Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Όχι «ξένοι» στον τόπο μας!



                                                                       Άρθρο του Θανάση Νάκου,
 βουλευτή  Μαγνησίας
Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Ν.Δ.

           Σε πολλές περιοχές της χώρας, νιώθουμε πλέον «ξένοι» στον τόπο μας. Χωρίς προστασία, με φόβο, νιώθοντας όχι μόνο ανασφάλεια απέναντι στην αύξηση της εγκληματικότητας, αλλά και τεράστια αμηχανία για το πώς «τελικά γίναμε έτσι» που να κοιτάζουμε με καχυποψία γύρω μας. Πώς φτάσαμε τελικά στο να δημιουργούνται οι συνθήκες, μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση να επικρατούν ακραίες θέσεις που προσβάλλουν κάθε δημοκρατικό πολίτη. Ιδεολογίες που προέρχονται είτε από την μια πλευρά με τα αριστερίστικα κλισέ που ποινικοποίησαν επί χρόνια την αυτονόητη ανάγκη να μην είναι η Ελλάδα «ξέφραγο αμπέλι», είτε με το τελευταίο φαινόμενο με τις εθνικιστικές υστερίες των νοσταλγών του ναζισμού που περιγράφουν έναν εφιαλτικό κόσμο.
         Η ολοκληρωμένη πρόταση της Ν.Δ., έτσι όπως παρουσιάστηκε από τον Αντώνη Σαμαρά - και η οποία, είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι δουλεύτηκε και τεκμηριώθηκε μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας- βάζει επιτέλους τα πράγματα στη θέση τους.
          Πέρα από τα συγκεκριμένα μέτρα και τις σαφείς προτεραιότητες που θέτει περιέχει και κάτι άλλο, το οποίο είναι η αρχή του τέλους για το βασικό ζήτημα που γέννησε και συντήρησε όλη αυτή την κατάσταση, που κορυφώθηκε με την οικονομική κρίση. Δίνει επιτέλους πίσω την ελευθερία της σκέψης για τα αυτονόητα. Ξαναγυρνάει πίσω στις βασικές ανάγκες και τα δικαιώματα οποιουδήποτε πολίτη, οποιασδήποτε δημοκρατικής ευρωπαϊκής χώρας. Στέκεται ακριβώς στην σωστή ισορροπία ανάμεσα στα ανθρώπινα δικαιώματα του πολίτη μιας χώρας και στα ανθρώπινα δικαιώματα του μετανάστη. Περιγράφει μια Ελλάδα ασφάλειας, αποτελεσματικότητας και κανόνων, η οποία μπορεί να είναι πραγματικά δίκαιη. Διαχωρίζει με σαφήνεια την έννοια της ανοχής στην παρανομία και στο έγκλημα από την έννοια της ανεκτικότητας που έχει κάθε δημοκρατική κοινωνία για τον «ξένο».
         Η πρόταση της Ν.Δ. για τα θέματα ασφάλειας και δικαιοσύνης δεν έχει ούτε το λαϊκισμό της αναχρονιστικής αριστερίστικης λογικής που εκτός των άλλων ήταν τελείως ανήμπορη και ανίκανη στην πράξη, ούτε την εκδικητική βία των ακραίων που με την ίδια ευκολία που σήμερα θα τιμωρήσουν τον ξένο, αύριο θα τιμωρήσουν τον «αντιφρονούντα».
        Αυτή τη δυναμική στάση που λέει ότι επιτέλους πρέπει να βάλουμε τέλος στο να νιώθουμε «ξένοι» εμείς στον τόπο μας, που πρέπει να αντικρούσουμε δυναμικά την «άοπλη εισβολή» των λαθρομεταναστών τηρεί η Ν.Δ. Στάση που μπορεί να γίνει πράξη με την δύναμη του έθνους και μια ισχυρή κυβέρνηση που θα ξέρει να το προστατεύσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger