Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Εγκρίθηκε η δημοπράτηση έργου στη Σκόπελο


Στη φάση της υλοποίησης εισέρχεται μια σημαντική περιβαλλοντική παρέμβαση για τη Σκόπελο. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση δημοπράτησης του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου: «Πεζοδρόμηση - ηλεκτροφωτισμός του δρόμου από ξενοδοχείο Ελένη έως Αγ. Ρηγινάκη στη Σκόπελο», προϋπολογισμού 546.000 € (με ΦΠΑ).
Όπως τόνισε ο κ. Αγοραστός «πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που αναβαθμίζει περιβαλλοντικά μια έκταση 4 στρεμμάτων. Μέσω των χώρων πρασίνου θα δημιουργηθεί ένα ομογενοποιημένο και αναβαθμισμένο αστικό τοπίο, φιλικό για τους πολίτες και τους τουρίστες του νησιού. Στόχος μας είναι με την παρέμβαση αυτή να προασπίσουμε το περιβάλλον με υλικά πλήρως εναρμονισμένα με το τοπίο και τον παραδοσιακό χαρακτήρα της Σκοπέλου».
Απ’ την πλευρά του ο σήμαρχος της Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα έργο ζωής για τη Σκόπελο, καθώς αναβαθμίζει σημαντικά την είσοδο της Χώρας, που είναι και η πρώτη αίσθηση που αντικρίζει ο επισκέπτης της περιοχής. Πλέον από μια εικόνα εγκατάλειψης, η οποία υπάρχει σήμερα, περνάμε σε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση με πεζοδρόμια, χώρους πρόσβασης ΑΜΕΑ, δενροφυτεύσεις, φωτισμό κλπ. Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον κ. Κώστα Αγοραστό προσωπικά για τη συνεργασία και το ενδιαφέρον του για τη Σκόπελο».
Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στις εργασίες που απαιτούνται για την κατασκευή των πεζοδρομίων και του ηλεκτροφωτισμού σε τμήμα κύριας οδικής αρτηρίας του αστικού ιστού της Σκοπέλου (εντός οικισμού) από την παραλία και συγκεκριμένα από το ξενοδοχείο Ελένη έως το εικονοστάσι του Αγ. Ρηγίνου (Αγ. Ρηγινάκης)
Στις εργασίες περιλαμβάνεται επίσης η δεντροφύτευση εκατέρωθεν του δρόμου και η δημιουργία διακριτών χώρων πρασίνου.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού Διαγωνισμού από το Δήμο Σκοπέλου, που είναι ο Δικαιούχος και Φορέας υλοποίησης του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. στις 29/03/2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger