Σάββατο 5 Μαΐου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ



          Ολόκληρο το προηγούμενο διάστημα και ιδιαίτερα στα τελευταία 2,5 χρόνια οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες έδωσαν εκατοντάδες μάχες ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, τη βαρβαρότητα των μέτρων και την αγριότητα της εργοδοσίας που αποθρασσυμένη από τις κυβερνητικές «αβάντες» έχτισε, μέσα στους χώρους δουλειάς, ένα περιβάλλον τρομοκρατίας και ασυδοσίας, με απολύσεις, αλλαγές σε εργασιακές σχέσεις, μειώσεις μισθών.
          Αυτά τα χρόνια το ΚΚΕ προέβλεψε και επιβεβαιώθηκε, προειδοποίησε έγκαιρα για το τσουνάμι των βάρβαρων μέτρων, έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια για την οργάνωση της πάλης του εργαζόμενου λαού.
          Ενημέρωσε το λαό για το χαρακτήρα της κρίσης ως βαθειά καπιταλιστικής, για τις εξελίξεις στην ευρωζώνη και το βάθεμα της κρίσης σε μια σειρά χώρες, για την προετοιμασία του κεφαλαίου για μεγαλύτερη εκμετάλλευση και κερδοφορία μετά την κρίση.  
Σήμερα δίνουμε τη μάχη της κάλπης, με ενθουσιασμό και ελπίδα, με εμπιστοσύνη στο λαό, ότι το βράδυ το ΚΚΕ θα είναι πιο δυνατό, όχι μόνο σε ψήφους και ποσοστά, αλλά κυρίως δύναμη για το κίνημα.
Από αύριο, όποια κυβέρνηση - συγκυβέρνηση κι αν προκύψει, είναι αποφασισμένη να περάσει τη δέσμη μέτρων που παρουσίασε πριν λίγες μέρες ο τραπεζίτης πρωθυπουργός. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, παρά τις υποσχέσεις έχουν δεσμευτεί απέναντι στη δανειακή συνθήκη για συνέχιση της ίδιας πολιτικής. Απ’ την άλλη, διαίτερα τις τελευταίες μέρες, μνημονιακές και αντιμνημονιακές δυνάμεις, με το ΣΥΡΙΖΑ να πρωτοστατεί και να δίνει «τα ρέστα του», πλειοδοτούν σε όρκους πίστης απέναντι στην τρόϊκα, στα επιτελεία της ΕΕ και στο κεφάλαιο για «ένα υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον» και τα ανάλογα μέτρα προς όφελος των επενδυτικών σχεδίων της πλουτοκρατίας.
Απέναντι σ’ αυτή την πολιτική λοιπόν, χωρίς να χάνεται ούτε μια ώρα, απαιτείται να ορθώσει ανάστημα ένα ρωμαλέο, καλύτερα από πριν, προετοιμασμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Αποφασισμένο να πάρει την υπόθεση της σωτηρίας της λαϊκής οικογένειας στα χέρια του. Να σχεδιάζει πως θα μπολιάζει, με γρήγορους ρυθμούς, το ζήτημα της ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου και με το κλειδί της οικονομίας στα χέρια του λαού.
Εκεί, μέσα στο κίνημα, από τις 7 του Μάη, θα ανταμώσουν και πάλι οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μέσα στο ταξικό εργατικό κίνημα, στην πρώτη γραμμή της αντίστασης του λαού, με πολλές περισσότερες χιλιάδες εργάτες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, γυναίκες και νέους ανθρώπους. Με στόχο να σταματήσουμε τη βαρβαρότητα, να καθυστερήσουμε τα νέα μέτρα, να εμποδίσουμε τους σχεδιασμούς τους, να κατακτήσουμε μικρές και μεγάλες νίκες. Τα αδιέξοδα στο αστικό πολιτικό σύστημα, που ξεπεράστηκαν με τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΛΑΟΣ, δείχνει ότι το ρήγμα πλέον έχει ξεκινήσει. Να το μεγαλώσουμε, σήμερα στην κάλπη με το κόκκινο ψηφοδέλτιο στο χέρι, αύριο με τους αγώνες μας. 
Η Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ, καλεί κάθε εργαζόμενο άνθρωπο, ακόμη κι αυτούς που ενδεχομένως να κρατάνε κάποιες επιφυλάξεις, να έχουν κάποιες ενστάσεις απέναντι στο Κόμμα, να ξεπεράσουν διλλήματα και αυταπάτες και να βαδίσουν άφοβα προς την κάλπη, για ισχυρό ΚΚΕ, σταθερό και ισχυρό αντίβαρο, χωρίς παλινωδίες, δύναμη για το κίνημα.
Μπροστά στη νέα θύελλα που έρχεται το έχουμε χρέος στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας, στα παιδιά μας.
ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger