Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Συνάντηση Παπαδήμου - Παπούλια Στο τραπέζι οι τρέχουσες υποχρεώσεις για λογαριασμό της ντόπιας πλουτοκρατίας

Την «αγωνία» της πλουτοκρατίας για την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων που υπαγορεύονται από τη δανειακή σύμβαση και την αποπληρωμή των δανειστών, μετέφερε χτες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Καρ. Παπούλια, ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, σε μεταξύ τους συνάντηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λ. Παπαδήμος τόνισε στον Κ. Παπούλια ότι η «αδυναμία» σχηματισμού κυβέρνησης μεταξύ των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, «καθυστερεί τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων» και την προώθηση μέτρων και πολιτικών που έχει ψηφίσει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και έχουν «συμφωνηθεί με τους εταίρους» της ΕΕ. Για τα ίδια θέματα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει τηλεφωνικά και τους πολιτικούς αρχηγούς.
Ανάμεσα στα θέματα που επίσης έθεσε ο Λ. Παπαδήμος στον Καρ. Παπούλια, ήταν και η αποπληρωμή του ομολόγου που λήγει τις επόμενες μέρες και δεν έχει συμπεριληφθεί στη διαδικασία του «κουρέματος» των κρατικών ομολόγων. «Ηλθα να σας ενημερώσω για τις εξελίξεις στην οικονομία, το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις διεθνείς αγορές» είπε ο πρωθυπουργός στον Καρ. Παπούλια μπαίνοντας στο Προεδρικό Μέγαρο.
Στη συνάντηση επίσης συζητήθηκε η εκπροσώπηση της κυβέρνησης στις συνεδριάσεις των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (Εκοφίν) και της Ευρωζώνης (Γιουρογκρούπ) που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη βδομάδα 14 - 15 Μάη, στη διάρκεια των οποίων αναμένεται να τεθεί επί τάπητος η υλοποίηση και η πορεία του βάρβαρου «δημοσιονομικού προγράμματος» της ελληνικής κυβέρνησης ύψους 11,5 δισ. για την περίοδο 2013 - 2014.
Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε επίσης η εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 20 Μάη στο Σικάγο και στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 23 Μάη. Συνεργάτες του πρωθυπουργού υποστήριζαν χτες ότι ο Λ. Παπαδήμος προτίθεται να ενημερώσει τον Καρ. Παπούλια για την απόφασή του να μην αναλάβει υπηρεσιακός πρωθυπουργός σε περίπτωση που υπάρξουν εκ νέου εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger