Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ




Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
ΠΟΥ ΓΙΑ ΕΚΤΟ ΜΗΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΗΡΩΙΚΟ ΑΓΩΝΑ
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10 ΑΠΡΙΛΗ,
ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

Εργαζόμενοι του Βόλου που καθημερινά δέχεστε την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς των εργοδοτών οι οποίοι έχοντας λυμένα τα χέρια από τα μέτρα της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου και από τη στάση των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες και Εργατικό Κέντρο Βόλου προωθούν ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις, μειώσεις μισθών και τσάκισμα κάθε δικαιώματος και κατάκτησης που κερδήθηκε με σκληρούς ταξικούς αγώνες
Άνεργοι που σας καταδικάζουν στη φτώχεια με ένα επίδομα φτωχοκομείου
Συνταξιούχοι που βλέπετε τους κόπους μιας ζωής να μεταφράζονται σε ψίχουλα, την τσέπη να αδειάζει από την ακρίβεια
Νέοι και οι νέες που σας καταδικάζουν σε σύγχρονους σκλάβους των 100 και 200 ευρώ,
Γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, που αγωνιάτε για τα παιδιά σας και την οικογένειά σας,
Μικρέμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν ξέρετε αν τον επόμενο μήνα θα δουλεύετε ή θα βάλετε λουκέτο,

Έχετε κάθε λόγο να είστε στο πλευρό των Χαλυβουργών του Ασπρόπυργου.

Έχετε κάθε λόγο να κάνετε δικό σας το σύνθημα «Νίκη στους απεργούς Χαλυβουργούς», καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα δώσει ανάσα και σε σας, θα είναι μια νίκη που θα έχει αντίκτυπο παντού.

Έχετε κάθε λόγο να ενισχύσετε τον αγώνα των συναδέλφων του Ασπρόπυργου με κάθε τρόπο, με υλική βοήθεια και με τη συμμετοχή σας στη συγκέντρωση που καλεί το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», την Τρίτη στις 10 Απρίλη στις 7 μ.μ. στην πλατεία πανεπιστημίου, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και την αγωνιστική μας συμπαράταξη με τους Χαλυβουργούς του Ασπρόπυργου.


            Οι εργάτες στον Ασπρόπυργο, με το ταξικό τους σωματείο μπροστά και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ από την πρώτη μέρα στο πλευρό τους, σήκωσαν ανάστημα ενάντια στο τσάκισμα μισθών και δικαιωμάτων που δεν αφορούν μόνο τους ίδιους, αλλά όλους τους εργαζόμενους. Για έκτο μήνα διδάσκουν με τον αγώνα τους το μάθημα της ταξικής αξιοπρέπειας και περηφάνιας, δείχνουν τον δρόμο του τίμιου σκληρού και ασυμβίβαστου αγώνα απέναντι στο ενιαίο μπλοκ του κεφαλαίου. Οι συνάδελφοί μας στη Χαλυβουργία του Ασπρόπυργου έβγαλαν στην επιφάνεια βασικές αξίες: την ταξική ενότητα, την αλληλεγγύη, το «όλοι για έναν και ένας για όλους».

ΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΗ, ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΑΝΤΟΥ,
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ!
ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΙΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΣΕ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΕΚΒ

            Στη Χαλυβουργία, κρίνεται και αποκαλύπτεται η στάση του κάθε κόμματος, της κάθε παράταξης, της κάθε δύναμης με ποιον είναι στην πράξη. Με το Μάνεση, την εργοδοσία ή με τους χαλυβουργούς. Όλοι γνωρίζουμε τι έγινε πριν από μερικές εβδομάδες έξω από τις πύλες των εργοστασίων της Χαλυβουργίας σε Βόλο και Βελεστίνο, όπου το Εργατικό Κέντρο του Βόλου μαζί με τα τσιράκια του Μάνεση – το εργοδοτικό σωματείο στα δυο εργοστάσια του Βόλου – και άλλους παρατρεχάμενους όχι μόνο αρνήθηκαν να προκηρύξουν απεργία αλλά αγκαλιά με τα ΜΑΤ και τους εισαγγελείς ανάγκασαν του εργαζόμενους να γίνουν απεργοσπάστες. Στην ίδια κατεύθυνση και εκτελώντας πιστά τις εντολές του Συνδέσμου των Θεσσαλών Βιομηχάνων που έβγαλε ανακοίνωση για στήριξη του Μάνεση και για χτύπημα του ΠΑΜΕ, κινήθηκαν  με δηλώσεις τους βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ της Μαγνησίας και μερίδα των τοπικών ΜΜΕ.

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΜΑΝΕΣΗ!
 Το τελευταίο ατύχημα στη Χαλυβουργία του Βελεστίνου και η προσπάθεια να αποσιωπηθεί από το εργοδοτικό σωματείο και την πλειοψηφία του ΕΚΒόλου αποδεικνύει ότι μπροστά στο κέρδος το κεφάλαιο δε λογαριάζει ούτε τις ζωές των εργατών, ότι έχει πολύτιμο συνεργάτη και στήριγμα τους ξεπουλημένους συνδικαλιστές.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ! ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών,

Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε και να ανοίξουμε το δρόμο για την κάλυψη των αναγκών μας, των αναγκών της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Οι εργάτες – οι παραγωγοί όλου του πλούτου – και γενικότερα τα λαϊκά στρώματα έχουν κάθε λόγο να μπουν σε αυτήν την πάλη. Η σύγκρουση δεν πρέπει να τρομάζει κανέναν. Οι θυσίες στον αγώνα αυτόν θα είναι πολύ μικρότερες από τις θυσίες που μας ζητάνε για να διατηρήσουν το καπιταλιστικό σύστημα, θα είναι θυσίες που επιπλέον αξίζουν!

Οι Χαλυβουργοί του Ασπρόπυργου με τον ηρωικό αγώνα τους παίρνουν περίοπτη θέση στην ιστορία του εργατικού κινήματος της χώρας μας και παγκόσμια. Με την πάλη τους και την παλικαρίσια στάση τους επιβεβαιώνουν περίτρανα το σύνθημα: «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά – Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά!»

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10 ΑΠΡΙΛΗ, ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ.
ΣΤΗΝ ΠΛ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ; ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΡΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥ ΣΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ 902 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΚΑΙ ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ;;;;;;;; ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΑΤΕ ΣΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΨΕΥΤΟΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΡΕ ΦΑΣΙΣΤΑ ΠΑΣΟΚΖΗ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕΣ ΑΚΟΜΗ?

Powered By Blogger