμετάσχει και διεκπεραιώσει κοινές αστυνομικές επιχειρήσεις με συμμετοχή διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών.
- Επικεφαλής συνοδείας Ασφαλείας του Οικουμενικού Πατριάρχου Δημητρίου κατά την επίσκεψή του στις Η.Π.Α. (1991).
- Επικεφαλής του Τομέα Πληροφοριών κατά την επίσκεψη του προέδρου των Η.Π.Α. στην Ελλάδα (1991). Επικεφαλής της Ασφάλειας του πρώην προέδρου των Η.Π.Α. (Jimmy Carter) κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα (1992).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger