Τρίτη 22 Μαΐου 2012

«ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» Κάνει πλάτες στους ξενοδόχους

Διαμαρτύρεται επειδή δεν είναι Ελληνες αυτοί που απασχολούνται στην εργασιακή ζούγκλα των μεγαλοξενοδόχων
Εκμεταλλευόμενη την ανεργία που καλπάζει και τα αδιέξοδα των εργατικών οικογενειών, η «Χρυσή Αυγή» σπεύδει να κάνει πλάτες στους μεγαλοξενοδόχους και την εργασιακή βαρβαρότητα που κυριαρχεί στις μονάδες του κλάδου (ιδιαίτερα στα νησιά και την επαρχία), καλώντας τους «Ελληνες» να ...καταγγείλουν τα ξενοδοχεία που απασχολούν «παράνομα λαθρομετανάστες και μαθητευόμενους πέραν της νόμιμης ποσόστωσης». Ετσι ώστε, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Οργάνωσης Δωδεκανήσου της «Xρυσής Αυγής», να ελέγξει εκείνη με τη σειρά της και να αξιολογήσει τις καταγγελίες, προκειμένου στη συνέχεια να τις καταθέσει στις αρμόδιες αρχές!
Η «Xρυσή Αυγή» πασχίζει να σπείρει στους εργάτες το δηλητήριο του ρατσισμού, για να κρύψει τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων και της άγριας εκμετάλλευσης μέσα στους τόπους δουλειάς. Και ...εξεγείρεται επειδή «οι μεγάλες μονάδες "τσιμπούσαν" επιδοτήσεις, υποτίθεται για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για τις ελληνικές οικογένειες και, αντ' αυτού, απολύουν Ελληνες και απασχολούν παράνομους μετανάστες». Το πρόβλημα της «Χρυσής Αυγής» λοιπόν - που δήθεν «κόπτεται» για τους άνεργους Ελληνες - δεν είναι η απλήρωτη δουλειά που παίρνει μορφή χιονοστιβάδας. Δεν είναι η ανασφάλιστη εργασία που οργιάζει ειδικά στα νησιά. Δεν είναι η υποτιθέμενη «μαθητεία» που οι κυβερνήσεις έχουν κάνει δώρο στους ξενοδόχους για να βάζουν νέα παιδιά να δουλεύουν με 250 και 300 ευρώ μισθό, απολύοντας μόνιμο προσωπικό (ανάμεσά τους φυσικά και Ελληνες) με μισθούς και συγκροτημένα δικαιώματα. Δεν είναι οι εξοντωτικοί ρυθμοί εργασίας, δεν είναι η απουσία ακόμα και στοιχειωδών μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας, η κατάργηση των ΒΑΕ, οι απαιτήσεις των ξενοδόχων για μείωση και κατάργηση επιδομάτων, για νέες ΣΣΕ με μείωση μισθών που ξεπερνά ακόμα και το 30%. Προφανώς, η «Χρυσή Αυγή» δεν έχει και καμία αντίρρηση οι Ελληνες εργάτες να δουλεύουν με μισθούς πείνας, με τσαλαπατημένα δικαιώματα, με σκληρή εντατικοποίηση (ιδιαίτερα στα νησιά), αρκεί ...να έχουν «δουλειά». Αυτά δεν επικαλούνται άλλωστε και οι εργοδότες του κλάδου που εκβιάζουν τους εργαζόμενους με «λουκέτα» στις επιχειρήσεις τους αν δε δεχτούν μείωση μισθών και κατάργηση δικαιωμάτων; Κάνει ή δεν κάνει λοιπόν η «Χρυσή Αυγή» πλάτες στους μεγαλοξενοδόχους και επιχειρηματίες του Τουρισμού; Το πρόβλημα της «Χρυσής Αυγής» δεν είναι αυτοί που ξεζουμίζουν τους εργάτες μετανάστες, που τους ματώνουν στη δουλειά για να κερδοφορήσουν, δηλαδή οι εργοδότες.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ με το ποστ γενικά, αλλά από κάπου πρέπει να αρχίσουμε.
οι μισθοί πείνας προκύπτουν και από την ανοργάνωτη και ανεξέλεγκτη μαύρη εργασία, ελλήνων και αλλοδαπών αλλά και από το τελικό έργο που παράγουμε που ένα από τα κριτήρια αξιολόγησής του είναι η ανταγωνιστικότητα του σε σχέση με παρόμοια προϊόντα και υπηρεσίες στην αγορά.
αν δεν βάλουμε μια βάση πρώτα να έχουμε έλεγχο στην ασυδοσία στο θέμα των προσλήψεων των αλλοδαπών, πως θα πάμε μετά στην ουσία του θέματος;
συμφωνώ πάντως στο ότι έπρεπε να έχουν θιχτεί και τα υπόλοιπα εργασιακά που αναφέρεις στις δηλώσεις της ΧΑ.

Ανώνυμος είπε...

Οι Έλληνες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και πιο συγκεκρίμένα αυτοί που δουλεύουν στα ξενοδοχεία δουλεύουν πάρα πολύ και είναι ανταγωνιστικοί και βγάζουν αρκετή δουλειά, για άλλους λόγους προσλαμβάνουν αλλοδαπους που τους ξέρουμε όλοι.Όσο για τις επιδοτήσεις με τις πολιτικές διασυνδέσεις τους και με τα εικονικά τιμολόγια,ξέρουμε ότι σχεδόν τσάμπα τα κάνουν τα ξενοδοχεία τους

Powered By Blogger