Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Παραιτήθηκαν 15 στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Παραιτήθηκαν 15 στελέχη του ΠΑΣΟΚ
Δέκα πέντε στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης και της Νεολαίας ανακοίνωσαν ότι παραιτούνται από τις θεσμικές θέσεις που κατέχουν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική του ΚινήματοςMε επιστολή τους στο γραμματέα του ΠΑΣΟΚ διευκρινίζουν τους λόγους της παραίτησής τους.



Αναλυτικά η επιστολή και τα ονόματα των παραιτηθέντων:

«Επιστολή προς το Γραμματέα του ΕΣ ΠΑΣΟΚ  

Σύντροφε Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ,  

Οι ψευδαισθήσεις για όλους μας τελείωσαν. To ΠΑΣΟΚ μπροστά σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα μας και το λαό μας αρνήθηκε κάθε προοδευτική λύση και αφομοίωσε την νεοφιλελεύθερη ατζέντα που της επιβλήθηκε από το εξωτερικό. Έπαψε να είναι σοσιαλιστικό όταν όλοι οι χειρισμοί ευνοούσαν τους λίγους και οδηγούσαν στην εξαθλίωση τους πολλούς. Έπαψε να είναι πατριωτικό όταν επέλεξε να μην διεκδικεί τα δίκαια του Ελληνισμού.

Έπαψε να αποτελεί φορέα δημοκρατίας για την χώρα όταν επέλεξε να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση με μη αιρετό πρωθυπουργό με συμμετοχή της δεξιάς και της ακροδεξιάς. Έπαψε να είναι πολυσυλλεκτικό όταν η κραταιά ιδεολογία πλέον θεωρείται η μόνη επιτρεπτή. Σε εσωκομματικό πεδίο έπαψε να είναι δημοκρατικό κόμμα και λειτούργησε με αυλοκόλακες του προέδρου-αυτοκράτορα εδώ και χρόνια. Η ηγεσία του επέλεξε  να δημιουργήσει ένα κόμμα-λέσχη φίλων που δεν θα έχει θεσμικές πολιτικές διαδικασίες και θα είναι αφυδατωμένο από νέες ιδέες.

Μαζί και με άλλους συντρόφους προτείναμε πολιτικές διαδικασίες και πιο αμεσοδημοκρατικούς θεσμούς και μας απομόνωσαν. Προτείναμε να επιλεχθεί ένας προοδευτικός δρόμος εξόδου από την κρίση και πιο δίκαιους τρόπους κατανομής των οικονομικών βαρών  και μας αγνόησαν. Προτείναμε την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας από το 2010 και λοιδορηθήκαμε ως επικίνδυνοι και φίλοι του «κόμματος της δραχμής». Προτείναμε να μη στηριχθεί η κυβέρνηση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ και να προσφύγουμε σε εκλογές. Απαιτήσαμε να αλλάξει η πολιτική πορεία καθώς αδυνατούμε μαζί με την πλατιά μάζα της δημοκρατικής παράταξης να στηρίξουμε αυτή την ταξική, μονολιθική, αποτυχημένη, αδιέξοδη πολιτική και δεν εισακουστήκαμε.

Από την αρχή αυτής της κρίσης δεν ακολουθούμε τη λογική σας που κάνει λόγο για πραγματική συρρίκνωση μισθών και συντάξεων, μην υπολογίζοντας ότι τοποθετείτε πολλούς από μας στο όριο της επιβίωσης. Άλλωστε, το γεγονός ότι αποτελείτε μια πολιτική ελίτ ξεκομμένη από την κοινωνία και τις ανάγκες της αποδείχτηκε με το ότι επιλέξατε να «πετσοκόψετε» κοινωνικά επιδόματα, όπως το επίδομα ανεργίας, θεωρώντας προφανώς ότι οι άνεργοι μπορούν να ζήσουν… με λιγότερα, για να σωθεί η πατρίδα μας. Ωστόσο, δεν επιλέξατε να «σώσετε την Ελλάδα», όπως ισχυρίζεστε, αντλώντας έσοδα από όσους παρασιτούν σε βάρος του ελληνικού λαού και συνεχίζουν να στοιβάζουν τα κέρδη τους.

(...) Η επιλογή μας έχει να κάνει με το γεγονός ότι δε σώζεται με αυτό τον τρόπο η χώρα και ο λαός της, αλλά οδηγούμαστε σε ένα αδιέξοδο, ενώ συγκεκριμένα συμφέροντα παραμένουν ανέγγιχτα χωρίς να συνεισφέρουν στη «διάσωση» της Ελλάδας.
 
Ως φυσική κατάληξη των παραπάνω δηλώνουμε ότι παραιτούμαστε από τις αντίστοιχες θεσμικές μας ιδιότητες.        

1)ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ  
2)ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  
3)ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  
4)ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΕΛΛΙΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ε΄ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  
5)ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΗΓΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ  
6)ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΡΕΝΤΖΟΥ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ  
7)ΔΗΜΟΣ ΞΗΝΤΑΡΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ  
8)ΑΚΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ  
9)ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  
10)ΘΟΔΩΡΗΣ  ΤΣΟΤΣΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ  
11)ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ε΄ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  
12)ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ε΄ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΑΣΟΚ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  
13)ΤΖΙΒΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΤΡΟΠΗΣ Ε΄ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  
14)ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΤΡΟΠΗΣ Ε΄ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  
15)ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΗΝΑΣ ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΤΡΟΠΗΣ Δ΄ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger