Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Απειλούσε να αυτοκτονήσει με χασαπομάχαιρο

Τρόμος από 25χρονο χθες τα μεσάνυχτα σε τυροπιτάδικο στην οδό Γρ. Λαμπράκη
Με ένα χασαπομάχαιρο κολλημένο στο λαιμό ένας 25χρονος που διαμένει στο Βόλο χθες το βράδυ απειλούσε να αυτοκτονήσει μέσα σε γνωστό τυροπιτάδικο στην οδό Λαμπράκη. Αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν αμέσως στην περιοχή απέκλεισαν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ ειδικός διαπραγματευτής της Αστυνομίας ανέλαβε να πείσει τον 25χρονο αλλοδαπό να μην προβεί στο απονενοημένο διάβημα.
Έντρομοι θαμώνες και εργαζόμενοι σε γνωστό τυροπιτάδικο στην οδό Λαμπράκη στο Βόλο είδαν μπροστά τους τον 25χρονο ο οποίος με ένα χασαπομάχαιρο κολλημένο στο λαιμό απειλούσε να αυτοκτονήσει.
Οι θαμώνες πετάχτηκαν στο δρόμο και οι εργαζόμενοι εγκλωβίστηκαν στο μαγαζί. Ο 25χρονος άνδρας με άναρθρες κραυγές έλεγε διαρκώς ότι θα σκοτωθεί. Σε λίγα λεπτά της ώρας στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη κατέφτασε ισχυρή αστυνομική δύναμη που διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων .
Αρχικά οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να απεγκλωβίσουν τους δύο εργαζόμενους του μαγαζιού. Ο 25χρονος πέρασε πίσω από τον πάγκο του μαγαζιού χωρίς να ξεκολλάει ούτε στιγμή το μεγάλο μαχαίρι από το λαιμό του. Επί μία ώρα αξιωματικοί της Αστυνομίας προσπαθούσαν να τον αποτρέψουν προκειμένου να μην πραγματοποιήσει την απειλή του.
Ο νεαρός όμως δεν άκουγε κανέναν. Με επιμονή μάλιστα επαναλάμβανε διαρκώς ένα γυναικείο όνομα που προφανώς ζητούσε να έρθει στο μαγαζί και επρόκειτο για εργαζόμενη στη συγκεκριμένη επιχείρηση.
Από τους αστυνομικούς που ήταν παρόντες και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης κλήθηκε και έσπευσε στο σημείο ο ειδικός διαπραγματευτής, Ντιζές Γιώργος, στέλεχος της Αστυνομίας, προκειμένου να πείσει τον 25χρονο να εγκαταλείψει το σχέδιο του.
Ο νεαρός αλλοδαπός σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν στην Αστυνομία ομοεθνείς του που μετέβησαν στο σημείο διαμένει στην περιοχή Διμηνίου και πριν από τρία χρόνια αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία ωστόσο έδειχνε να έχει ξεπεράσει. Λίγο μετά τις 12.30 ο 25χρονος έσπασε μια εσωτερική βιτρίνα του καταστήματος, ενώ ο ειδικός διαπραγματευτής της Αστυνομίας ενέτεινε την προσπάθειά του να τον μεταπείσει ώστε να μη δώσει τέλος στη ζωή του, μια προσπάθεια που συνεχιζόταν και μετά τις 1.30 πρωινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger