Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Εσθονοί: «Οι Έλληνες δεν ξέρουν τι θα πει να υποφέρεις»


Στο φως της δημοσιότητας ήρθε ένα ρεπορτάζ της εφημερίδας «Le Monde», σύμφωνα με το οποίο οι Εσθονοί υποστηρίζουν πως οι Έλληνες δεν ξέρουν τι θα πει να υποφέρεις.

Στην Εσθονία, εξηγεί ο υπουργός Γιούργκεν Λίγκι στην απεσταλμένη της εφημερίδας, δεν είναι εύκολο να κατανοήσει κανένας τις απεργίες και τις διαδηλώσεις του κόσμου στην Ελλάδα, όπου η κατάσταση παραμένει πολύ καλύτερη από αυτή που βιώνει ο μέσος Εσθονός, τουλάχιστον σε επίπεδο ονομαστικών απολαβών.

Ένα χρόνο μετά την είσοδο της Εσθονίας στην Ευρωζώνη, αναφέρει το ρεπορτάζ, στη χώρα κυριαρχεί ένα συναίσθημα απογοήτευσης καθώς δεν μπορεί να αποδεχτεί πώς πρέπει να βοηθήσει τη νότια Ευρώπη.

Να σημειωθεί, οι Εσθονοί δυσκολεύονται να καταλάβουν πώς οι κανόνες της Ευρωζώνης εφαρμόζονται αυστηρά για αυτούς που θέλουν να μπουν (και για τους ίδιους φυσικά) αλλά όχι για εκείνους που είναι ήδη μέσα.

Χαρακτηριστικά ο κατώτατος μισθός στην Εσθονία είναι 278 ευρώ και ο μέσος μισθός κυμαίνεται κάτω από τα 800 ευρώ, όταν ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα είναι στα 863 ευρώ, σύμφωνα με την «Le Monde».

Τέλος να αναφέρουμε πως η Εσθονία συμμετέχει στον EFSF με εγγυήσεις ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger