Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Παραιτήθηκε ο γραμματέας του ΠαΣοΚ Λάρισας


Με μια μακροσκελή επιστολή του στις Κυριακάτικες τοπικές εφημερίδες ο γραμματέας της Σ.Ε. του ΠΑΣΟΚ Λάρισας κ. Στέφανος Γ. Παπανώτας αναλύει την απόφαση και τους λόγους της παραίτησής του.
«Εδώ και πολύ καιρό, δεν μπορούσα να αντέξω αυτή την πολιτική. Δεν τη δικαιολόγησα. Δεν την υπερασπίστηκα. Δεν μπορούσα να την εκπροσωπήσω. Ήμουν ενεργά απέναντί της», τονίζει, και μεταξύ άλλων, γράφει: «Δεν έχω πολλά λόγια να περιγράψω τα συναισθήματά μου. Εδώ και πολύ καιρό προσπαθώ να γράψω ένα κείμενο που θα αιτιολογεί τις επιλογές μου αλλά πάντα οι λέξεις μου φαίνονταν φτωχές για να περιγράψουν αυτά που αισθανόμουν ως πολίτης και ως μέλος του ΠΑΣΟΚ. Συσσωρευμένη απογοήτευση, οργή, αγανάκτηση, ντροπή και λύπη ήταν τα συναισθήματα που δεν εκφράζονταν από λέξεις. Με έκαναν να γράφω, να σβήνω, να σκίζω χαρτιά.
Εξοργίζομαι που η Ν.Δ., που προκάλεσε το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας, αποπειράται να κάνει εγχείρηση λοβοτομής στο λαό και να πείσει, χωρίς εμφανή και δυναμικό αντίλογο, ότι η ίδια δεν φέρει καμία ευθύνη για τις πολιτικές του απώτερου και πρόσφατος κυβερνητικού παρελθόντος της και πως έχει την εναλλακτική λύση στο τσεπάκι.
Λυπάμαι που το κόμμα μέσα από το οποίο αγωνίστηκα για μια «δίκαιη κοινωνία», ξέχασε το πρόγραμμά του έξω από τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου. Ντρέπομαι που το κόμμα που στήριξα, με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές που εφάρμοσε τα δύο χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας, συνέβαλε ώστε να φτάσουν τα πράγματα ως εδώ. Τη χώρα στην αναξιοπρέπεια και τον εξευτελισμό και το λαό στην εξαθλίωση και την απόγνωση.....
.....Είναι προφανές ότι δεν θα πιάσω θέση στον «καναπέ». Θα συνεχίσω, όπως έκανα μέχρι σήμερα, τους αγώνες μαζί με όλους τους εργαζόμενους για την ανατροπή αυτών των πολιτικών. Ταυτόχρονα, θα αγωνιστώ ώστε και τα ίδια τα κοινωνικά κινήματα να πάρουν τις αποστάσεις τους, να καταγγείλουν και να αποβάλουν από τις τάξεις τους ιδιοτελείς θεσιθήρες, επίορκους, έκδηλα και παράνομα πλουτήσαντες σε βάρος του ελληνικού λαού.
Με πολλούς και πολλές από τους συντρόφους και τις συντρόφισσες βρισκόμαστε ήδη και είναι σίγουρο ότι θα ξαναβρεθούμε στα κοινωνικά μετερίζια. Εκεί που πάντοτε, και πρώτα απ' όλα, ανήκουμε. Συνεπώς, όχι «γεια». «Καλή αντάμωση» σύντροφοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger