Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ – ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ


Κατεβάστε το συνημμένο αρχείο: 12fle.pdf (application/pdf)
Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ – ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
Η διαδήλωση στις 12 Φλεβάρη, μέρα ψήφισης της νέας δανειακής σύμβασης,  αποτέλεσε μια από τις μαζικότερες και πιο δυναμικές  κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων απέναντι στην άγρια αντικοινωνική και αντεργατική επίθεση του κράτους και των αφεντικών.
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, μπροστά στη Βουλή, στοχοποιώντας  τούς υπεύθυνους για την καταλήστευση της ζωής τους, αυτούς που οδηγούν ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας στην ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση.
Το καθεστώς, φοβούμενο το τεράστιο κύμα της συσσωρευμένης κοινωνικής οργής, που απειλούσε εκείνη την ώρα να ακυρώσει στην πράξη την ψήφιση των νέων όρων κοινωνικής και εργασιακής αφαίμαξης, εξαπέλυσε τις δυνάμεις καταστολής που με ένα πόλεμο χημικών επιχείρησαν να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και να αποτρέψουν την προσέλευση άλλων. Όμως μέσα σε λίγες ώρες οι δρόμοι στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, από το Σύνταγμα και την Ομόνοια μέχρι το Μοναστηράκι και το Ζάππειο, πλημμύρισαν από πλήθη διαδηλωτών που στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν το κοινοβούλιο βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις αστυνομικές δυνάμεις.
Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί αδυνατώντας για ώρες να περιορίσουν τον όγκο της διαδήλωσης και την έκταση των γεγονότων, προχώρησαν τελικά σε δεκάδες προσαγωγές και 79 συνολικά συλλήψεις διαδηλωτών.
 Σε 4 από τους συλληφθέντες αποδόθηκαν βαριές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Την ίδια ώρα που τα ΜΜΕ εξαπέλυαν έναν ιδεολογικό πόλεμο προπαγάνδας με σκοπό την ποινικοποίηση και εγκληματοποίηση της διαδήλωσης, κι ενώ η αστυνομία δημοσίευε στην ιστοσελίδα της τις φωτογραφίες των κατηγορούμενων υποδεικνύοντας τους «ενόχους» που πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά προς εκφοβισμό των υπολοίπων, εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσιζαν την προφυλάκισή τους.
Ανάμεσα στους προφυλακισμένους διαδηλωτές βρίσκεται και ο Παναγιώτης Κ., συναγωνιστής από την Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής, η οποία συμμετείχε στη διαδήλωση με μπλοκ, πλάι σε εκατοντάδες άλλους αγωνιστές από αυτοοργανωμένες τοπικές συνελεύσεις.
Εμείς, από τη Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων, έχοντας βρεθεί οι ίδιοι στο στόχαστρο της καταστολής, με τραυματισμούς και συλλήψεις σε προηγούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, παραμένουμε ακλόνητοι στην επιλογή μας να κατεβαίνουμε στους δρόμους, αψηφώντας τους εκβιασμούς και τις προσπάθειες τρομοκράτησης, για να ενώσουμε τις φωνές μας με εκείνες όλων των κοινωνικών και ταξικών δυνάμεων που παλεύουν για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους προφυλακισμένους και διωκόμενους διαδηλωτές της 12ης Φλεβάρη. Στη θέση τους θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από εμάς.
Εκφράζουμε επίσης την αλληλεγγύη μας στην Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Χολαργού-Παπάγου, η οποία πρόσφατα στοχοποιήθηκε από τον Λαμπρόπουλο –συντάκτη του «Βήματος» και γνωστό φερέφωνο της αστυνομίας- που με ένα γελοίο και κατασκευασμένο δημοσίευμα επιχείρησε να συνδέσει την ανοιχτή δημόσια και κοινωνική δράση μιας συνέλευσης με την υπόθεση εύρεσης εμπρηστικού μηχανισμού σε βαγόνι του μετρό στο Αιγάλεω.
Είναι προφανές πως η σφοδρή καταστολή που ακολούθησε τον κοινωνικό ξεσηκωμό της 12ης Φλεβάρη, η ωμή βία, οι συλλήψεις και οι εκδικητικές προφυλακίσεις διαδηλωτών με βάση κατασκευασμένες κατηγορίες, καθώς και η συκοφάντηση από τα ΜΜΕ και η προσπάθεια εγκληματοποίησης των τοπικών συνελεύσεων, έχουν σα στόχο το εκφοβισμό και την τρομοκράτηση όλων όσοι αντιστέκονται στους δρόμους, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας.

 Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Καμιά κατασταλτική επίθεση δεν θα μείνει αναπάντητη.
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ– ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΤΗΣ 12ΗΣ ΦΛΕΒΑΡΗ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  
Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger