Τρίτη 3 Απριλίου 2012

8ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης, στο Ντίσελντορφ

Έντεκα μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου από την Θεσσαλία τιμήθηκαν για την διάκρισή τους στην επιστήμη των μαθηματικών, στο 8ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, στο Ντίσελντορφ Γερμανίας. Ο θεσμός των Θεσσαλικών Φεστιβάλ καθιερώθηκε το 2005 από την Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης, «Βασίλης Τσιτσάνης».
Την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ κήρυξε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Διαμαντής Γκίκας, ο οποίος συνεχάρη τον Σύλλογο Θεσσαλών Ντίσελντορφ για την αξιόλογη δραστηριότητά του. Παράλληλα, τόνισε ότι η Ομοσπονδία σκοπεύει να θέσει και να πετύχει υψηλούς στόχους, να γιορτάσει πολλά φεστιβάλ και να ενώσει ακόμα πιο πολύ τους Θεσσαλούς της Ευρώπης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος Ντίσελντορφ, κ. Πλεξίδας, ο ιερέας του Ντίσελντορφ, πατέρας Ιωάννης Ψαράκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου της πόλης, Ιωάννης Βατάλης, ο Γραμματέας του Τομέα Αποδήμων ΠΑΣΟΚ Γερμανίας, Κωνσταντίνος Τάτσης, οι Πρόεδροι των Ελληνικών Κοινοτήτων Ντίσελντορφ και Γκύτερσλο κ.ά.
Την παράσταση έκλεψαν και πάλι τα χορευτικά συγκροτήματα των Συλλόγων Ντίσελντορφ, Κολωνίας, Γκύτερσλο και Τίμπιγκεν, που παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.
Στην εκδήλωση τιμήθηκαν έντεκα μαθητές που ταξίδεψαν από την Ελλάδα για να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της Ελληνικής Ομογένειας. Συγκεκριμένα τιμήθηκαν μαθητές από τα Τρίκαλα, τη Λάρισα τη Μαγνησία και την Καρδίτσα, τους οποίους συνόδευσαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Τρικάλων, Στέλιος Αμπράζης και εκπρόσωπος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Λαρίσης.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με θεσσαλικό γλέντι, με τους δεξιοτέχνες Δημήτρη Μιχαλέ, στο κλαρίνο και Ελένη Θυμιούλα, στο τραγούδι.

(Πηγή: ana-mpa)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger