Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Αιφνίδια παραίτηση Ν. Νικολόπουλου




Σαν βόμβα έσκασε λίγες μόνον ώρες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση η παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας Νίκου Νικολόπουλου. Στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα και από τους βασικούς βουλευτές που βρέθηκαν κοντά στον Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Νικολόπουλος με την ενέργειά του προκαλεί σοβαρά ερωτήματα ως προς την πορεία αυτής της κυβέρνησης στα ζητήματα αιχμής, όπως είναι η επαναδιαπραγμάτευση με την Τρόικα του τομέα των εργασιακών σχέσεων.

Αν η πρώτη παραίτηση κυβερνητικού στελέχους, αυτή του Γιώργου Βερνίκου αφορούσε τυπικά νομικά ζητήματα, η παραίτηση του Νίκου Νικολόπουλου έχει σαφή πολιτικά αίτια, τουλάχιστον όπως η ενέργεια αυτή εμφανίζεται από τις δηλώσεις του και την επιστολή παραίτησης που υπέβαλε στο Μαξίμου.

«Μόνη αιτία της παραιτήσεώς μου είναι η προσωπική μου πεποίθηση πως το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο κ. Νικολόπουλος.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger