Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Πανίσχυρο ΚΚΕ

Με δεδομένους τους σχεδιασμούς κυβέρνησης και τρόικας να προωθήσουν νέα αντιλαϊκά μέτρα από την επομένη κι όλας των εκλογών, αλλά και τη δέσμευση των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ να διασφαλίσουν με κάθε τρόπο τη νομοθέτηση αυτών των μέτρων, ο λαός καλείται στην κάλπη να απαντήσει στο εξής: Τον συμφέρει από την κάλπη να προκύψει μια ισχυρή αντιλαϊκή κυβέρνηση; Τον συμφέρει τα κόμματα που από τώρα δηλώνουν πρόθυμα να συγκυβερνήσουν, με πρώτα το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, να είναι ψηλά σε ψήφους; Τον συμφέρει η κοινοβουλευτική τους δύναμη να εξασφαλίζει σταθερότητα σε μια κυβέρνηση, αυτοδύναμη ή συνεργασίας, που αποστολή της είναι να περάσει ακόμα πιο βάρβαρα μέτρα από αυτά που δρομολόγησαν μέχρι σήμερα το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ., με τη συνδρομή και των άλλων αστικών κομμάτων;
Η απάντηση είναι αυτονόητα «όχι». Αυτό που λέει το ΚΚΕ είναι ότι από τις εκλογές πρέπει να προκύψει κυβέρνηση που να δυσκολεύεται να περάσει αυτά τα μέτρα, ανεξάρτητα από τα κόμματα που θα τη συγκροτήσουν. Υπάρχει, όμως, μια ακόμα προϋπόθεση, χωρίς την οποία η κάλπη δε διασφαλίζει αποτέλεσμα που να υπηρετεί τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες. Αυτή είναι να βγει πανίσχυρο το ΚΚΕ, δυναμωμένο με χιλιάδες νέες ψήφους από λαϊκούς ανθρώπους, που ακόμα κι αν δε συμφωνούν σε όλα με το Κόμμα, το αναγνωρίζουν σαν τη μόνη δύναμη που στέκεται με συνέπεια στο πλευρό τους. Που μπορεί να συμβάλει καταλυτικά στο να γίνει ο λαός και το κίνημα το αντίπαλο δέος στην πολιτική που τον χαντακώνει. Γιατί το ΚΚΕ μιλά για την εργατική, λαϊκή εξουσία, ως μονόδρομο για τη λαϊκή ευημερία. Οσο την οικονομία και την εξουσία τα έχει στα χέρια της η αστική τάξη, η ζωή του λαού θα είναι κόλαση. Η ψήφος πρέπει να ενισχύσει αυτήν την προοπτική.
Πανίσχυρο ΚΚΕ πρέπει να είναι ο στόχος των εκλογών. Να μην σκορπίσει η λαϊκή ψήφος στα λεγόμενα «αντιμνημονιακά» κόμματα, που θα εξαργυρώσουν το όποιο εκλογικό αποτέλεσμα στα ταμεία της αστικής διαχείρισης, είτε με δήθεν «προοδευτικές» κυβερνήσεις, όπως λέει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, είτε με «κεντροδεξιές» παραλλαγές της σημερινής κυβέρνησης συνεργασίας, όπως θέλει ο Καμμένος, είτε με «κεντροαριστερές», όπως ζητάει ο Κουβέλης. Θα είναι χάσιμο χρόνου και πισωγύρισμα για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, αν τα βήματα στη συνείδησή τους, κύρια τα τελευταία χρόνια, δεν εκφραστούν με ψήφο ριζοσπαστική στην κάλπη, ξεπερνώντας τους σκόπελους και τα αναχώματα που στήνει η αστική τάξη.
Τι θα έχει κερδίσει ο λαός με ισχυρό ΚΚΕ την επομένη των εκλογών; Ενα ισχυρό φόβητρο απέναντι στα κόμματα του κεφαλαίου, ώστε να δυσκολεύονται να νομοθετήσουν αντιλαϊκά, να βρίσκουν απέναντί τους ισχυρές αντιστάσεις, από αυτές που το ΚΚΕ παλεύει να χτιστούν σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε εργατογειτονιά. Σ' αυτήν την ελπιδοφόρα διαδικασία θα δώσει ώθηση η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ, θα τους τρομάξει, θα τους ανησυχήσει. Ο λαός θα κερδίσει χρόνο και νέες δυνάμεις για να οργανωθεί καλύτερα και να αντεπιτεθεί, δημιουργώντας προϋποθέσεις για οριστική ρήξη και ανατροπή με το σάπιο που υπηρετούν τα κόμματα της ΕΕ και του ντόπιου κεφαλαίου. Καμιά υποταγή στην τρομοκρατία των αστικών κομμάτων, καμιά ανοχή στις αυταπάτες των οπορτουνιστών. Αφοβα στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger