Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Τελετή ορκωμοσίας Δοκίμων Υπαξιωματικών και Λιμενοφυλάκων Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. στον Πόρο

Τελετή ορκωμοσίας Δοκίμων Υπαξιωματικών και Λιμενοφυλάκων Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. στον Πόρο

Παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Κωνσταντίνου Σούλη και χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος & Τροιζηνίας Εφραίμ, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρου, η τελετή ορκωμοσίας Δοκίμων Υπαξιωματικών Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και Λιμενοφυλάκων , εκπαιδευτικής σειράς 2011 - 2012.
Στην τελετή, παρέστησαν ο Βουλευτής και υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Νομικός Σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάκης Μπαλτάκος,ο Δήμαρχος Πόρου κ. Στρατηγός Δημήτριος, ο Γενικός Γραμματέας Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας κ. Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Φουστάνος, ο Διοικητής του Κέντρου Εκπαίδευσης Πόρου Πλοιάρχου Νικόλαου Λεμονή Π.Ν., καθώς και άλλοι προσκεκλημένοι.

Μετά την τελετή της ορκωμοσίας ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απηύθυνε σύντομη ομιλία

? Άντρες και γυναίκες, Υπαξιωματικοί και Λιμενοφύλακες, του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής,
Καλωσορίσατε στη μεγάλη οικογένεια του Λιμενικού Σώματος. Καλωσορίσατε στην αγκαλιά της πολιτείας που πριν από λίγο με τις ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εφραίμ, δώσατε τον όρκο στο Σύνταγμα και τους Νόμους του κράτους.
Στην πραγματικότητα αναλάβατε μια δέσμευση. Να υπερασπίζετε τους Νόμους, να υπερασπίζετε το Σύνταγμα, τα δικαιώματα των πολιτών. Να υπερασπίζετε την Πατρίδα.
Σήμερα ενώπιον της στρατιωτικής ηγεσίας του Σώματος, ενώπιον του πολιτικού κόσμου, της κυβέρνησης αλλά και των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση δίνετε μια μεγάλη υπόσχεση. Η υπόλοιπη επαγγελματική σας σταδιοδρομία να είναι ταυτισμένη με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών. Σε ένα Σώμα το οποίο είναι επιφορτισμένο με την πιο μεγάλη αποστολή. Την επιτήρηση των συνόρων, των θαλασσίων συνόρων της χώρας μας και ταυτόχρονα την υποστήριξη της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας. Και εξ αυτού, την υποστήριξη της ναυτιλίας μας. Της ελληνικής ναυτιλίας. Ένας τομέας που μας δίνει τη χαρά και την περηφάνια να είναι η πατρίδα μας παγκόσμια υπερδύναμη.
Έχετε την ευθύνη για την επιβολή του νόμου. Για την επιτήρηση της τάξης και της ασφάλειας σε ολόκληρο το θαλάσσιο χώρο, αλλά και σε ολόκληρη την παράκτια Ελλάδα.
Και μην ξεχνάτε, ότι η ελληνική ακτογραμμή δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά ισούται με την περίμετρο της Αφρικανικής Ηπείρου.
Γι’ αυτό σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, που αποτελεί την πύλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελεί ένα κρίσιμο παράγοντα για την προοπτική της χώρας μας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, για την προοπτική της Ελλάδας και τη συμμετοχή της στον τομέα εσωτερικής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και ταυτόχρονα για τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας και την εγγύηση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
Από εδώ και πέρα, μέσα σε ένα Σώμα στρατιωτικό μεν, αλλά από την άλλη πλευρά, πραγματική οικογένεια, θα μπορέσετε να αναδείξετε όλες σας τις φιλοδοξίες, θα μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε όλες τις δυνατότητες που παρέχει το Σώμα και η Πολιτεία για επανεκπαίδευση για διαρκή κατάρτιση, για την αξιοποίηση σας εκεί που οι δικές σας δυνατότητες θα σας οδηγήσουν με τον καλύτερο τρόπο.

Θέλω εκ μέρους του πρωθυπουργού, εκ μέρους της κυβέρνησης πρώτα από όλα, να σας συγχαρώ για την επιλογή σας να ενταχθείτε στο Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή με τη νέα της μορφή.
Θέλω επίσης να σας συγχαρώ για την επιτυχία σας. Γιατί αυτή η επιτυχία κάνει περήφανους όχι μόνο εσάς, τον καθένα ξεχωριστά, αλλά και τις οικογένειές σας. Είναι μια επιτυχία σε έναν διαγωνισμό απολύτως αξιοκρατικό. Κυριολεκτικά μπήκατε με το σπαθί σας. Μπήκατε με τις δυνατότητές σας και με τα προσόντα σας. Και δώσατε σάρκα και οστά στις φιλοδοξίες και στις προσπάθειες της οικογένειας σας και αυτές τις προσπάθειες είμαι απόλυτα βέβαιος πως θα τις τιμήσετε με τον καλύτερο τρόπο.
Θέλω επίσης να συγχαρώ τις οικογένειές σας γιατί γνωρίζω καλά τι σημαίνει για μια οικογένεια ένας νέος Αξιωματικός, ένα νέο στέλεχος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. Πόση μεγάλη χαρά και περηφάνια δίνει στον πατέρα και τη μητέρα που έδωσαν τη ζωή τους για τη δική σας ανατροφή. Κι αυτό το αποδείξατε με την επιτυχία σας.
Θέλω επίσης να σας διαβεβαιώσω ότι η ελληνική πολιτεία αναγνωρίζοντας το ρόλο του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής στο παρόν και στο μέλλον, θα στέκεται πάντα στο πλευρό σας, αρωγός των προσπαθειών σας. Και σε κάθε περίπτωση θα επιβραβεύει τις καλές πρακτικές, τις πράξεις εκείνες που θα τιμούν την αποστολή σας, την στολή σας και τον ρόλο σας.
Έχετε την υποχρέωση από εδώ και πέρα να κρατάτε ψηλά την ελληνική σημαία, όχι μόνο στους χώρους της καθημερινής σας δουλειάς αλλά και σε όλα τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας . Εκεί που διακυβεύονται τα εθνικά μας συμφέροντα, εκεί που ορίζεται ο χώρος ζωτικής οικονομικής σημασίας για ολόκληρη την ελληνική επικράτεια και τον ελληνικό λαό.
Με αυτά τα λόγια, θέλω για μια ακόμα φορά να σας χαιρετήσω, να σας συγχαρώ και να ευχηθώ υγεία, δύναμη, προκοπή και ασφάλεια προσωπική στον καθένα. Καλή εκπαίδευση και αποτελεσματικότητα στη δράση σας και στη δουλειά σας για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας αλλά και του ελληνικού λαού. Και πάνω από όλα συνεχή πίστη και πειθαρχία στην εκτέλεση των καθηκόντων σας.
Ξεκινήσατε την εκπαίδευση εδώ στον Πόρο, στις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού, σε αυτόν τον εξαιρετικό τόπο, μέσα από τα νέα προγράμματα σπουδών, τα οποία θα υλοποιηθούν από φέτος, με νέες προσεγγίσεις όσον αφορά στη λειτουργία του Συντάγματος, την ανάδειξη των βασικών κανόνων που αφορούν στα δικαιώματα και την ασφάλεια των πολιτών. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα συνεχίσετε με τον ίδιο τρόπο όπως προηγουμένως ο διοικητής σας ανακοίνωσε ότι ξεκινήσατε την προπαίδευσή σας.
Επειδή όμως ξέρω ότι μπροστά σας ανοίγεται μια καινούργια ζωή, ανοίγεται ένας καινούργιος τομέας που θα κρατήσει για τρεις τουλάχιστον δεκαετίες, πρέπει να πάρουμε μια βαθιά ανάσα και όπως είθισται αυτήν την ανάσα τη δίνει ο Υπουργός την ημέρα της ορκωμοσίας σας?
Για δέκα μέρες λοιπόν μπορείτε να πάρετε μια βαθιά ανάσα και μετά να επιστρέψετε στη Σχολή σας, δίνοντας ξανά το παράδειγμα της συνέπειας και της αποτελεσματικότητας. Να είστε καλά και καλή σταδιοδρομία. »

Φωτογραφίες από την τελετή έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας www.hcg.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger