Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Προς δήμο Σκοπέλου αυτό δεν το γνωρίζατε?

Ευθύνη των Δήμων η ενημέρωση για τις αναλύσεις στο νερό
Επισημαίνει η Διεύθυνση Υγείας
Το γεγονός ότι το νερό στις δημοτικές ενότητες που ενοποιήθηκαν με τον Δήμο Βόλου είναι μικροβιολογικά επιβαρυμένο, σύμφωνα με τις μετρήσεις της ΔΕΥΑΜΒ, ότι ο Δήμος έχει την ευθύνη να ενημερώνει το κοινό για τα αποτελέσματα των αναλύσεων αυτοελέγχου στο πόσιμο νερό και ότι η χλωρίωση του νερού είναι πλέον μέτρο ανάγκης, κατά τη νομοθεσία, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας – Β. Σποράδων.
Όπως αναφέρει η υπηρεσία, σύμφωνα με δειγματοληψίες της ΔΕΥΑΜΒ που κοινοποιήθηκαν αρμοδίως στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων και κατά την προβλεπόμενη διαδικασία, σε περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Βόλου, που εντάχθηκαν με την εφαρμογή του Ν. 3852/2010 «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» στον έλεγχο ΔΕΥΑΜΒ, παρατηρούνται υπερβάσεις σε μικροβιολογικό φορτίο.
«Προφανώς οφείλονται στις επικρατούσες συνθήκες των τοπικών δικτύων ύδρευσης και των απορροφητικών βόθρων των κατοικιών και στα επικρατούντα μέτρα υγειονομικής προστασίας των πηγών γεώτρησης και δικτύων», εκτιμά η υπηρεσία στο έγγραφο υπο υπογράφει ο προϊστάμενος Δημήτρης Ζαρίφης.
Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων έχει καλέσει από πολλού χρόνου όλους τους ΟΤΑ και ΔΕΥΑ του Νομού να επιληφθούν του θέματος με συγκεκριμένα μέτρα.
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Υγείας, «παρότι όλα τα ανωτέρω είναι αναγκαστικά σημαντικά και επιτακτικά, πρωτεύουσας σημασίας επιβαλλόμενη από την νομοθεσία, άμεσης καθολικής εφαρμογής είναι η με αρμοδιότητα και ευθύνη των Δήμων ενημέρωση του Κοινού για τα αποτελέσματα των αναλύσεων αυτοελέγχου στο πόσιμο νερό για ανθρώπινη κατανάλωση και η συνεχής, ορθή και υπό έλεγχο χλωρίωση του πόσιμου νερού».
Οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η χλωρίωση του νερού είναι πλέον μέτρο ανάγκης κατά την νομοθεσία, καταλήγει η υπηρεσία.

Ενημέρωση για γεωτρήσεις
Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, ενημερώνει τους κατόχους γεωτρήσεων ότι την Πέμπτη 19/1/2012 θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ημερίδες στο πρώην Δημαρχείο Αρτέμιδος στα Άνω Λεχώνια και ώρα 11 το πρωί, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλμυρού και ώρα 6 το απόγευμα και θα ακολουθήσουν ενημερωτικές ημερίδες σε σύντομο χρονικό διάστημα, στον Δήμο Ρήγα Φεραίου και όπου αλλού χρειαστεί, για τις «Διαδικασίες, τους όρους και τις προϋποθέσεις της χορήγησης αδειών, για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού» σύμφωνα με την τροποποίηση της κοινής Υπουργικής Απόφασης ΚΥΑ 150559/10-6-2011 (ΦΕΚ 1440 β΄- 16 Ιουνίου 2011) για τις άδειες των γεωτρήσεων.
Η ενημέρωση που πραγματοποιείται από την Π.Ε Μαγνησίας και Σποράδων, θα γίνει παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Αργύρη Κοπάνα από υπερεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Τμήματος Υδροοικονομίας και Περιβάλλοντος, της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και των αντίστοιχων Γραφείων Αγροτικής Οικονομίας, σε συνεργασία τους οικείους Δήμους, τον ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ και τον Γεωπονικό Σύλλογο Μαγνησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger