Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Ματαίωση ομιλίας μίσους από Χρυσαυγίτη σε δημοτικό συμβούλιο Λαμίας

Σήμερα 10 Απρίλη πραγματοποιήθηκε δημοτικό συμβούλιο στην πόλη της Λαμίας, στην οποία και ενημερωθήκαμε πως ολιγομελής ομάδα φασιστών-χρυσαυγιτών θέλησε να κάνει παρέμβαση πάνω στο ζήτημα της δημιουργίας των στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών στην περιοχή ...


Σήμερα πραγματοποιήθηκε δημοτικό συμβούλιο στην πόλη της Λαμίας, στο οποίο θα συζητιόταν εκτός των άλλων και το ζήτημα της δημιουργίας των περιβόητων στρατοπέδων συγκέντρωσης του Χρυσοχοίδη στην περιοχή μας. Φυσικά μια τέτοια "εκδήλωση" αποτέλεσε πόλο έλξης για τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που θεώρησαν πως θα έβρισκαν βήμα για ακόμη μία φορά , στο να διατυμπανίσουν την προπαγάνδα μίσους τους.
     Φυσικά , υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο... Ενημερωθήκαμε νωρίς το απόγευμα πώς μια ολιγομελή ομάδα φασιστών ( 6-8 για την ακρίβεια ) , μοίραζαν κείμενα και κολλούσαν αφίσες στον χώρο όπου πραγματοποιούνταν το δημοτικό συμβούλιο.  Η ανταπόκριση ήταν άμεση και γύρω στα 20 άτομα του χώρου αλλά και αντιφασίστες\τριες μαζευτήκαμε στην εν λόγω αίθουσα χωρίς να ξεχάσουμε να "καθαρίσουμε" την είσοδο του κτιρίου από τις αφίσες τους. Τα ανήσυχα βλέμματα των φασιστών ήταν μία πραγματικότητα επιτέλους, ενώ στο πλάι μας βρίσκονταν και μεγάλος αριθμός αριστερών . Κοινή επιθυμία όλων μας ήταν η ματαίωση του βρομερού λόγου τους για αρχή, πράγμα το οποίο και πετύχαμε.
    Ο φασιστάκος που θα εκφωνούσε το ναζιστικό παραλήρημα είναι ο υποψήφιος της Χ.Α. Απόστολος Γκλέτσος ( ξάδερφος του γνωστού), ο οποίος με το που σηκώθηκε από την καρέκλα του , στολίστηκε με πληθώρα αντιφασιστικών συνθημάτων με δυνατό παλμό από την πλειοψηφία του κόσμου. Το μήνυμα ήταν σαφές ... Καμία ελευθερία λόγου , σε αυτούς που εχθρεύονται την ελευθερία όλων μας.
    Οι υποκριτικές φωνές των δημοτικών συμβούλων για τα δικαιώματα όλων των πολιτών στο λόγο, περιλαμβανομένων και των Χρυσαύγουλων δεν έγιναν ακουστές. Τελικά μετά από προσορινή διακοπή του συμβουλίου, ο φασίστας προσπάθησε να διαβάσει εκ νέου, χωρίς επιτυχία το χειρόγραφο κιόλας  κείμενό του, ενώ μετά από λίγο ολόκληρη η συμμορία αποχώρησε, με έναν από αυτούς , λίγο πριν βγει από την πόρτα να χαιρετήσει στα κλεφτά με το ναζιστικό χαιρετισμό, τον οποίο και ακολούθησε και ένα εκκωφαντικό γιουχάισμα. Μετά το περιστατικό οι φασίστες άφαντοι... περισσότερα (photos κλπ...) θα ακολουθήσουν αύριο )
Ούτε στη Λαμία , ούτε πουθενά , τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά...
http://athens.indymedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger