Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Πλησιάζουν οι εκλογές και ο κύριος Κ. Καρτάλης ξαφνικά αγωνιά για τον νομό Μαγνησίας

Ο Κ. Καρτάλης για την ενίσχυση της περιφέρειας μέσω του πολυνομοσχεδίουΟ Κ. Καρτάλης για την ενίσχυση της περιφέρειας μέσω του πολυνομοσχεδίου


Κ.Καρτάλης: Λύσεις για ΕΑΣ Βόλου και Πηλίου, ισχυρός ρόλος για ΕΒΕΤΑΜ, ανάσα για επιχειρήσεις
Μια σειρά διατάξεων που ενισχύουν την περιφέρεια (αλλά και τη Μαγνησία) και δίνουν λύσεις στις επιχειρήσεις (εμπορικές, αγροτικές, κ.α.) ψηφίσθηκαν επί της αρχής με το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών και τις τροπολογίες βουλευτών που έκανε αποδεκτές ο κ. Ε. Βενιζέλος.

H EBETAM εθνικός φορέας πιστοποίησης
Με το Αρθρο 19 του πολυνομοσχεδίου καθίσταται εθνικός φορέας πιστοποίησης η Εταιρεία Βιομηχανικής Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Μαγνησίας (ΕΒΕΤΑΜ), διατηρώντας όλες τις σημερινές αρμοδιότητες αλλά και απορροφώντας και όλες τις αρμοδιότητες πιστοποίησης από τον ΕΛΟΤ ο οποίος εισφέρει και την αναγκαία εργαστηριακή υποδομή πιστοποίησης που διαθέτει.

Στήριξη στις ΕΑΣ Βόλου και Πηλίου
Με τροπολογία που κατατέθηκε από τους Βουλευτές Κ. Καρτάλη, Θ. Παπαγεωργίου και Ν. Σαλαγιάννη, τροπολογία που έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό Ε. Βενιζέλο, εντάσσονται οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (μεταξύ αυτών και αυτές των ΕΑΣ Βόλου και Πηλίου) στις διατάξεις περαίωσης του Ν. 4002/2011 γεγονός που αποκαθιστά την άνιση αντιμετώπιση των Συνεταιρισμών που είχε δρομολογηθεί με το Ν. 3880/2010. Με το νόμο του 2010, η περαίωση υπολογίζεται στο 100% των εσόδων μίας ΕΑΣ (παρά το γεγονός ότι το 80% επιστρέφεται στους δικαιούχους αγρότες), ενώ με το νόμο του 2011 περιορίζεται στο 20%.

Ανάσα στις επιχειρήσεις
Με το πολυνομοσχέδιο παρέχεται η δυνατότητα για την έκδοση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας σε μία επιχείρηση όταν τα βεβαιωθέντα χρέη προς το Δημόσιο είναι μικρότερα από τις εκκαθαρισμένες οφειλές του Δημοσίου προς την επιχείρηση.

Όπως σημείωσε ο Κ. Καρτάλης: «Η εξέλιξη με το θέμα της ΕΒΕΤΑΜ δικαιώνει τις συστηματικές προσπάθειες που καταβάλαμε – σε συνεργασία με το Υπουργείο και το Σωματείο Εργαζομένων - όλο το τελευταίο διάστημα. Η ΕΒΕΤΑΜ καθίσταται εθνικός φορέας πιστοποίησης, γεγονός που αυξάνει τις δυνατότητες της αλλά και τις ευθύνες της. Λυπάμαι που το ΚΚΕ έθεσε το συγκεκριμένο άρθρο σε ονομαστική ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη, αντιδρώντας ουσιαστικά στην ενίσχυση μίας κρατικής υποδομής στην Περιφέρεια και ειδικότερα στη Μαγνησία. Θέλω να πιστεύω ότι η ψηφοφορία της Τρίτης δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στο Αρθρο 19 του σχεδίου νόμου. Σε ότι αφορά στις ΕΑΣ Βόλου και Πηλίου, πρέπει να ευχαριστήσω τον κ. Βενιζέλο που αντιλήφθηκε άμεσα το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί και αποδέχθηκε την τροπολογία που καταθέσαμε ώστε να στηριχθούν οι ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger