Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Συνάντηση περιφερειάρχη Θεσσαλίας με εργαζομένους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»


1 / 3
Κώστας Αγοραστός: «Το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι αποτελεί σημαντική δομή. Η συνέχισή του είναι απαραίτητη»



Συνάντηση με εργαζομένους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» είχε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Συγκεκριμένα η πρόεδρος κα Αικατερίνη Σπανού και τα μέλη του συλλόγου τον ενημέρωσαν για το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στο εν λόγω Πρόγραμμα καθώς παρά την τρίμηνη παράταση των συμβάσεών τους, από πλευράς πολιτείας δεν υπάρχει καμία δέσμευση για τη συνέχισή του το φθινόπωρο. Επιπρόσθετα υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα από προηγούμενα έτη τα οποία δεν τους έχουν καταβληθεί ακόμα.
Από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός δήλωσε τα εξής: «Το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι αποτελεί σημαντική κοινωνικο-υποστηρικτική δομή και αποτελεί θεσμό που έχει προσφέρει πολλά μέχρι σήμερα. Σε μια περίοδο που η χώρα βρίσκεται σε μια έκτακτη κατάσταση και ολοένα και περισσότεροι συνάνθρωποί μας χρειάζονται φροντίδα και στήριξη το θέμα αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα ώστε να υπάρξει διέξοδος που θα ανακουφίσει τόσο τους περίπου 300 εργαζόμενους του Προγράμματος στη Θεσσαλία, όσο και τους τρεισήμισι με τέσσερις χιλιάδες συμπολίτες μας που εξυπηρετούνται από αυτό. Οι εργαζόμενοι του Προγράμματος κάτω από δύσκολες συνθήκες και υπό το καθεστώς αβεβαιότητας έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην ομαλή λειτουργία του. Η πολιτεία έχει την υποχρέωση να στηρίζει την δωρεάν κοινωνική πρόνοια και παροχή υπηρεσιών, ως αντιστάθμισμα απέναντι στην οικονομική κρίση, τη φτώχεια, την ανέχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό».
Ο περιφερειάρχης ανέφερε ακόμη ότι πρόκειται να επικοινωνήσει με τον αρμόδιο υπουργό και θα θέσει το θέμα στην συνεδρίαση της ΕΝ.ΠΕ. προκειμένου να συνεχιστεί η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας στο σπίτι, τόσο σε ιατρικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Τόνισε δε ότι παρά το ότι το πρόγραμμα αυτό δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ καθώς δεν ανήκει στις επιλέξιμες δαπάνες, πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για το πώς αυτό το καθεστώς θα μπορούσε να αλλάξει.
Η κα Σπανού και οι εργαζόμενοι του Προγράμματος ευχαρίστησαν τον κ. Αγοραστό για τη στήριξη και τη συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματα του συλλόγου τους, τόνισαν δε ότι αν δεν πληρωθούν έγκαιρα τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές συνδιαλλαγές τους με το κράτος (δηλαδή πληρωμή φόρων, τελών κ.α)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger