Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Έγγραφο για τις μετρήσεις σε καταστήματα από την Αστυνομία

Εγγράφως πρόκειται να γίνει παρέμβαση του Δήμου και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στην Αστυνομία σχετικά με τις μετρήσεις θορύβου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τις προϋποθέσεις που πρέπει να ακολουθούνται, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Η επιτροπή κλήθηκε, για πολλοστή φορά, να αφαιρέσει άδειες λειτουργίας καταστημάτων για χρήση μουσικών οργάνωση και εκπομπή μουσικής από στερεοφωνικά συγκροτήματα, ενώ ιδιοκτήτες καταστημάτων και μέλη της επιτροπής χαρακτήρισαν λάθος τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι καταμετρήσεις θορύβου στα καταστήματα και οι παραβάτες παραπέμπονται στην επιτροπή.
Ο σύμβουλος της ΛΑΣ Απόστολος Ριζόπουλος, ζήτησε από τον πρόεδρο της Επιτροπής και αντιδήμαρχο Νίκο Μόσχο, να συνταχθεί από την Επιτροπή ή από το Δήμο επιστολή στην οποία θα αναφέρονται τα παράπονα και οι παρατηρήσεις που έχουν επισημανθεί από τον τρόπο που η Αστυνομία πραγματοποιεί όχι μόνο μετρήσεις για ηχορύπανση αλλά και υγειονομικούς ελέγχους. Ο κ. Μόσχος δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει την πρόταση αυτή, καθώς όπως και ο ίδιος παραδέχτηκε είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις αυτές των παραπόνων.
Στο μεταξύ στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε και αίτημα της ΑΕΠΙ που ζητούσε την ανάκληση αδειών λειτουργίας από 53 καταστήματα, η οποία όμως δεν έγινε δεκτή κι αποφασίστηκε ομόφωνα να μην ανακληθούν οι άδειες λειτουργίας των καταστημάτων αυτών. Ο κ. Μόσχος ανέφερε ότι αυτά τα καταστήματα δεν είχαν άδεια από την ΑΕΠΙ, ωστόσο διευκρίνισε ότι είχαν υποβάλλει αίτηση για άλλο φορέα ή ότι δε θα έχουν καθόλου μουσική στο κατάστημά τους.
«Και η υπηρεσία και η Νομική Υπηρεσία του Δήμου, θεωρούν ότι, δεν υπάρχει θέμα ανάκλησης αυτών των καταστημάτων, γιατί δεν εντοπίστηκε παράβαση από τα καταστήματα αυτά βάση και της υπεύθυνης δήλωση που συμπλήρωσαν», ανέφερε ο πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger