Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Κατάληψη στο Πολυτεχνείο Κρήτης 10-11/02/12

καταληψη
ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΚ ΓΙΑ ΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Διαβαίνοντας τον 4ο χρόνο της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, η κατάσταση στην κοινωνία δεν έχει να θυμίζει σε τίποτα το προηγούμενο διάστημα. Η νέα τάξη πραγμάτων που έφεραν οι δανειακές συμβάσεις, το μνημόνιο και συνολικά τα μέτρα αρχικά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και σήμερα της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, έχουν φέρει το λαό και τη νεολαία σε σημείο μηδέν. Από τη μία η κοινωνική εξαθλίωση βρίσκεται σε ιστορικά πρωτοφανή επίπεδα (νεκροί άστεγοι, ανεργία στη νεολαία στο 49%, κατακόρυφη πτώση του βιοτικού επιπέδου) αλλά από την άλλη ανοίγονται τρομερές δυνατότητες για την αντίσταση και πάλη του λαού.

Οι κινητοποιήσεις το επόμενο τριήμερο πρόκειται να κορυφωθούν με κόμβο την νέα 48αρη απεργία που προκηρύχτηκε για Παρασκευή και Δευτέρα. Το σύνθημα που θα πλημμυρίσει τους δρόμους και τις πλατείες θα είναι ‘’ΚΑΤΩ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ‘’ . Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σηματοδοτούν νέο γύρο επίθεσης στους εργαζομένους και αντιδραστικής μετάλλαξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το νέο σύμφωνο σταθερότητας ισοδυναμεί με παρατεταμένο πόλεμο στις κοινωνικές κατακτήσεις, συνταγματοποίηση της λιτότητας και συνεχή επιτροπεία των οικονομιών των επιμέρους χωρών από την ΕΕ. Στην Ελλάδα με αφορμή και τη νέα δανειακή σύμβαση αυτό μεταφράζεται ήδη σε απαιτήσεις για 150.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, για κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και κατώτερων μισθών, για πλήρη απελευθέρωση απολύσεων, για νέα φοροεπιδρομή για ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων. Η ελληνική αστική τάξη προσυπογράφει πλήρως την πολιτική αυτή για να ενισχύσει τη δική της θέση και να βαθύνει την εκμετάλλευση. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση Παπαδήμ(ι)ου, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ, παρά τις δηλώσεις περί «κόκκινων γραμμών», αποδέχονται πλήρως το νέο πακέτο έχουν ήδη βάλει την υπογραφή τους στο νέο σφαγείο των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Η νέα δανειακή σύμβαση-σφαγείο θα φέρει νεολαία και εργαζομένους σε νέα δυσμενέστερη θέση. Η απάντηση μας πρέπει να είναι άμεση, δυναμική και μαζική. Το φοιτητικό κίνημα σαν το πιο αγωνιστικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας οφείλει να πρωτοστατήσει σε αυτή την νέα μεγάλη μάχη. Οφείλει και αυτό να βροντοφωνάξει ότι η νέα δανειακή σύμβαση δεν θα περάσει. Να παλέψουμε τώρα για ολική διαγραφή του χρέους, έξοδο από το σφαγείο της ΕΕ και του Ευρώ, ανατροπή της χούντας του μαύρου μετώπου.

>> Σε αυτά τα πλαίσια καλούμε όλους του φοιτητές αύριο στις 10:00 στην Δημοτική Αγορά.
>> Η σχολή θα μείνει κλειστή για Παρασκευή και Σάββατο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger