Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Λαέ ντροπή σου για την εκλογή σου...Ανώριμη η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού υποστήριξε τα κόμματα του ευρωμονοδρόμου και των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής.


Η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού για ακόμα μια φορά απέδειξε πως όχι μόνο δεν είναι ώριμος και δεν βγάζει τα σωστά πολιτικά συμπεράσματα, αλλά έβγαλε τα μάτια του μόνος του.
Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑ.ΣΟ.Κ που έφεραν την χώρα στα μνημόνια και στην οικονομική καταστροφή θα κυβερνήσουν ξανά. Το φασιστικό πολιτικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, κατάφερε σε συνθήκες πόλωσης να διατηρήσει ένα υψηλότατο ποσοστό της τάξης του 7 %. Το δεξιό κόμμα του Πάνου Καμμένου με εθνικιστικές απόψεις και μέλη που τόσα χρόνια κυβερνούσαν με τη Ν.Δ. του Κώστα Καραμανλή κατάφερε να παραμείνει στην πέμπτη. Το σοσιαλδημοκρατικό πασοκικό  κόμμα του Φώτη Κουβέλη διατήρησε επίσης τη δύναμη του (6,2 %) και μόνο το Κ.Κ.Ε τιμωρήθηκε από τον λαό και έχασε σχεδόν το 45 % των δυνάμεων του.

Όχι μόνο δεν διορθώθηκε η ψήφος του λαού, αλλά έγινε ακόμα χειρότερη.
Το Κ.Κ.Ε που ήταν μόνο κοινοβουλευτικό  κόμμα που είχε προβλέψει την κατάληξη της εισόδου της χώρας μας στην Ε.Ο.Κ και αργότερα στην Ευρωζώνη.Σε αυτό βοήθησαν βέβαια και τα ΜΜΕ που μαζικά παραπληροφορούσαν για χρόνια τους Έλληνες πολίτες.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α έχασε το 75 % των δυνάμεων της ενώ η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ έχασε την μισή της δύναμη σε σχέση με τον Μάη.

Χάθηκε μια σημαντική μάχη, αλλά όχι ο πόλεμος.Ή τουλάχιστον αν χαθεί αυτό θα γίνει μετά και από νέες σκληρές μάχες.

Το 4,5 % του Κ.Κ.Ε μας φέρνει σε εκλογικά ποσοστά πίσω στο 1993.

'Όσοι ηρωικοί ψηφοφόροι του Κ.Κ.Ε στήριξαν το κόμμα σίγουρα θα νιώθουν μια μεγάλη απογοήτευση.Το ίδιο ισχύει και για όσους στήριξαν την εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ και την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Ας κρατήσει μόνο αυτή την νύχτα.


Για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΕΚΜ πολλά πρέπει να ειπωθούν.Το 27 % που έλαβε το κόμμα της κεντροαριστεράς σίγουρα είναι ένα εντυπωσιακό ποσοστό , αλλά

Red Star

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η εμπιστοσύνη στο λαό και στους αγώνες του, είναι πράγμα που δύσκολα το βρίσκεις στο χώρο της Αριστεράς...

Δεν είναι όμως ούτε χαζός, ούτε μ@λ@#ας ο λαός.

Οι απειλές και τα ψευτοερωτήματα που "θα έκριναν" το μέλλον του ίδιου και των παιδιών του, ήταν πολλά.

Όπως επίσης ήταν/είναι μεγάλη η αδυναμία της Αριστεράς να τα απαντήσει, μιας και η ακατάσχετη προτασιολογία προς το σύστημα καθώς και ο ρεφορμισμός - ειδικά αυτές τις μέρες- είχαν την... τιμητική τους...

Αυτό που οφείλει να κάνει τώρα ο λαός, είναι να οργανώσει τους Αγώνες του.

Αγώνες οι οποίοι δεν θα ζητάνε "ανατροπές κυβερνήσεων" ή που θα προτείνουν "λύσεις" για τα αδιέξοδα του συστήματος.

Αλλά Αγώνες μέσα από τους οποίους θα οικοδομηθεί ένα πραγματικά μαζικό,πολιτικοποιημένο, οργανωμένο και ανυποχώρητο Μετώπο Αντίστασης και Πάλης προκειμένου να ανατρέψουμε τη βάρβαρη επίθεση, τα μέτρα, τα μνημόνια.

Για να διώξουμε του Αμερικάνους και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές και τους μηχανισμούς τους (ΔΝΤ-ΝΑΤΟ, ΕΚΤ) απ΄τη χώρα.


Δε σκύβουμε το κεφάλι!
Απαντάμε με μαζικούς ανυποχώρητους αγώνες!

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕ ΦΕΡΑΝΕ ΠΟΤΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!


Μ.Β

Powered By Blogger