Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Η παραλία ένα... απέραντο κατάστημα!

ΑΝΘΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Της Λένας Κισσάβου
Οι νόμοι στην Ελλάδα είναι για να καταρρίπτονται. Τουλάχιστον αυτό έχει αποδειχθεί, με ένα ακόμη παράδειγμα να μας το επιβεβαιώνει, κι αυτό είναι η δράση των καλοκαιρινών μικροπωλητών στις παραλίες.
Υπάρχουν νόμοι για τη μαύρη εργασία και για το παρεμπόριο, αλλά φαίνεται ότι τους θερινούς μήνες γίνονται... ανενεργοί.
Οι «ελεγκτικοί μηχανισμοί»(!) του κράτους, βρίσκονται σε... διακοπές και σε περίοδο ραστώνης, ενώ αντίθετα διέπουμε μια εποχή που η εγρήγορση και η υπευθυνότητα θα πρέπει να τους χαρακτηρίζει.
Οι παραλίες έχουν γίνει ένα «ξέφραγο αμπέλι», σύμφωνα με τη λαϊκή μας ρήση, ένα... απέραντο κατάστημα διάφορων ειδών. Τι κι αν φωνάζουν οι έμποροι για την πάταξη του παρεμπορίου, όταν ο πλανόδιος μικροπωλητής που κουβαλά την πραμάτεια του στις παραλίες, δρα ανεξέλεγκτα.
Ρολόγια, κοσμήματα, φορέματα, cd, παπούτσια... και βέβαια χωρίς αποδείξεις.
Αλλοδαποί οι περισσότεροι, κάθε εθνικότητας, έχουν βρει πρόσφορο έδαφος για να αναπτύξουν εμπορική δραστηριότητα στις παραλίες, βγάζοντας ένα μεροκάματο, μαύρης εργασίας και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.
Ι.Χ. αυτοκίνητα, αγνώστου προέλευσης και φορτωμένα με διάφορα είδη, τους εφοδιάζουν με πραμάτεια και φυσικά χωρίς τιμολόγια και άλλη τέτοια περιττή χαρτούρα!
Οι δε μικροπωλητές, δεν αφήνουν ούτε «σεντς», στον τόπο όπου δραστηριοποιούνται, καθώς παρατηρείται να διαμένουν στη φύση, σε απόμερα μέρη, (κάτω από γέφυρες, μέσα σε μέρη με πυκνή βλάστηση...).
Παράλληλα η έλλειψη ελέγχου, έχει βοηθήσει την ανάπτυξη κι άλλου είδους «επαγγελματιών». Έτσι βλέπουμε στις πολυσύχναστες παραλίες, να εμφανίζονται μασέρ που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με χαμηλές τιμές, καθώς και άτομα που κάνουν τατουάζ με χένα, έχοντας μαζί τους να προτείνουν έναν πλούσιο κατάλογο διάφορων σχεδίων.
...ΚΑΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ
Οι «λουκουματζήδες», τείνουν να γίνουν οι γραφικές φιγούρες των παραλιών. Χρόνια τώρα οι μαυρισμένοι απ΄ τον ήλιο πωλητές, κάνουν βόλτες κατά μήκος των παραλιών, καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας και... προκαλούν με το γλυκό έδεσμα.
Είναι πολλοί αυτοί που δεν αντιστέκονται στον πειρασμό, πόσο άλλωστε όταν ο δίσκος με τους λουκουμάδες περνά μπροστά από παιδιά, που έχουν κάνει το μπάνιο τους, είναι η ώρα του φαγητού και στη θέα του λουκουμά αρχίσουν να ασκούν πίεση στους διστακτικούς γονείς για την αγορά του. Όσον αφορά στους κανόνες υγιεινής, που τηρούνται για την πώληση αυτών των λουκουμάδων; Άγνωστο! Απλά βάσει της κοινής λογικής, μπορούμε να σκεφτούμε για το πόσο κατάλληλοι μπορεί να είναι όταν επί ώρες οι λουκουμάδες πάνω στον δίσκο βρίσκονται εκτεθειμένοι, στη σκόνη, κάτω από τον καυτό ήλιο και σε υψηλές θερμοκρασίες. Τα συμπεράσματα δικά σας...


ΠΡΟΣΗΧΘΗΣΑΝ 25 ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ
«Σκούπα» της ΕΛΑΣ στον Αγιόκαμπο
* ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΟΓΚΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

«Σκούπα» στα παράλια του Αγιοκάμπου πραγματοποίησε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας για την πάταξη του παρεμπορίου και την απομάκρυνση των αλλοδαπών. Προσήχθησαν 25 αλλοδαποί μικροπωλητές και κατασχέθηκε μεγάλος όγκος αντικειμένων παρεμπορίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας «στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδιασμού της Γ.Α.Δ.Π. Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε στον Αγιόκαμπο Λάρισας, ευρεία αστυνομική επιχείρηση από μικτά συνεργεία ελέγχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας/Διεύθυνση Υγιεινής και το Δήμο Αγιάς, για την πάταξη του παρεμπορίου και την απομάκρυνση των αλλοδαπών.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης:
Προσήχθησαν είκοσι πέντε υπήκοοι Μπαγκλαντές εκ των οποίων συνελήφθησαν οι εννέα για παράνομη παραμονή στη χώρα, ενώ κατασχέθηκε πλήθος αντικειμένων παρεμπορίου (γυαλιά ηλίου, καπέλα, γυναικεία μπιζού, ρολόγια, θήκες κινητών τηλεφώνων κ.ά.). Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger