Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Αρχισε η διάσπαση του ΠΑΣΟΚ Αποχωρεί από το Πασόκ ο Μανόλης ο Βασιλειάς μετά από 34 χρόνια προσφοράς και μετά από 4 εκλογικές νίκες που πέτυχε ως Γραμματέας της Νομαρχιακής του Πασόκ στη Σάμο



Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 34 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ. !!!


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ                                                                             
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ ΣΑΜΟΥ


ΠΡΟΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
  
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

- ΤΟΜΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
- ΤΟΜΕΑ ΜΗΤΡΩΟΥ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ
- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
- ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ ΣΑΜΟΥ
- ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΑΜΟΥ
- ΜΜΕ
                      
         
ΑΘΗΝΑ: 11 ΜΑΡΤΗ 2012   
 

Αγαπητέ φίλε και σύντροφε Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλη Καρχιμάκη. 

Σαν φυσική συνέχεια της ομόφωνης πολιτικής απόφασης της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Σάμου στις 11 Φλεβάρη 2012 εναντίον της ψήφισης του ¨Μνημονίου 2¨,

της προσωπικής μου βεβαιότητας πλέον ότι το ΠΑΣΟΚ έχασε ιδεολογικά και πολιτικά την Σοσιαλιστική και Πατριωτική του φυσιογνωμία και της οριστικής του μετάλλαξης σε ένα συστημικό γραφειοκρατικό κόμμα,

του ελλείμματος πλέον μιας στοιχειώδους εσωτερικής δημοκρατίας,

αλλά κυρίως του περιεχομένου των πολιτικών του επιλογών και εφαρμογών,

παρακαλώ να δεχτείς την παραίτηση μου από επικεφαλή, της Νομαρχιακής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Σάμου και της αποχώρησης μου από μέλος του κινήματος. Αποχωρώ από ένα κίνημα που αγάπησα και υπηρέτησα 34 ολόκληρα χρόνια.

Με τις περισσότερες πολιτικές που ακολουθήσαμε έως σήμερα και με την αποδοχή του κατάπτυστου ¨Μνημονίου 2¨, συρρικνώνονται ακόμα περισσότερο τα λαϊκά εισοδήματα, καταστρέφεται η  παραγωγική βάση της χώρας, διευρύνεται η ύφεση στην αγορά, καταλύεται το κοινωνικό κράτος, φουντώνει η ανεργία, κτυπιούνται  τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, τίθεται σε κίνδυνο η περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου και της Τράπεζας της Ελλάδας και αλυσοδένεται η Πατρίδα μας για τα επόμενα 70 χρόνια τουλάχιστον, από το διεθνές κεφάλαιο.

Εκφράζω την βαθιά μου πλέον πεποίθηση, ότι αυτή η πολιτική θα συνεχισθεί και με άλλες αποτυχημένες version αντιλαϊκών και αντιαναπτυξιακών μνημονίων και με τη μετεκλογική συνεργασία του νέου ¨ΠΑΣΟΚ¨ με τη Ν.Δ.

Όλοι εμείς χωρίς να το θέλαμε γίναμε όλο αυτό το διάστημα, υπερασπιστές ή ανεχτήκαμε δια της σιωπής, μια πολιτική που δεν αποφασίσαμε, μια πολιτική που δεν έχει να κάνει με τίποτα, με τα παλιότερα πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά της μεγάλης δημοκρατικής μας παράταξης.

Αρνιέμαι να συνεχίσω να παρακολουθώ σαν θεατής την μεγάλη αυτή αναδιανομή υπέρ του κεφαλαίου εναντίον των δυνάμεων της εργασίας. Αρνιέμαι να συμμετέχω σε πράξεις και πολιτικές που είναι πέρα και έξω από τη συνείδησή μου.

Και το έως σήμερα λεκτικό επιχείρημα για την δήθεν αναγκαιότητα  μιας πολιτικής σωτηρίας της χώρας, φαντάζει από αίολο έως γραφικό. Δεν υπάρχει χώρα χωρίς πολίτες, δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ χωρίς τις δυνάμεις που όλα αυτά τα χρόνια έκφραζε ταξικά, πολιτικά, ιδεολογικά και ανθρώπινα.

Με λίγα λόγια, δεν φεύγω από το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ έφυγε από τον εαυτό του. Σήμερα το νεοφιλελεύθερο αυτό μόρφωμα  δεν έχει ψυχή ούτε καρδιά, γύρισε τη πλάτη του στη κοινωνία και στους πολίτες, διαβουλεύεται και πορεύεται μαζί με τους τραπεζίτες και τα μεγάλα συμφέροντα της παγκοσμιοποίησης.

Με τη βέβαιη εκλογή του κ. Βαγγέλη Βενιζέλου στην προεδρία του κόμματος, αφού η ¨τράπουλα  ήταν σημαδεμένη¨, οριστικοποιείται και επικυρώνεται αυτή η αστική και συστημική του μετάλλαξη.

Κρατάω μέσα στη καρδιά  και στη μνήμη μου, το ΠΑΣΟΚ των εφηβικών μας χρόνων. Το ΠΑΣΟΚ του μεγάλου μας δασκάλου ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.  Η συναισθηματική μου φόρτιση είναι μεγάλη, αλλά δεν μπορεί να εμποδίσει την πολιτική μου πλέον απόφαση ευθύνης και συνείδησης. Ελπίζω σύντομα να συναντηθούμε σε άλλα μετερίζια πάλης και αγώνα, έξω φυσικά από το μεταλλαγμένα νεοφιλελεύθερο πλέον ΠΑΣΟΚ, μέσα στο μαζικό κίνημα.

Σε αυτό το σημείο νοιώθω την ανάγκη να χαιρετήσω μέσα από την επιστολή μου αυτή, τους συντρόφους μου από το τότε  μαθητικό και τη νεολαία της 5ης τομεακής οργάνωσης της Αθήνας, τους συντρόφους και συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ στο Φάρμακο και στις Τράπεζες, όλους τους συντρόφους της Νομαρχιακής Οργάνωσης της Α΄Αθήνας και φυσικά τους συντρόφους και φίλους της Νομαρχιακής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ ΣΑΜΟΥ. Όλα αυτά τα χρόνια δώσαμε μαζί ωραίους και νικηφόρους αγώνες. Μέσα από τη καρδιά μου ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτή τη υπέροχη συνεργασία μας.  Λυπάμαι αν στεναχώρησα κάποιους από εσάς, αλλά θα συνεχίσουμε τον αγώνα , ο καθένας με βάση την προσωπική του επιλογή, των αγώνα τον καλό, για την Πατρίδα και το λαό μας , τη Σάμο που αγαπάμε και ονειρευόμαστε, για το Αιγαίο που μας αξίζει.    


Σύντροφε Μιχάλη,

Η χώρα μας χρειάζεται ΤΩΡΑ ένα εναλλακτικό, ριζοσπαστικό και προοδευτικό οδικό χάρτη εξόδου από τη κρίση. Χρειάζεται ένα άλλο πλέον γνήσια σοσιαλιστικό και πατριωτικό φορέα που θα επικαιροποιήσει και θα διευρύνει χωρίς να αλλοιώσει την διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη. Ένα νέο φορέα που θα δώσει διέξοδο και λύσεις, με σεβασμό στο λαό και στις ανάγκες του. Που θα επανασχεδιάσει ένα αναπτυξιακό και ανταγωνιστικό σύγχρονο μοντέλο για τη χώρα, αξιοποιώντας όλες τις παραγωγικές δυνάμεις και τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Χρειάζεται ένα νέο πολιτικό και κοινωνικό όραμα, πέρα και έξω από τη λογική της διαχείρισης, χρειάζεται ένα νέο πολιτικό φορέα με κινηματικά χαρακτηριστικά. Σε αυτή τη προοπτική δηλώνω ¨παρών¨, και ελπίζω το συντομότερο να βρεθούμε και πάλι μαζί. 

Η δημοκρατία, η ελευθερία, η κοινωνική απελευθέρωση, αποτελούν  απόκτημα και κερδίζονται με αγώνα κάθε ημέρα, είναι ζητήματα μόνιμου αγώνα, μόνιμου αγώνα. Α.Π 


ΜΑΝΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger