Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Καρτάλης: Να αποσυρθεί η διάταξη για τουριστικές υποδομές σε μικρά νησιά(τι είπε πάλι ο ποιητής το τέρας της δημοκρατίας και της τρόικας)

Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Κ. Καρτάλης Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Κ. Καρτάλης
Την απόσυρση του άρθρου 148 που επιτρέπει μεγάλες τουριστικές υποδομές σε μικρά νησιά, το οποίο περιλαμβάνεται στο νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών «Ρυθμίσεις Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών, Δημοσίων Έργων κ.α. διατάξεις», ζητεί ο βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κώστας Καρτάλης.
Όπως αιτιολογεί ο βουλευτής, η ρύθμιση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό, που προετοιμάστηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και επισημαίνει πως δεν είναι δυνατό το ίδιο υπουργείο (ΠΕΚΑ) να υπογράφει κι ένα άρθρο σε άλλο νομοσχέδιο που ανατρέπει πλήρως άλλο νομοθέτημά του (το Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό).
Μάλιστα κάνει λόγο για συνέχιση των δυσάρεστων εκπλήξεων μετά τον παράκτιο οικισμό στον Άγιο Κοσμά (που προστέθηκε την τελευταία στιγμή στο νομοσχέδιο του Ελληνικού), καθώς με την πρόβλεψη του άρθρου 148, για ένα νησί 90 τ. χλμ. η διατιθέμενη έκταση για ένα οργανωμένο υποδοχέα τουριστικών δραστηριοτήτων θα είναι 900 στρ., όταν με το Ειδικό Χωροταξικό θα ήταν 180 στρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger