Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 1η Μάη Πλ. Ελευθερίας, 10.00πμ, Βόλος


Πάνω από 125 χρόνια πέρασαν από τις ματωμένες κινητοποιήσεις του Σικάγου ώστε το 8ωρο να μην είναι παραχώρηση στα 12χρονα παιδιά αλλά καθολικό δικαίωμα της εργατικής τάξης στο σύνηθες 16ωρο δουλειάς.
Δικαίωμα, που μαζί με πολλά άλλα, εξαφανίστηκαν σε χρόνο ρεκόρ μέσα στη χειρότερη καπιταλιστική κρίση από το 1929, σε σημείο που να αναρωτιέται κανείς αν ήταν ένα όνειρο απατηλό.

Τι σχέση έχουν οι ηρωικοί, γεμάτη αυτοθυσία και νεκρούς, αγώνες της εργατικής τάξης με τον εργοδοτικό και γραφειοκρατικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΒ; 

Η στάση του τελευταίου στο πλευρό των καναλαρχών, των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, με κοινό πνεύμα στο "δικαίωμα στην εργασία και το δικαίωμα στην απεργία" που προωθούν ακόμα και χρυσαυγίτες, η ευθυγράμμισή τους με τον ΣΕΒ Θεσσαλίας και τους βιομήχανους τύπου Μάνεση (Ελληνική Χαλυβουργία) και Λεμονιά (ΜΕΚ-ΒΕΚ), αλλά και σε όλους τους αγώνες που δόθηκαν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας, τους καθιστά όχι απλά προδότες, όχι απλά «κατοικίδια» στα σαλόνια της αστικής πολιτικής, αλλά βασικό πυλώνα στήριξης της αντεργατικής λαίλαπας και της μνημονιακής καταστροφής. 
Η παρουσία τους στους δρόμους και τις πλατείες είναι «αιτία πολέμου» για κάθε απολυμένο, άνεργο, απλήρωτο, κάθε εργαζόμενο αλλά και για κάθε αλληλέγγυο που στέκεται δίπλα στους εργατικούς αγώνες.
Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία ντροπιάζει τους αγώνες και το αίμα όλης της εργατικής τάξης. Τα πολιτικά τους αφεντικά άνοιξαν το κυβερνητικό δρόμο στους ακροδεξιούς βαστάζους του αστικού κράτους και με την ίδια συνενοχή ανοίγουν το δρόμο στους φασίστες και τους ναζιστές.
Την Πρωτομαγιά και κάθε εργατική κινητοποίηση δεν τους χωρά καμιά πλατεία, κανένας δρόμος, κανένας χώρος δουλειάς.
28-4-2012
ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΕΚ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ)

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ
Πρωτοβουλία για ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ στη Μαγνησία

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ (ΟΕΝ)
νεολαία ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ (νΚΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger