Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Εγκλήματα, υγειονομικές «βόμβες» και «παρεμπόριο»

Για τους μετανάστες, η συγκυβέρνηση ούτε λίγο ούτε πολύ προπαγανδίζει τα εξής: για τις μεταδιδόμενες ασθένειες που βρίσκονται σε έξαρση, φταίνε οι μετανάστες. Για την απόγνωση στην οποία βρίσκονται οι μικροί επαγγελματίες και καταστηματάρχες φταίνε οι μετανάστες μικροπωλητές. Για τα κάθε είδους εγκλήματα (φόνοι, ληστείες, βιασμοί κ.ά.) φταίνε οι μετανάστες. Και άρα, το κυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι κατασταλτικοί μηχανισμοί είναι δικαιολογημένο. Μόλις «εξαφανιστούν» από Αθήνα, Πάτρα, Ηγουμενίτσα μετανάστες και πρόσφυγες, τότε θα εξαφανιστούν όλα αυτά...
Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα;
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Στο κέντρο της πόλης, χρόνια τώρα, δρουν εγκληματικά κυκλώματα και η έξαρση αυτής της δράσης είναι μία ακόμα ένδειξη για τη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος. Η διακίνηση ναρκωτικών, η πορνεία, η εκμετάλλευση των μεταναστών από δουλεμπορικά κυκλώματα είναι μια τεράστια οικονομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της καπιταλιστικής οικονομίας. Και πάντα πίσω από το οργανωμένο έγκλημα βρίσκονται μεγάλες επιχειρήσεις. Η πολιτική ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι η βασική αιτία του προβλήματος. Οι ίδιες οι υπηρεσίες τους, μυστικές και φανερές, ξέρουν πολύ καλά και ποιοι είναι, πώς δρουν και πώς στήνουν τα άθλια και επικίνδυνα σχέδιά τους, με στόχο να αυξήσουν τα κέρδη τους. Αλλά την πληρώνουν οι μετανάστες ή και Ελληνες που τους ωθούν στην εγκληματική δράση πατώντας πάνω στην εξαθλίωσή τους.
ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ»: Πίσω από τους πλανόδιους μικροπωλητές, που είναι και Ελληνες και μετανάστες, και τα κινέζικα μαγαζιά υπάρχουν τεράστιες εισαγωγικές και μεταφορικές επιχειρήσεις που εισάγουν νόμιμα τα εμπορεύματα. Που εκμεταλλεύονται τους άνεργους και τους μετατρέπουν σε μικροπωλητές έξω από τη «νομιμη αγορά», με αποδείξεις και τιμολόγια. Η «νόμιμη» καπιταλιστική ελληνική οικονομία αλληλοσυμπληρώνεται με την παράνομη, τα κεφάλαια εισρέουν από τη μία στην άλλη, «ξεπλένονται» και επαναεπενδύονται. Τους μικρούς εμπόρους τους ξεκληρίζει ο ανταγωνισμός των μεγάλων πολυκαταστημάτων, των μονοπωλίων στο εμπόριο και όχι οι «μικροπωλητές».
«ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ»: Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις μεταδιδόμενες ασθένειες. Ανάμεσα σε αυτές υπάρχουν ασθένειες που είχαν εξαλειφθεί, όπως π.χ. η φυματίωση. Πράγματι οι μετανάστες λόγω εξαθλιωμένης ζωής έχουν τέτοιες ασθένειες που απαιτούν θεραπεία, την οποία το κράτος θεωρεί κόστος! Αλλά αυτές οι ασθένειες που επανεμφανίζονται, οφείλονται στις συνθήκες ζωής (τροφή, στέγη κλπ), δεν χτυπούν μόνο τους μετανάστες αλλά και Ελληνες που αναγκάζονται να ζουν στη φτώχεια, χωρίς να μπορούν να πληρώσουν είτε για φάρμακα είτε για γιατρειά αν αρρωστήσουν. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν μετανάστες που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες σε κτίρια μαζί με άλλους 30, 40 ή 50, σε τρώγλες. Και καλά να είναι στην υγεία τους, κάποιοι από αυτούς θα αρρωστήσουν. Γι' αυτό το λόγο, το ΚΚΕ ζητά ανοιχτούς και δημόσιους προσωρινούς χώρους υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών - προσφύγων, όπου θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή. Με ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να οργανώσουν κοινή πάλη κόντρα στα κυκλώματα και τους μηχανισμούς εγκληματικής δράσης και ρατσιστικής βίας, στην πολιτική της κυβέρνησης. Το ΚΚΕ έχει καλέσει Ελληνες και μετανάστες να πάρουν κοινή θέση και να παλέψουν μαζί. Κόντρα στο δηλητήριο της αντιδραστικής προπαγάνδας ότι για την κατάσταση ευθύνονται οι μετανάστες ή ότι με μέτρα άγριας καταστολής μπορούν να λυθούν τα προβλήματα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε "σύντροφε", άν το βράδι μπουκάρει στο σπίτι σου ο Αλγερινός ή ο Αλβανός με το όπλο ή το μαχαίρι για να σε ληστέψει και να βιάσει τη γυναίκα σου μην ξεχάσεις να τον ρωτήσεις αν είναι δεξιός ή αριστερός. Επίσης αν παρουσιαστεί σε σένα ή την οικογένειά σου κάποια αρρώστεια που είχε εκλείψει απο χρόνια όπως λέπρα, ψώρα, ηπατίτηδα C ή φυματιωση ανθεκτική σε ΟΛΑ τα αντιβιοτικά επειδή την κουβάλησε ένας Αφγανός ή Πακιστανός τότε έλα να ξαναπείς όλες αυτές τις θεωρητικές μπαρούφες. Γιατί αυτές οι μπαρούφες που ταχα μου δήθεν θεωρούνται "προοδευτικές" μετέτρεψαν την Ελλάδα σανατόριο και παιδική χαρά εγκληματιών.

Unknown είπε...

ρε "σύντροφε", Όχι, οι μετανάστες δεν είναι πρόβλημα. Αλίμονο αν βλέπουμε τους ανθρώπους σαν πρόβλημα. Πρόβλημα είναι η φτώχια και η εξαθλίωση που οδηγούν μεταξύ άλλων και στην εγκληματικότητα – και αυτά δεν έχουν εθνικότητα. Άλλωστε είναι μύθος το ότι για την εγκληματικότητα ευθύνονται κατά κύριο λόγο οι μετανάστες: σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., από τους συλληφθέντες για κλοπές και διαρρήξεις το 2011 μόλις το 43,7% ήταν αλλοδαποί, και αυτοί κυρίως από βαλκανικές και κεντροευρωπαϊκές χώρες! Και έστω ότι, με ένα μαγικό τρόπο, εξαφανίζουμε όλους τους μετανάστες. Πιστεύει κανείς πραγματικά ότι έτσι θα αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματά μας; Αν μπούμε στη λογική να βρούμε ποιοι… «περισσεύουν», θα σταματήσουμε εκεί; Οι έλληνες άνεργοι, που στις μικρότερες ηλικίες ξεπερνούν πλέον το 50%, δε θα περισσεύουν – και δεν θα είναι εν δυνάμει εγκληματίες; Θα τους μαντρώσουμε κι αυτούς προληπτικά για να μην εγκληματίσουν; Είναι προφανές ότι μια τέτοια λογική δεν οδηγεί πουθενά. Θα θυμόμαστε, άλλωστε, πριν από μερικά χρόνια το πόσο παρουσιαζόταν σαν πρόβλημα η υπογεννητικότητα… αν δηλαδή αυτό είχε αλλάξει και οι σημερινοί 20άρηδες που αναζητούν μια καλύτερη τύχη στη χώρα μας ήταν Έλληνες, θα αποτελούσαν πάλι πρόβλημα; Και τότε με τι κριτήριο θα τους μαντρώναμε;

Ανώνυμος είπε...

Σε βρίσκω σχετικά αδιάβαστο στο θεωρητικό μέρος. Η προσέλκυση μεταναστών ως φθηνά εργατικά χέρια πριν και κυρίως κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες ξεκίνησε απο το κεφάλαιο: τους διαπλεκόμενους μεγαλοεργολάβους και μεγαλοεπιχειρηματίες που είδαν τη χρυσή ευκαιρία να περικόψουν το κόστος τους. Σειρά πήραν οι αγρότες και μικρομεσαίοι. Και κατόπιν τα μικροαστικά νοικοκυριά που έπρεπε να διαθέτουν οπωσδήποτε μια Αλβανίδα παραδουλεύτρα...

Και έπειτα τα υπόλοιπα είναι ιστορία... Και να που φτάσαμε. Να δουλεύει ο Αλβανός και ο Πακιστανός με μαύρα (μηδαμινές εισφορές στα Ταμεία, και ξέρεις τι σημαίνει αυτό) και ο Έλληνας άνεργος.

Ο ίδιος ο Μάρξ μίλησε εναντίον της εισαγωγής εξαθλιωμένων εργατικών χεριών πρέπει να ξέρεις...

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με τα πραγματικά δεδομένα της εγκληματικότητας πάμε και λίγο στην ουσία. Δείτε την ευρωπαϊκή έρευνα για τα ποσοστά αλλοδαπών στην Ελλάδα:
http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_PUBLIC/3-16122009-BP/EN/3-16122009-BP-EN.PDF

Τι μας λέει;.. Ότι μόλις το 8.1% των αλλοδαπών στην Ελλάδα είναι αλλοδαποί, και σύμφωνα με τα στοιχεία όπως αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης, το 80% των ληστειών και κλοπών γίνεται από αλλοδαπούς! Να σημειωθεί ότι οι Αλβανοί στην Ελλάδα είναι 577.000, δηλαδή αποτελούν περίπου το 5.2% των Ελλήνων κατοίκων!..

Μάλιστα σύμφωνα από το άρθρο της ελευθεροτυπίας (28/10/2007 - Πριν 2 χρόνια και βάλε!!!) ( http://archive.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=28.10.2007,id=14028104 )με τίτλο «Ελληνικές φυλακές γεμάτες αλλοδαπούς» σημειώνω:
1. «Κάθε ημέρα, δύο άνθρωποι ένας Ελληνας ( από το 91.9% του πληθυσμού) και ένας αλλοδαπός (από το 8.1% του πληθυσμού) - περνούν την πόρτα των φυλακών»

2. «Σε κάθε έξι Ελληνες (ανά 100.000 κατοίκους), αντιστοιχούν 35 αλλοδαποί κρατούμενοι! Ετσι, μοιάζει απολύτως φυσιολογικό σε πολλούς, το γεγονός ότι ένας στους τέσσερις κρατούμενους, στις ελληνικές φυλακές, είναι σήμερα Αλβανός.»

3. «Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης, τον Οκτώβριο του 2007 ο συνολικός πληθυσμός των ελληνικών φυλακών ανέρχεται σε 11.000 ............ Οι αλλοδαποί κρατούμενοι ανέρχονται σήμερα σε 5.253 και αποτελούν το 48% του συνόλου των κρατουμένων. Απ' αυτούς οι 2.668 είναι Αλβανοί. Από τους υπόλοιπους, περίπου 730 προέρχονται από ευρωπαϊκές χώρες, ενώ ξεπερνούν τους 1.000 οι κρατούμενοι από τις 47 χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης.»

4. «Με βάση τον υπολογισμό ότι σήμερα ζουν περίπου 1.500.000 αλλοδαποί στη χώρα μας, από τους οποίους οι περίπου 700.000 είναι Αλβανοί, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι αλλοδαποί φυλακίζονται, αναλογικά, έξι φορές περισσότερο, από τους Ελληνες!», εδώ να σημειώσω, ότι η Ελευθεροτυπία υπολόγιζε το 2007 σε 1.5εκ τους αλλοδαπούς, ενώ η Έκθεση της ΕΕ, το 2008 (μετά από 2 χρόνια εισροής) τους έβγαλε 0.9εκ (όσοι είναι καταγεγραμμένοι τουλάχιστον) - σίγουρα είναι μεγάλη απόκλιση!!..

5. «Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της συμφόρησης των φυλακών, η κυβέρνηση προσπάθησε να στείλει τους αλλοδαπούς κρατούμενους στις φυλακές της πατρίδας τους. Η πολιτική αυτή, όμως, έπεσε στο κενό. Αιτία η απροθυμία πολλών χωρών των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης να δεχθούν μεταφορά κρατουμένων από την Ελλάδα, στο πλαίσιο ευρύτερων ευρωπαϊκών συμφωνιών.», δηλαδή, μας στέλνουν εδώ τους εγκληματίες τους και μας λένε.. κρατείστε τους.. Και δώστε τους και ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ!....

Εδώ να σημειώσουμε, ότι αν οι αλλοδαποί στην Ελλάδα των 11εκ. Ελλήνων είναι 1εκ. σήμερα (ή και 1.5 ή και 2), το ποσοστό φυλακίσεων του 2007 (~50%) τους, και το γεγονός ότι σήμερα αυτοί ευθύνονται κατά 80% για κλοπές και ληστείες δηλώνει φανερά ότι κατα γενικό όρο οι αλλοδαποί στην Ελλάδα είναι πολλές φορές περισσότερο εγκληματίες από τους Έλληνες. Έρχονται δε παράνομα από ξένες χώρες, οι οποίες αρνούνται να τους πάρουν να τους κρατήσουν αυτές στις φυλακές τους.

Αλήθεια.. Αν κάποιος πείναγε και δεν είχε να φάει στην χώρα του, δεν θα λήστευε εκεί;.. Γιατί να πήγαινε να ληστέψει σε μια πιο ανεπτυγμένη χώρα;... Μήπως γιατί αυτή η πιο ανεπτυγμένη χώρα, θεωρείτε στις άλλες χώρες ως «ξέφραγο αμπέλι» μεγαλύτερης ανοχής;.. Και αν η χώρα μας θεωρείτε ως «ξέφραγο αμπέλι» τότε λογικό δεν είναι να έρχονται εδώ με πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα, άνθρωποι με εγκληματικές διαθέσεις;

Το θέμα λοιπόν, σύμφωνα με τα στοιχεία, δεν είναι Ρατσιστικό όπως θέλουν να το παρουσιάζουν. Είναι καθαρά κοινωνικό και σχετίζεται με αυτούς που παράνομα εισβάλουν στην χώρα μας από γειτονικές χώρες... Από άτομα, που είναι διατεθειμένα να κάνουν εγκλήματα που δεν μπορούν τόσο εύκολα να κάνουν στις χώρες τους. Εγκλήματα που στις χώρες τους θα τα πλήρωναν πολύ πιο ακριβά απ' ότι εδώ, στην ανεχτική Ελλάδα, που θέλει τώρα να τους κάνει και Έλληνες πολίτες!!!!!.. Το 80% των κλοπών και ληστειών γίνονται από ένα 8% κατοίκων της Ελλάδος, 100% αλλοδαπούς, τους οποίους το ΠΑΣΟΚ θέλει να τους αγκαλιάσει και να τους πει Έλληνες!...

Powered By Blogger