Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Νεκρός 40χρονος εργάτης

Τραγικό εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε χθες τη νύχτα, λίγο μετά τις 11, στο εργοστάσιο της «Κοκα-κολα» στο Βόλο. Ενας 40χρονος εργάτης, ο Γιώργος Σαρτζέντος, έχασε την ζωή του όταν κατέβηκε σε δεξαμενή, στο χώρο του εργοστασίου για κάποια εργασία. Η δεξαμενή, όπως έγινε γνωστό, ήταν μεγάλων διαστάσεων, μεταλλική και είχε ανθρωποθυρίδα.
koka kolaΟ 40χρονος, όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία, κατέβηκε από την εσωτερική σκάλα στην χάλκινη δεξαμενή ύψους 3,5 μέτρων και πλάτους 2,5 μέτρων. Η δεξαμενή ήταν άδεια. Επειδή αργούσε να βγει από την δεξαμενή οι συνάδελφοί του ειδοποίησαν την Πυροσβεστική. Πυροσβέστες κατέβηκαν στην δεξαμενή, δυστυχώς όμως, διαπίστωσαν πως ο άτυχος άνδρας ήταν νεκρός. Ετσι οι πυροσβέστες ανέλαβαν το θλιβερό έργο της ανάσυρσής του. Προανάκριση για τα αίτια διενεργεί η Αστυνομία. Τα ακριβή αίτια του θανάτου του αναμένεται να διαπιστωθούν από την νεκροψία.
O 40χρονος ήταν πατέρας δύο ανηλίκων παιδιών, ηλικίας 3 και 7 ετών. Ηταν μέλος της διοίκησης του σωματείου. Σήμερα οι εργαζόμενοι πενθούν και το εργοστάσιο υπολειτουργεί.
Στο μεταξύ ψήφισμα για τον θάνατο του άτυχου εργαζόμενου εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Βόλου. «H Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για τον τραγικό θάνατο, εν ώρα εργασίας, του 41χρονου συναδέλφου Γιώργου Σαρσέντου, συντηρητή στο τοπικό εργοστάσιο της COCA COLA, έγγαμου οικογενειάρχη και πατέρα δύο ανήλικων παιδιών και απευθύνει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του» τονίζει και επισημαίνεις: «Το Ε.Κ. Βόλου θα αναμείνει το πόρισμα των γιατρών και των εμπειρογνωμόνων που πραγματοποίησαν την αυτοψία στο εργοστάσιο, για τη διαπίστωση των συνθηκών θανάτου του άτυχου συναδέλφου μας, τονίζοντας ότι για την αποφυγή τέτοιων ακριβώς θλιβερών καταστάσεων το ΕΚΒ έχει αποδυθεί και συνεχίζει να αποδύεται σε ακατάπαυστη εκστρατεία για το ύψιστο ζήτημα της υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Ένα μέλημα ζωής, που, κάτω ειδικά απ’ τις άθλιες αυτές συνθήκες που διαμορφώνουν στη Χώρα μας τα μνημόνια, καθίσταται επιτακτικό και επιβάλλεται να τηρείται από την Εργατική Νομοθεσία, τους εργοδότες, και τους ίδιους τους εργαζόμενους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger