Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες του

Την προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία της συντήρησης, της αποκατάστασης βλαβών και του ελέγχου 71 απορριμματοφόρων και άλλων οχημάτων της υπηρεσίας καθαριότητας, αποφάσισε η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 9 Απρίλη, φέρνοντας το θέμα ως κατεπείγον, εκτός ημερήσιας διάταξης.
Με αυτήν την απόφαση, η διοίκηση ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του μηχανουργείου, επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων και της ΔΑΣ για τη συνειδητή απαξίωση του μηχανουργείου με τη μη προμήθεια των αναγκαίων ανταλλακτικών για τη συντήρηση και την επισκευή των οχημάτων.
Με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης σημειώνει ότι αυτή η απόφαση αποκαλύπτει τις προθέσεις της διοίκησης Μπουτάρη, η οποία αποφάσισε την προκήρυξη διαγωνισμού ύψους 2.285.000 ευρώ όταν γνωρίζει ότι: «Η συντριπτική πλειοψηφία των εργασιών μπορεί να γίνει στο μηχανουργείο από τους εργαζόμενους του Δήμου (άλλωστε έτσι γίνεται μέχρι τώρα), αρκεί να προμηθευτεί το μηχανουργείο τα απαραίτητα ανταλλακτικά. Με τα 2.285.000 ευρώ, και λιγότερα, μπορεί να προμηθευτεί δεκάδες απορριμματοφόρα σε πολύ καλή κατάσταση και τα ανταλλακτικά που είναι απαραίτητα για τη συντήρηση του στόλου»...
Η ΔΑΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους του Δήμου σε αγώνα για την αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων, για να φύγουν οι επιχειρηματίες από τις υπηρεσίες των δήμων. Και δηλώνει ότι «η ΔΑΣ θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να μην εφαρμοστεί η απόφαση της διοίκησης του Δήμου και να μην ιδιωτικοποιηθούν οι υπηρεσίες του μηχανουργείου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger