Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με τα σωματεία των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ

«Όπως είχε συμφωνηθεί στη συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων η επιτροπή αποκρατικοποιήσεων κλείνει, παύει να λειτουργεί και δεν μπορεί να προχωρήσει σε καμία ενέργεια γενικά και βεβαίως απέναντι στη ΛΑΡΚΟ. Θεωρούμε λοιπόν ότι η ενέργεια του κ. Μητρόπουλου να πάρει αποφάσεις που στην ουσία οδηγούν στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, άρα και στην έναρξη μιας διαδικασίας ιδιωτικοποίησης είναι εκτός νόμου, με την έννοια ότι έχουμε μία υπηρεσιακή κυβέρνηση και όλα αυτά τα πράγματα πρέπει να λειτουργήσουν μετά τις εκλογές.
Εμείς το ξεκαθαρίζουμε είμαστε ριζικά αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ. Θεωρούμε ότι αυτή η επιχείρηση στις σημερινές συνθήκες πρέπει να είναι δημόσια επιχείρηση. Πρέπει να στηριχθεί, να αναπτυχθεί καθετοποιημένα και όσοι μιλάνε για ανάπτυξη πρέπει να καταλάβουν και πρέπει να ξέρουν ότι η ΛΑΡΚΟ μπορεί να στηρίξει και άλλους κλάδους της βιομηχανίας. Ούτε πώληση, ούτε κλείσιμο, κανένα μέτρο πώλησης. Η επιχείρηση αυτή ανήκει στο δημόσιο, πρέπει να ανήκει, στο λαό γιατί έχει να κάνει με τον ορυκτό πλούτο και μάλιστα σε ένα σιδηρομετάλλευμα που είναι σπάνιο στον κόσμο. Είναι και εξαγώγιμο υλικό και πολύτιμο για τις εσωτερικές μας ανάγκες.
Εμείς θα κάνουμε παρέμβαση στον υπουργό Οικονομίας γιατί έχει κι αυτός ευθύνη, παρότι είναι υπηρεσιακός υπουργός, να εμποδίσει να γίνονται παράνομες ενέργειες από την πλευρά του κ. Μητρόπουλου και της επιτροπής αποκρατικοποιήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger