Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Αναφορά στη Βουλή του Θανάση Νάκου για τις νέες νομοθετικές εξελίξεις στο ζήτημα του Ολυμπιακού Βόλου και την αποκατάσταση της κατάφωρης αδικίας σε βάρος της ομάδας.


 
            Ο βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος κατέθεσε αναφορά, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου στη Βουλή, προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο, σχετικά με τη διαμόρφωση νέου νομοθετικού πλαισίου για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, μετά την κατάφωρη αδικία σε βάρος της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου. 
Συγκεκριμένα, ο κ. Νάκος επανέρχεται στη Βουλή για πολλοστή φορά, παρά τις συνεχείς αρνήσεις του Υπουργού να απαντήσει στη Βουλή για την άδικη και παράνομη τιμωρία του Ολυμπιακού Βόλου και ζητά την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος της ομάδας, που το περασμένο καλοκαίρι παρανόμως τιμωρήθηκε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.), όπως ουσιαστικά αναγνώρισε και ο ίδιος ο Υπουργός με την τροπολογία, που ψηφίστηκε προχθές και αφορά στον πρόσφατο αθλητικό νόμο 4049/2012.
 Όπως επισημαίνει ο βουλευτής, σύμφωνα με τη ψηφισθείσα τροπολογία το δικαίωμα επιβολής ποινών για τα πορίσματα που εκδίδει η Ε.Ε.Α. ανήκει στην ΕΠΟ, η οποία ωστόσο σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει βάσει του νόμου και του κανονισμού θα τιμωρείται με πρόστιμο από 100.000 ως 1.000.000 ευρώ. Έτσι, σύμφωνα με τις τροποποιήσεις που αποφάσισε το Δ.Σ. της ΕΠΟ στον Πειθαρχικό Κώδικα, οι ποινές που θα επιβάλλονται χωρίζονται σε βαριές, σοβαρές και απλές. Πλέον, ο χαρακτηρισμός της ποινής θα γίνεται από την Ε.Ε.Α. και η υπαίτια ΠΑΕ θα τιμωρείται αποκλειστικά με τις ποινές που προβλέπονται ανά κατηγορία.
Συνεχίζοντας ο Βουλευτής τονίζει, ότι ουσιαστικά, η παραπάνω τροπολογία δικαιώνει αναδρομικά την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς «ομολογείται» πλέον από το ίδιο το Υπουργείο που εξαφάνισε την ομάδα, ότι αυτό έγινε από αναρμόδιο όργανο και γι΄αυτό διορθώνει το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο δίνοντας τη δυνατότητα μόνο στην Ε.Π.Ο. να επιβάλλει πειθαρχικές ποινές στις ομάδες που τυχόν παραβιάζουν την νομοθεσία, οι οποίες κυμαίνονται από χρηματικό πρόστιμο μέχρι αποβολή από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Επισημαίνεται, ότι η ποινή που η Ε.Π.Ο. έχει επιβάλλει στον Ολυμπιακό Βόλου, είναι αφαίρεση βαθμών από το πρωτάθλημα της Superleague και συνεπώς αφού πλέον μετά από οκτώ μήνες και ο ίδιος ο Υπουργός αναγνώρισε ότι η Ε.Π.Ο. είναι η μόνη αρμόδια να επιβάλλει πειθαρχικές ποινές, πρέπει άμεσα να ισχύσει και για την ομάδα μας η ποινή που η ΕΠΟ είχε επιβάλλει.  Η εκδίκαση της υπόθεσης την προσεχή Τρίτη από το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Ε.Π.Ο. είναι η κατάλληλη ευκαιρία γι να δικαιωθεί η ομάδας μας.
Εάν δεν αποκατασταθεί  άμεσα και αναδρομικά η κατάφωρη αδικία, που υπέστη η ομάδα του Βόλου, αυτή θα παραμένει καταδικασμένη εκτός επαγγελματικών πρωταθλημάτων, εξαιτίας μίας πολιτικής απόφασης του ΠΑΣΟΚ και από ένα κρατικό όργανο του Υπουργείου Πολιτισμού, που σήμερα όλοι παραδέχονται ότι ήταν αναρμόδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger