Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

« Εκδήλωση για γεωτρήσεις πραγματοποιήθηκε στην Ελασσόνα»



   
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη» στην Ελασσόνα ενημερωτική εκδήλωση της Αντιπεριφέρειας Λάρισας σχετικά με τις άδειες γεωτρήσεων.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των ενημερωτικών ημερίδων που πραγματοποιεί η Αντιπεριφέρεια σε όλους τους δήμους της περιοχής, ενώ είχαν προηγηθεί αντίστοιχες εκδηλώσεις σε Φάρσαλα και δήμο Κιλελέρ κι έπεται η Αγιά.
Παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού και  της Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένας Καραλαριώτου, οι αγρότες ενημερώθηκαν από τα αρμόδια στελέχη του Τμήματος Υδροοικονομίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος - Χωρικού Σχεδιασμού, αλλά και της Διεύθυνσης   Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  Π.Ε. Λάρισας, για τις διαδικασίες έκδοσης άδειας χρήσης  νερού για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης, σύμφωνα με την τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τις άδειες γεωτρήσεων.
Η Αντιπεριφέρεια Λάρισας προχωρά έχοντας ως γνώμονα την ανάγκη ενημέρωσης πάνω στο σημαντικό ζήτημα των αδειών γεωτρήσεων, δεδομένου ότι στην περιοχή μας  υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλος  αριθμός αγροτών.
Προς αυτή την κατεύθυνση  δίνεται βαρύτητα στην άμεση και έγκυρη ενημέρωσή τους σχετικά με τις διαδικασίες, τους όρους  και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού από αρδευτικές γεωτρήσεις – πηγάδια.
Ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα συνεχίσει να δίνει προτεραιότητα σε δράσεις που σχετίζονται με την ενημέρωση των αγροτών, δεδομένου ότι η γεωργία και η κτηνοτροφία αποτελούν τομείς στους οποίους στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό η τοπική οικονομία»
Η κ. Καραλαριώτου στην εισήγησή της ανέφερε πως η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη μετά την πολύ μεγάλη ανταπόκριση των αγροτών στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται  με κριτήριο την πληρέστερη ενημέρωση τους σε ένα θέμα κρίσιμο για την πρωτογενή παραγωγή», ενώ ανέφερε επίσης  ότι στις 16 Ιουνίου λήγει η  προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών – κατόπιν και της παράτασης που δόθηκε τονίζοντας  χαρακτηριστικά: «Οι υπηρεσιακοί μας παράγοντες είναι έτοιμοι να βοηθήσουν και να συνδράμουν με κάθε τρόπο στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων με την πλήρη ενημέρωσή τους».
Ο προϊστάμενος του Τμήματος Υδροοικονομίας της Περιφέρειας κ. Ιωάννης Μπαλαμώτης, αφού ανέλυσε τη νέα ΚΥΑ, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την ανανέωση των αδειών χρήσης νερού και τόνισε ότι αυτά υποβάλλονται στο Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.
Ακολούθησε συζήτηση και οι αγρότες  πήραν απαντήσεις στις όποιες απορίες και τους προβληματισμούς τους σχετικά με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Μαρία Μαμάρα και Αθαν. Παιδής, οι αντιδήμαρχοι Ελασσόνας Ν. Καψάλης, Ι. Ράπτης, Τ. Γκαμπέτας και Γ. Παπαδόπουλος,  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Β. Ντόκος, Δ. Κατσιαφλιάκας, Ν. Μπίζιος και Αθαν. Κλεισιάρης,  ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Λάρισας κ. Π. Καλφούντζος, εκπρόσωποι αγροτικών φορέων και συλλόγων, καθώς και πλήθος αγροτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger