Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Κοινή πρωτοβουλία των Δημάρχων Μαγνησίας

Ζητούν έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ για τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης
Τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ, τις αμέσως επόμενες μέρες, ή έστω της ολομέλειας των Δημάρχων της χώρας, ζητούν με κοινό τους υπόμνημα προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Κώστα Ασκούνη, οι Δήμαρχοι των Δήμων του Νομού Μαγνησίας, προκειμένου να υπάρξει ολοκληρωμένη και υπεύθυνη ενημέρωση για τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης και τα άλλα σοβαρά εκκρεμή θέματα, καθώς και απόφαση για κλιμάκωση των αντιδράσεων εκ μέρους των Δήμων.
Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη και σε συνέχεια της απόφασης που πρόσφατα έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, οι οκτώ Δήμαρχοι της Μαγνησίας υπογράφουν κοινό υπόμνημα, το οποίο αποστέλλουν τόσο στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, όσο και στους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ζητώντας να τεθεί άμεσα το θέμα στο Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για τη λήψη αποφάσεων.
«Ως Δήμαρχοι των Δήμων του Νομού Μαγνησίας, θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για τη συνεχιζόμενη, δραματική μείωση των επιχορηγήσεων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που οδηγεί τους Δήμους σε οικονομική κατάρρευση. Αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί και η κυβέρνηση εξακολουθήσει να αθετεί τις δεσμεύσεις της, σε λίγο διάστημα οι Ο.Τ.Α. δεν θα μπορούν να διαχειριστούν τις πιο στοιχειώδεις λειτουργικές ανάγκες, ενώ θα πληγούν πρωτίστως οι κοινωνικές δομές τους», αναφέρουν χαρακτηριστικά στο υπόμνημα οι Δήμαρχοι, Βόλου Π.Σκοτινιώτης, Αλμυρού Ε.Χατζηκυριάκος, Ρήγα Φεραίου Ε.Λαΐτσου, Νοτίου Πηλίου Ν.Φουρτούνας, Σκιάθου Ν.Πλωμαρίτης, Ζαγοράς-Μουρεσίου Γ.Αντώνογλου-Κασσαβέτης, Σκοπέλου Γ.Μιχελής και Αλοννήσου Π.Βαφίνης.
«Χωρίς να αγνοούμε τη δυσμενή οικονομική συγκυρία και τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας, πρέπει να αξιώσουμε τη ριζική αναθεώρηση της πολιτικής αυτής, ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία των Δήμων και η ανταπόκριση στις βασικές τουλάχιστον υποχρεώσεις τους απέναντι στους πολίτες, ιδιαίτερα προς τους πλέον ανήμπορους που δυστυχώς όλο και αυξάνονται», επισημαίνουν στο υπόμνημα οι 8 Δήμαρχοι και προσθέτουν ότι η ΚΕΔΕ, ως θεσμικός εκπρόσωπος των Δήμων, θα πρέπει όχι μόνο να επιμείνει σε ένα σαφές διεκδικητικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης - πριν είναι αργά - αλλά και να θέσει πιο δυναμικά στην κυβέρνηση τα αιτήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, με βάση και τις αποφάσεις του Συνεδρίου της Κομοτηνής.
Το υπόμνημα κοινοποιείται στους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, Κ.Τζανακούλη, Γ.Ιωακειμίδη και Σ.Τζόκα, στον Πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας Ρ.Κομήτσα και στον Γενικό Διευθυντή της ΚΕΔΕ Π. Βασιλείου.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger