Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

« Ιατρικές Συστάσεις προς ταξιδιώτες σε Πολωνία και Ουκρανία για Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου»

Eνόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου UEFA 2012, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας (Τμήμα Δημοσίας Υγιεινής) της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας ενημερώνει τους επισκέπτες που θα ακολουθήσουν την Εθνική μας Ομάδα στην Πολωνία και στην Ουκρανία από τις 8 Ιουνίου έως την 1 Ιουλίου του 2012 για τις σχετικές συστάσεις του ΚΕ.ΕΛ.ΠΝΟ και του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στη διάρκεια εκδηλώσεων μαζικής συνάθροισης αυξάνεται ο κίνδυνος μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων. Στις παραπάνω περιοχές ενδημούν τροφιμογενώς και υδατογενώς μεταδιδόμενα νοσήματα όπως Ηπατίτιδα Α, αιματογενώς και σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα όπως Ηπατίτιδα Β, Ηπατίτιδα C και HIV, νοσήματα μεταδιδόμενα με δήγματα εντόμων όπως Εγκεφαλίτιδα από Κρότωνες και άλλα νοσήματα όπως Φυματίωση και Λύσσα. Επίσης στην Ουκρανία είναι σε εξέλιξη επιδημία Ιλαράς και αναμένεται γεωγραφική εξάπλωση της επιδημίας από το Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο.

Οι ταξιδιώτες καλό είναι να επισκεφτούν τον ιατρό, τουλάχιστον 4-6 εβδομάδες πριν την αναχώρηση τους, ώστε να γίνει έλεγχος των υποχρεωτικών εμβολιασμών με τη προσκόμιση του βιβλιαρίου υγείας παιδιού (εμβολίων) και να χορηγηθούν αναμνηστικές δόσεις, αν χρειάζεται αλλά και να ενημερωθούν για τα γενικά προληπτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν.
Επίσης θα πρέπει να αποκτήσουν την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης για την ασφαλιστική τους κάλυψη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού η οποία παρέχεται από τους ασφαλιστικούς τους φορείς. Επισημαίνεται ότι μετά την επιστροφή, σε περίπτωση επίμονης αδιαθεσίας συνιστάται η επίσκεψη και η αναφορά του ταξιδιού στον ιατρό.

Παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία στα παρακάτω τηλέφωνα: 2413506480-2413506473, και στην ιστοσελίδα www.keelpno.gr (ταξιδιωτική ιατρική).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger