Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Ο Σαμαράς προτείνει κυβέρνηση όλων για την αλλαγή του Μνημονίου αλλά ο Τσίπρας αρνείται!!!


Στην  άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να δώσει ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση για την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου προσκρούουν μέχρι στιγμής οι συζητήσεις υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης σωτηρίας, άρσης του αδιεξόδου και αποφυγής επαναληπτικών εκλογών.
Μετά το πέρας του πρώτου γύρου των συνομιλιών, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι ο ίδιος πρότεινε να δώσει η ΝΔ ακόμα και ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση Σωτηρίας με την συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την αλλαγή της πολιτικής του Μνημονίου - (ΣΣ μιλάει πλέον και για αλλαγή του Μνημονίου και όχι μόνο για επαναδιαπραγμάτευση). Η προσπάθεια όμως του αρχηγού της ΝΔ για την άρση του αδιεξόδου σύμφωνα με την επιθυμία του ελληνικού λαού, όπως εκφράστηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα προσέκρουσε στην άρνηση του κ. Τσίπρα να αναλάβει τις ευθύνες του.
Έντονοι διάλογοι
Ο διάλογος που έγινε είναι χαρακτηριστικός και της έντασης που επικράτησε και της αυτοαναίρεσης του κ. Τσίπρα.
Αντώνης Σαμαράς: δεν δέχεσαι να δώσεις ψήφο ανοχής, όταν εμείς τη δινουμε ακόμα και σε κυβέρνηση με την συμμετοχή σου;
 Αλέξης Τσίπρας  (αναφερόμενος στον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας)  : το Σύνταγμα είναι αμφίσημο (!!!)
Βενιζέλος: Το άρθρο 84 του Συνταγμάτος δίνει τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνηση μειοψηφίας (ακολουθεί ανάλυση του άρθρου)
Αντώνης Σαμαράς (απευθυνόμενος στον Τσίπρα): Εγώ καταλαβαίνω από την σημειολογία όσων λες ότι επί της ουσίας δεν θέλεις να δώσεις ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση που θα επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο. Προηγουμένως έλεγες ότι επιδιώκεις το ανέφικτο για μια κυβέρνηση με το ΚΚΕ. Το ανέφικτο για μια κυβέρνηση επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου γιατί δεν το θέλεις τώρα που γίνεται;
Σε δηλώσεις του εξάλλου στους δημοσιογράφους ο κ. Σαμαράς επέρριψε ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα για το διαφαινόμενο αδιέξοδο. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε:«Κατέβαλα κάθε προσπάθεια για εξεύρεση λύσης. Δεν μπορώ να καταλάβω πού το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αρνείται να συμμετάσχει και να δώσει ψήφο ανοχής».
Η δήλωση Σαμαρά
«Εξήγησα στον κ. Τσίπρα ότι οι όροι που έθεσε δεν οδηγούν σε επαναδιαπραγμάτευση της πολιτικής του Μνημονίου, αλλά σε μονομερή καταγγελία της και άμεση πτώχευση της χώρας.
Του επανέλαβα ότι είμαι διατεθειμένος να στηρίξω μια κυβέρνηση Σωτηρίας με τη συμμετοχή όλων,  με στόχο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την αλλαγή της πολιτικής του Μνημονίου.
Του είπα ότι είμαι διατεθειμένος να δώσω ανοχή ακόμα και σε μια κυβέρνηση μειοψηφίας, χωρίς τη δική μας συμμετοχή, με απαρέγκλιτο όρο την παραμονή μας στο ευρώ.
Του επεσήμανα, ότι με την επιστολή που έστειλα στους δανειστές μας έθεσα για πρώτη φορά επίσημα αυτό που ως τότε δεν είχε τολμήσει να θέσει κανείς: Την ανάγκη αλλαγών – τροποποιήσεων – στην οικονομική πολιτική, ώστε να υπάρξει ανάκαμψη και να σταματήσει η ανεργία.
Αυτό που ως πρόσφατα πολλοί μας έλεγαν ότι «δεν γίνεται»…
Και οι εταίροι μας, με την αποδοχή της επιστολής μου εκείνης, το αποδέχθηκαν! Είναι λοιπόν, ένα «κεκτημένο» για την Ελλάδα, όχι κάτι που θα ’πρεπε να πάρουμε πίσω.
Ο Ελληνικός λαός ψήφισε δύο πράγματα: παραμονή στο ευρώ και αλλαγή πολιτικής.
Αυτή τη στιγμή, σε αυτά τα δύο αιτήματα καταφέραμε να έχουμε τη συμπαράταξη και πολλών άλλων ευρωπαϊκών κρατών.
Εκεί, λοιπόν, πρέπει να επιμείνει η Ελλάδα.
Ο κ. Τσίπρας με την καταγγελία της σύμβασης ζητά κάτι εντελώς διαφορετικό, που απομονώνει την Ελλάδα από παντού.
Δεν μου ζητά ο κ. Τσίπρας να αποσύρω την υπογραφή μου!
Μου ζητά να δεχθώ την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και τη χρεοκοπία της χώρας. Κι αυτό δεν πρόκειται να το κάνω.
Αλλά η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι μόνο να αποφύγουμε τα χειρότερα. Είναι να οδηγήσουμε τη χώρα μέσα από απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, σε πορεία Ανάπτυξης.
Γιατί αυτή είναι η μόνη επιλογή που μπορεί να μας βγάλει από το Μνημόνιο!
Και είμαστε η μόνη παράταξη που έχει Σχέδιο για την επιλογή αυτή».
Πλήρης σύγχυση Τσίπρα 
Σε δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
Τα τρία κόμματα  που έχουν συμφωνήσει σε προγραμματικό πλαίσιο κυβέρνησης διετούς διάρκειας, με στόχο την εφαρμογή του προγράμματος του μνημονίου, έχουν 168 βουλευτές στη νέα βουλή.
Έχουν την πλειοψηφία, ας προχωρήσουν.
Η απαίτησή τους να συμμετάσχει σώνει και καλά  και ο ΣΥΡΙΖΑ στη δική τους προγραμματική συμφωνία,  είναι παράλογη και πρωτοφανής.
Δεν μας ζητάνε όμως να συμβάλλουμε ώστε να υπάρξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Αυτήν την έχουν εξασφαλίσει.
Μας ζητάνε να αγνοήσουμε όσα λέγαμε προεκλογικά, να αγνοήσουμε τη λαϊκή ετυμηγορία και να δώσουμε ψευδή αίσθηση κοινωνικής συναίνεσης και νομιμοποίησης στο λάθος.
Νομιμοποίηση δηλαδή στη συνέχεια της διάλυσης της οικονομίας και της κοινωνίας.
Τους επεσήμανα για άλλη μια φορά:
Εμείς δεν λέμε άλλα προεκλογικά και άλλα μετεκλογικά.
Εμείς δεσμευόμαστε απέναντι στον ελληνικό λαό και στην εντολή που μας έδωσε πάνω σε συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Τους εξήγησα ότι το πρόβλημα της χώρας ήταν και παραμένει η δυσαρμονία της ασκούμενης πολιτικής με τη λαϊκή βούληση.
Όσο λοιπόν επιμένουν στο μνημόνιο, όσο επιμένουν σε μια πολιτική που έχει απορρίψει ο λαός μας, δεν πρόκειται να διασφαλίσουν την κοινωνική σταθερότητα.
Μετά τη σημερινή συνάντηση είναι πια σαφές:
Από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητούν συμφωνία, ούτε καν ανοχή, ζητούν συνενοχή στο έγκλημα.
Στο όνομα της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας, στο όνομα της πατριωτικής μας ευθύνης, δεν μπορούμε να παρέχουμε αυτή τη συνενοχή.
Καλούμε όχι μόνο τους αριστερούς και τις αριστερές, καλούμε όλες τις ελληνίδες και όλους τους έλληνες να καταδικάσουν μια για πάντα στη συνείδησή τους, τις δυνάμεις του χθες.
Και να συνειδητοποιήσουν ότι μια μόνο ελπίδα έχει απομείνει ζωντανή στον τόπο μας , η ελπίδα της ενότητας του λαού μας απέναντι στους εκβιασμούς,  ώστε να αποτραπεί η συνέχιση της βαρβαρότητας.
Ελληνίδες και Έλληνες, εμείς ένα πράγμα μπορούμε να  σας διαβεβαιώσουμε:
Δεν θα σας προδώσουμε.
Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, από όποια θέση και αν τελικά  βρεθούμε, ώστε σε αυτόν τον τόπο να παραμείνει ζωντανή η ελπίδα...”
Δηλαδή ο Σαμαράς του λέει έλα να επαναδιαπραγματευθούμε μαζί το Μνημόνιο και να το αλλάξουμε όπως ζήτησε ο λαός, αλλά ο κ. Τσίπρας περί άλλων τυρβάζει. Είναι προφανές ότι αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του και το μόνο που επιδιώκει είναι να παραμείνει ανεύθυνη αντιπολίτευση και να τα κάνει μπάχαλο όλα “εν ονόματι του λαού”
Δηλώσεις Βενιζέλου
Μιλώντας στο Κάραβελ, αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Κ.Παπούλια, ο κ. Βενιζέλος μίλησε για δεινή και ιστορική ήττα του ΠΑΣΟΚ στις 6 Μαΐου, υπογραμμίζοντας πως η ήττα δεν ήταν μόνο το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά η αποκοπή το ΠΑΣΟΚ από ένα μεγάλο μέρος της κοινωνικής του βάσης, η οποία είχε γίνει εδώ και καιρό.
Όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, οι αποφάσεις για τη διάσωση-επιβίωση της χώρας ελήφθησαν ερήμην ή σε αντίθεση με την κοινωνική βάση και γι αυτό «εκείνη στράφηκε εναντίον μας» και στο ίδιο πλαίσιο μίλησε για δραματική απόφαση που θυσίασε τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα του Κινήματος, προκειμένου να σωθεί το έθνος να σταθούν στα πόδια τους οι επόμενες γενεές
Ακόμη, όμως, και τώρα που κάποιοι παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες, η δική μας αγωνία είναι εθνική αγωνία για τους μισθούς, τις συντάξεις και τις καταθέσεις των πολιτών, σημείωσε ο κ. Βενιζέλος και -φωτογραφίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ- κατηγόρησε για διγλωσσία όσους δηλώνουν ότι θα καταγγείλουν τη σύμβαση, θα παγώσουν τα μέτρα, θα μειώσουν την ανεργία και θα αυξήσουν την απασχόληση. Μιλούν, είπε, δύο γλώσσες, μία επίσημη που μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση και μία που μιλάει για έξοδο από ευρώ, αναγκαστικό δάνειο από τους πολίτες κτλ.
Αναφερόμενος εξάλλου στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ χαιρέτισε το θάρρος και την αντοχή τους, τονίζοντας ότι πλέον αποτελούν ένα δίκτυο στελεχών σε όλη τη χώρα, το οποίο, όπως είπε, θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο όχι μόνο στο πολιτικό στίβο αλλά και στη μάχη για τη αναγέννηση της παράταξης. Το κακό εκλογικό αποτέλεσμα είναι πρόκληση για δουλειά για εντατική προσπάθεια να ξαναφτιάξουμε το Κίνημα και τη σχέση μας με την κοινωνία, διεμήνυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ
http://www.antinews.gr/2012/05/13/160983/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger