Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

« Έναρξη θερινών εκπτώσεων»



Ευκαιρία για τόνωση της αγοράς, δίνοντας ταυτόχρονα στους καταναλωτές  τη δυνατότητα να προμηθευτούν  χρήσιμα προϊόντα σε πολύ καλές τιμές, αποτελούν οι θερινές εκπτώσεις που ξεκινούν τη Δευτέρα 16 Ιουλίου.
Με αφορμή την έναρξη των εκπτώσεων, που θα διαρκέσουν έως και τις 31 Αυγούστου, η Αντιπεριφερέρεια Λάρισας (Διεύθυνση Ανάπτυξης – Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού) εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, θέλοντας να συμβάλει στη σωστή διαχείριση του θεσμού των εκπτώσεων, αλλά και στη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς.
Πιο συγκεκριμένα, το περιεχόμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:


«Επιτρέπεται σε κάθε εμπορική επιχείρηση η πώληση εμπορευμάτων με μειωμένες τιμές, λόγω τέλους εποχής «ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ» από 16-07-2012 έως 31-08-2012 για όλη την επικράτεια.

Οι εκπτώσεις μπορούν να αφορούν το σύνολο των ειδών εμπορίου της Εμπορικής Επιχείρησης που τις διενεργεί.

Η αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται. Προαιρετικά μπορούν να αναφέρουν και το ποσοστό έκπτωσης.

Οι καταναλωτές πριν καταλήξουν στις αγορές τους να κάνουν έρευνα αγοράς, να απαιτούν την ύπαρξη πινακίδων, όπου θα αναγράφεται η αρχική και η νέα τιμή, να ζητούν απόδειξη λιανικής πώλησης.

Να καταγγέλλουν στην Υπηρεσία μας κάθε περίπτωση που κατά την άποψή τους θεωρείται ότι οι εκπτώσεις  δεν είναι πραγματικές ή που με οποιονδήποτε τρόπο επιχειρείται παραπλάνηση,  στα τηλέφωνα: 2413506377 & 2413506380 -1.   

Στόχος είναι να αποφευχθούν αθέμιτες πρακτικές ώστε, αφενός να διασφαλιστεί το υγιές εμπόριο και η ομαλή λειτουργία της αγοράς κι αφετέρου να προστατευθούν οι καταναλωτές».

Σε σχετική της δήλωση η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Όλοι μας βιώνουμε καθημερινά τις συνέπειες της  οικονομικής κρίσης. Tο εισόδημά όλων μας έχει περιοριστεί  σημαντικά  με φυσικό επακόλουθο να έχει συρρικνωθεί  και η αγοραστική μας δύναμη.  Η περίοδος των εκπτώσεων αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία για να μπορέσουν οι καταναλωτές να καλύψουν τις ανάγκες τους με χρήσιμα προϊόντα σε χαμηλές τιμές. Χρειάζεται, όμως  και προσοχή ώστε οι αγορές να γίνονται σε αντιστοιχία με την οικονομική  δυνατότητα του καθενός και τις ανάγκες του.  
 Βεβαίως, συστήνουμε για άλλη μία φορά στους καταναλωτές να επιλέγουν τα τοπικά καταστήματα και προϊόντα, ώστε να υπάρξει ουσιαστική στήριξη και τόνωση της εγχώριας οικονομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger