Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Αντιδράσεις για την κατάργηση των παραρτημάτων ΙΚΑ στα νησιά

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στις Βόρειες Σποράδες η προοπτική κατάργησης των υπηρεσιών του ΙΚΑ στα νησιά και η ενσωμάτωσή τους στην Νομαρχιακή Μονάδα του Βόλου σύμφωνα με τον αποκλειστικό δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ. Σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη προοπτική ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γιώργος Μιχελής, επισημαίνει ότι «θα σημάνει την απαρχή περισσότερης ταλαιπωρίας για τους κατοίκους των νησιών, επιπλέον κόπο και έξοδα». Όπως υπογραμμίζει παράλληλα ο ίδιος «οι Δημότες μας μεταβαίνουν στο Βόλο για να εξυπηρετηθούν από τον ΟΑΕΔ, για το νοσοκομείο και τώρα έπεται και το ΙΚΑ».
Υπενθυμίζεται επίσης ότι δεν υπάρχει παρασκευαστής στο Κέντρο Υγείας της Σκοπέλου και κατά συνέπεια οι εξετάσεις αίματος πραγματοποιούνται αναγκαστικά στο Βόλο, «παρότι το Κέντρο Υγείας είναι εξοπλισμένο με ένα εξαιρετικό μηχάνημα, το οποίο όμως δεν μπορεί να λειτουργήσει, διότι παραμένει κενή η αντίστοιχη θέση» αναφέρει ο κ. Μιχελής. Ο Δήμαρχος Σκοπέλου έχει θέσει υπόψη του Υπουργείου Υγείας τα προβλήματα του νησιού, ενώ καθιστά παράλληλα σαφές ότι «κάθε απόφαση για κατάργηση υπηρεσιών, θα οδηγήσει τα νησιά σε ερήμωση».
Στόχος είναι να προωθηθεί δυναμικά το αίτημα της κάλυψης των κενών θέσεων στο Κέντρο Υγείας της Σκοπέλου, ενώ παράλληλα, οι τρεις Δήμαρχοι θα κινηθούν προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger