Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Η ευέλικτη λύση της τροχοβίλας για την Σκόπελο

alt
Αν έχετε ένα οικόπεδο αλλά δεν διαθέτετε σημαντικά κεφάλαια για τη δημιουργία μιας κατοικίας, τότε η λύση της τροχοβίλας είναι ιδανική.
Η τροχοβίλα, όπως μαρτυρεί και η ονομασία της, είναι ένα οίκημα πάνω σε τροχούς. Η κατασκευή που χρησιμοποιούν κάποιες εταιρείες είναι πάλι από ξύλινο σκελετό (όπως των προκάτ), ο οποίος στηρίζεται πάνω σε μεταλλική βάση.
Η έδραση της βάσης αυτής γίνεται πάνω σε τροχούς. Πολλές φορές οι ενδιαφερόμενοι συγ-χέουν τη τροχοβίλα με το τροχόσπιτο και όχι άδικα, αφού και τα δύο στέκονται πάνω σε τροχούς. Η πρώτη περίπτωση όμως αφορά κατοικία μόνιμου ή εξοχικού χαρακτήρα ενώ το τροχόσπιτο αφορά έναν τρόπο διαμονής περιστασιακού χαρακτήρα που ωφελεί κυρίως για ταξίδια και κάμπινγκ. Μια άλλη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στα δύο είναι ότι η τροχοβίλα από τη στιγμή που αφεθεί στο έδαφος δεν μετακινείται εύκολα παρά μόνο με τη βοήθεια γερανοφόρων οχημάτων, όπως και έρχεται στον χώρο του οικοπέδου. Η τροχοβίλα είναι ακόμη πιο ευέλικτη λύση από την προκατασκευασμένη κατοικία, καθώς δεν απαιτεί πολλά συνεργεία και μάστορες και φυσικά το κόστος είναι πιο μικρό. Πρόκειται για μια εναλλακτική και ακόμη πιο ευέλικτη και οικονομική λύση για προκατασκευασμένη κα-τοικία. Η τροχοβίλα είναι μια σταθερή αλλά ελαφριά κατασκευή που έχει χαμηλό κόστος ώστε να είναι προσιτή στον καθένα, ενώ διαθέτει όλα τα δωμάτια μιας συμβατικής κατοικίας, όπως καθιστικό, κουζίνα, υπνοδωμάτιο και τουαλέτα.
Οπως αναφέρουν άνθρωποι της αγοράς, οι σύγχρονες κατασκευές διαθέτουν πλήρη υδραυλική και ηλεκτρολογική εγκατάσταση, είναι κατασκευασμένες έτσι ώστε να αντιμετωπίζουν δύσκολες καιρικές συνθήκες και θερμοκρασίες και εξωτερικά καλύπτονται με φύλλα αλουμινίου βαμμένα ηλεκτροστατικά επιτυγχάνοντας πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής σε συνδυασμό με ελάχιστη ως μηδενική συντήρηση. Σημειώνεται ότι η τροχοβίλα μπορεί να κατασκευασθεί σε όποια διάσταση και διαρρύθμιση επιλέξει ο πελάτης.
Οι τροχοβίλες και το ρεύμα σε οικόπεδα εκτός σχεδίου Αν θέλετε να τοποθετήσετε μια τρο-χοβίλα σε οικόπεδο εκτός σχεδίου, τότε όσον αφορά το ρεύμα η λύση είναι τα φωτοβολταϊκά σε συνδυασμό με τη γεννήτρια, της οποίας η χρήση θα είναι απαραίτητη μό-νο για δύο-τρεις μήνες τον χειμώνα όπου η ηλιοφάνεια είναι περιορισμένη. Κατά τον υπόλοιπο χρόνο όμως η απόδοση των φωτοβολταϊκών θα είναι αρκετή ώστε να καλύ-ψει τις ανάγκες σας.
Μπορείτε να βάλετε και μόνο μια μεγάλη γεννήτρια, αλλά η λύση των φωτοβολταϊκών θα σας γλιτώσει από συχνούς πονοκεφάλους. Πολλές εταιρείες που πωλούν τροχοβίλες συνεργάζονται με εταιρείες εγκατάστασης φωτοβολταϊκών και μπορούν να σας παραδώσουν την τροχοβίλα που επιθυμείτε μαζί με τα φωτοβολταϊκά.
Το ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger