Σάββατο, 13 Αυγούστου 2011

έρχονται σύντομα μεγάλες αποκάλυψης για την Σκόπελο


τώρα δεν Μπορεί να σταματήσει κάνεις το skopelosnews και της αποκαλύψεις του είναι το μοναδικό μέσον αυτή την στιγμή αντίδρασης στην βρόμικη κατάσταση που επικρατεί στην Σκόπελο αρκετά ο κόσμος έκανε υπομονή δεν μπορεί να βλέπει πια αυτήν την κατάσταση της κονομά του ρουσφετιού της αδικίας της όποιας παράνομης κατάστασης στην Σκόπελο εμείς σας δίνουμε τον λόγο μας ότι δεν θα κλείσουμε τα στόματα μας με όλες της συνέπειες που έχουν ιδεί πάρει εναντίον μας εμείς τον πόλεμο που μας κάνουν τον περιμέναμε άλλα όχι σε τέτοιο βρόμικο επίπεδο εάν θέλουν ας τα βάλουν μαζί μας και όχι με τους υποτιθέμενους συγγενείς του skopelosnews καταλάβατε όλοι σας νομίζουμε .λοιπόν περιμένουμε Γράμματα σας στο info@skopelosnews.gr

ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΗinfo@skopelosnews.gr ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΜΗΝΎΜΑΤΑ ΣΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ Η ΣΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ
Η.Π

Είναι χαρακτηριστικό ότι το λιμεναρχείο Σκοπέλου έκανε σύσταση στα πλοία της γραμμής να μην πλησιάσουν το λιμάνι της Σκοπέλου αλλά αυτό του Αγνώντα, από τη νότια πλευρά του νησιού.

Προφύλαξαν τα σκάφη από τη μανία του καιρού στην ΔΙΕΒΑ

Πριν ξεσπάσει το μελτέμι και αναβάλει τους αγώνες, η επιτροπή αγώνων με ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες και σίγουρα διαφορετικές από κούρσα σε κούρσα, βρήκε τον τρόπο, εφαρμόζοντας στίβο ολυμπιακού τριγώνου, να πραγματοποιήσει 2 ιστιοδρομίες, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό τους αριθμό σε πέντε.
MELITI IV-MUSTO και ELLINIX X, ενίσχυσαν τη θέση τους στην κορυφή, αλλά αυτό που δείχνει απλησίαστο και με σημαντική διαφορά είναι το THREE SISTERS.
Οι Τσέχοι έκαναν χρήση του κανονισμού βάσει του οποίου αφαιρείται η χειρότερη σε αποτέλεσμα κούρσα και παρέμειναν στην κορυφή με διαφορά 7 βαθμών από το MELITI IV-MUSTO.
Στην 1η από τις 2 κούρσες παρατηρήθηκε μεγάλη πτώση του αέρα με αποτέλεσμα τα σκάφη της ORCi B να βρουν πρόσφορα πατήματα και να δημιουργήσουν μικροεκπλήξεις. Έτσι το ΑΣΤΡΑΠΗ κέρδισε την κούρσα περνώντας σαν ‘’αστραπή από την πρωτιά!’’.

Στα IRC σκάφη η μονομαχία OPTIMUM 3 και JINETERA συνεχίζεται. Τα δύο πληρώματα έχουν έντονο συναγωνισμό και ένα μέρος του παίζεται και στη στεριά με ενστάσεις.
Αποτέλεσμα του υψηλού επιπέδου των δύο σκαφών είναι ότι δύσκολα μπαίνουν ανάμεσά τους άλλα σκάφη, με το ΟΞΥΓΟΝΟΝ και το MELX – ΕΨΑ μέχρι τώρα να το έχουν πετύχει μόλις δύο φορές.
Στη ξεχωριστή κατηγορία των σκαφών ORCi C – τα οποία έχουν πραγματοποιήσει 4 αγώνες με 2 από αυτούς απόστασης 28 ν.μ – το MEDOUSA II εξακολουθεί να προηγείται του QUASAR, όντας δύο πληρώματα που έχουν ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα.
ΤΟ ΜΕΛΤΕΜΙ

Όταν ξέσπασε το μελτέμι, τα πληρώματα ασχολήθηκαν περισσότερο με την ασφάλεια των σκαφών, ενώ θεωρήθηκε αδύνατον να πραγματοποιηθεί αγώνας.
Ο άνεμος μερικές στιγμές (σπιλιάδες) έφθανε τα 8 μποφόρ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το λιμεναρχείο έκανε σύσταση στα πλοία της γραμμής να μην πλησιάσουν το λιμάνι της Σκοπέλου αλλά αυτό του Αγνώντα, από τη νότια πλευρά του νησιού.

Τα αποτελέσματα (μετά από 5 κούρσες)

ORCi1. THREE SISTERS (Τσεχία – Μίλαν Νάτζεκ) 8,94 βαθμ.
2. MELITI IV-MUSTO (Γ. Ανδρεάδης) 15,75 ‘’
3. ELLINIX X (ΣΤ. Λεονταρίδης) 18,50 ‘’
4. BANDIT (Αντ. Κατηγιαννάκης) 19,75 ‘’
5. ALSOUMA-ALLIANZ (Θοδ. Γεωργιάδης) 25,75 ‘’
IRC1. OPTIMUM 3 (Ν.Λαζός-Περ. Λιβάς) 4,44 βαθμ.
2. JINETERA (Θ. Ανδρόνικος) 7,00 ‘’
3. ΟΞΥΓΟΝΟΝ (Λαζ. Τσαλίκης) 16,00 ‘’
4. MELX-ΕΨΑ (Στ.Παπαγιανόπουλος) 21,50 ‘’
5. ΑΝΑΤΕΛΟΥΣΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ (Γ. Αυγερινός) 22,00 ‘’
Για το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ανοικτής θάλασσας και στις δύο κατηγορίες τα αποτελέσματα είναι όπως παραπάνω εξαιρουμένου φυσικά του THREE SISTERS.
Ακολουθεί ο μεγάλος αγώνας της διοργάνωσης απόστασης 35 ν.μ.

Στις 23 Ιανουαρίου 1828 έδωσε διαταγή στο Ναύαρχο Ανδρέα Μιαούλη να σπεύσει στα νησιά Σκόπελο, Σκιάθο, Σκύρο και Ηλιοδρόμια

Η ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ Ι. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

Οι συχνές επιδρομές των πειρατών αποσκοπούσαν στη λεηλασία των παραλίων οικισμών, την απαγωγή ποιμνίων, όπλων, πλοίων και τη σύλληψη σημαντικού αριθμού αιχμαλώτων οι οποίοι θα μπορούσαν να ανταλλαχθούν με λύτρα. Η συνήθης τιμή ανταλλαγής ενός αιχμαλώτου έφθανε τα 3.000 – 5000 γρόσια, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που συλληφθέντες αντηλλάγησαν ακόμα και για 8.000 γρόσια.Μέχρι την έναρξη της επανάστασης, όπως ήταν φυσικό, δεν υπήρξαν νόμοι για την πάταξη της πειρατείας. Ωστόσο με την κήρυξη του επαναστατικού αγώνα, εκδόθηκε από τα νησιά Ύδρα, Σπέτσες και Ψαρά, μια διάταξη που αφορούσε την διανομή των λειών (30 Μαρτίου 1821) με την οποία θεσπίστηκαν και οι πρώτες κυρώσεις κατά των πειρατών. Την παραπάνω διάταξη υιοθέτησε και το Υπουργείο Ναυτικών, όταν συστήθηκε για πρώτη φορά στην Κόρινθο την 6ηΜαρτίου 1822, αποτελούμενο από έναν αντιπρόσωπο από κάθε νησί.

Με την πειρατεία ασχολήθηκαν οι Μανιάτες, οι Σφακιανοί και πολλοί άλλοι, διότι την εποχή εκείνη ήταν ο μόνος τρόπος επιβίωσης. Η κεντρική διοίκηση δεν είχε την δύναμη να επιβάλλει την τάξη και περιοριζόταν στην έκδοση εγκυκλίων.

Μέχρι το 1826, οι πειρατές είχαν εγκαταστήσει βάσεις στο στενό μεταξύ Άνδρου και Τήνου, στις Βόρειες Σποράδες, στην Αντίπαρο, στη Μύκονο και στη Γραμβούσα, ενώ είχαν κατορθώσει να επεκτείνουν τη δράση τους σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Ο εντοπισμός τους από τα μεγάλα και δυσκίνητα σκάφη των ξένων δυνάμεων αποδεικνυόταν εξαιρετικά δύσκολος. Ο Δεριγνύ ανέφερε, τον Απρίλιο του 1826, ότι <<είναι αδύνατον στο Αιγαίο να πλεύσει σκάφος έστω και 10 λεύγες χωρίς να προσβληθεί από πειρατές. Σε καμιά άλλη θάλασσα δεν έχει εμφανισθεί τέτοια θρασεία πειρατεία της οποίας οι δράστες να μένουν ατιμώρητοι αλλά και προστατευόμενοι>>. Και πρόσθετε ότι <<ένας Υδραίος ληστεύει ποριώτη, ποτέ όμως συμπατριώτη του και δεν παραλείπει να ανάψει καντήλι στην εικόνα της Παναγίας για την επιτυχία της επόμενης ληστείας του>>. Κατά την εκτίμηση του Δεριγνύ, η έκταση των ζημιών από την πειρατεία στην ουδέτερη ναυτιλία κατά την περίοδο 1821 – 1826, έφθανε για την Αυστρία τα 4.000.000 φράγκα, για την Βρετανία τα 900.000 φράγκα και για τη Γαλλία τα 300.000 φράγκα. Οι σχετικά μικρές ζημιές της Γαλλικής ναυτιλίας οφειλόταν κυρίως στην παρουσία της Γαλλικής ναυτικής μοίρας της Σμύρνης.

Το Υπουργείο Ναυτικών της προσωρινής Διοίκησης ανησύχησε από τις πολλές καταγγελίες και αναγκάσθηκε να λάβει διάφορα μέτρα, τα οποία όμως δεν είχαν αποτέλεσμα. Απεναντίας, ιδιαίτερα μετά τη ναυμαχία του Ναβαρίνου, οπότε και διακόπηκαν οι ναυτικές επιχειρήσεις λόγω έλλειψης αντιπάλου, η πειρατεία επεκτάθηκε.

Οι κυριότερες βάσεις πειρατών ήταν η Γραμβούσα και οι Βόρειες Σποράδες. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι μόνο κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 1827 είχαν λεηλατηθεί 81 πλοία. Ολόκληρη η Ευρώπη είχε δυσανασχετήσει έντονα, ενώ οι Ναύαρχοι της Συμμαχίας (Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία) είχαν οργιστεί κατακρίνοντας δριμύτατα την Ελληνική Κυβέρνηση ως ανίσχυρη.

Ο Κόδριγκτον, στη συνάντηση που είχε με τον Καποδίστρια στη Μάλτα, πριν ο τελευταίος αποβιβαστεί στην Ελλάδα, συζήτησε εκτός των άλλων και τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν για το συγκεκριμένο θέμα, δεχόμενος μάλιστα να αναλάβει εκείνος τις επιχειρήσεις εναντίων των πειρατών στην Γραμβούσα.

Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πειρατείας στην περιοχή των Βορείων Σποράδων τρία ήταν τα πρόσωπα στα οποία βασίστηκε ο Καποδίστριας: ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος, ο Ναύαρχος Ανδρέας Μιαούλης και ο πλοίαρχος Αντώνιος Κριεζής. Στις 23 Ιανουαρίου 1828 έδωσε διαταγή στο Ναύαρχο Ανδρέα Μιαούλη να σπεύσει στα νησιά Σκόπελο, Σκιάθο, Σκύρο και Ηλιοδρόμια, και να λάβει τα μέτρα που η φρόνησή και η εμπειρία του υπαγόρευαν. Για το σκοπό αυτό του παραχωρεί το δικαίωμα να εκδώσει προκηρύξεις προς τον λαό και διαταγές προς τη δημογεροντία και τους στρατιωτικούς, έτσι ώστε να παύσουν για πάντα τα δεινά των κατοίκων και να αποκατασταθεί η τάξη. Ο Μιαούλης, σε απάντησή του στον Κυβερνήτη, αφού παρουσίασε τις ελλείψεις του ναυτικού σε πλοία, του πρότεινε την κατάσχεση των αξιόπλοων πειρατικών που βρίσκονταν στις Σποράδες και την πυρπόληση των υπολοίπων προς παραδειγματισμό των πειρατών.

Όσων αφορά τον Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο ο Καποδίστριας εξέδωσε ειδικό διάταγμα, ζητώντας του να εξετάσει την επικρατούσα κατάσταση στο Αιγαίο και να λάβει τα ενδεδειγμένα μέτρα. Ο Μαυροκορδάτος ο οποίος μέχρι τότε συμμετείχε στον αγώνα και ήταν μέλος των Ελληνικών κυβερνήσεων ζήτησε, εκτός της φρεγάτας που του παραχώρησε η Κυβέρνηση, Γολέτα για την μεταφορά των Δημογερόντων από τα πιο απομακρυσμένα νησιά.

Στις 17 Φεβρουαρίου 1828 ο Καποδίστριας απηύθυνε διαταγή προς τους οπλαρχηγούς των Σποράδων με την οποία κατέστησε σαφή την πρόθεση της κυβέρνησης για την εκκαθάριση των νησιών και ταυτόχρονα τους καλούσε να ακολουθήσουν τον Μιαούλη στην Σαλαμίνα και να ενταχθούν στο νόμιμο στράτευμα.

Την επόμενη μέρα αναχώρησε ο Μιαούλης από τον Πόρο με ένα στολίσκο που τον αποτελούσε το δίκροτο <<Ελλάς>>, οι κανονιοφόροι <<Φιλελληνίς>> και <<Βαυαρία>> και μια ένοπλη τράτα. Στις 19 Φεβρουαρίου έφθασε στη Σκόπελο όπου συγκέντρωσε όλα τα πλοία που βρήκε στο λιμάνι και στους όρμους του νησιού (41 πλοία), ζητώντας από όλους τους πειρατές να υπακούσουν στις διαταγές του Κυβερνήτη, ενώ μετά τους άφησε να συσκεφθούν και να του απαντήσουν. Στη συνέχεια μετέβη στη Σκιάθο, όπου κατάσχεσε όσα πλοία κατάφερε να βρει (38 περίπου).

Εκεί τον συνάντησαν οι πειρατές Σκοπέλου και Σκιάθου και αφού του εξέφρασαν την γενικότερη σύμφωνη γνώμη τους με το σχέδιο του Κυβερνήτη, του ζήτησαν να μην μετακινηθούν από τα νησιά, προβάλλοντας ως δικαιολογία ότι δεν είχαν τα απαραίτητα χρήματα για μια τέτοια ενέργεια και ότι εξαιτίας του φόβου των αντιποίνων των ντόπιων, δεν μπορούσαν να αφήσουν πίσω τις οικογένειές τους. Ταυτόχρονα του ανέφεραν ότι ο μισθός που τους υπόσχετο η κυβέρνηση για την είσοδό τους στο στρατό ήταν μικρός. Ο Μιαούλης τους απάντησε ότι δεν μπορούσε να γίνει διαπραγμάτευση επι των διαταγών και ακολούθως τους άφησε ελεύθερους να αποφασίσουν. Αμέσως μετά αναχώρησε για τη Χίο (28 Φεβρουαρίου) προκειμένου να την υπερασπιστεί από τους Τούρκους. Σε αναφορά προς την Κυβέρνηση, και αφού εξέθετε όσα διαδραματίστηκαν, διατύπωνε την άποψη ότι οι πειρατές είχαν την κρυφή συγκατάθεση αισχροκερδών ανδρών που κατείχαν σημαντικές δημόσιες θέσεις. Ακόμα ενημέρωνε τον Συνταγματάρχη Φαβιέρο ότι ορισμένοι από τους πειρατές (Διαμαντής, Ζορμπάς, Δουμπιώτης κ.α.) είχαν επιβιβασθεί σε δύο κατασχεθείσες Γολέτες και κατευθύνονταν προς την έδρα της Κυβερνήσεως για να συναντηθούν με τον Καποδίστρια.

Με το πέρας της επιχείρησης η κυβέρνηση διόρισε επιτροπή προκειμένου να εξετάσει ποια από τα πλοία που είχαν συλληφθεί ήταν ύποπτα και ποια ένοχα για πειρατεία για να προχωρήσει νόμιμα στις απαραίτητες κατασχέσεις. Στις 28 Φεβρουαρίου 1828 οι δημογέροντες της Σκοπέλου απέστειλαν επιστολή προς τους πληρεξουσίους του νησιού τους και αφού τους εξιστόρησαν τα συμβάντα της επιχείρησης του Μιαούλη, ζήτησαν τη συνδρομή τους προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι εναπομείναντες πειρατές στο νησί τους, οι οποίοι είχαν στο μεταξύ αποθρασυνθεί και είχαν προχωρήσει σε ακόμα μεγαλύτερες καταστροφές και αυθαιρεσίες. Έτσι ο Καποδίστριας τον Μάρτιο του 1828 ανέθεσε στον Αναστάσιο Παπαλουκά και στον Αντώνιο Κριεζή (που είχε χαρακτηρισθεί και ως δεξί χέρι του Μιαούλη) την μεταφορά των πειρατών σε στρατόπεδο στην Ελευσίνα. Ας σημειωθεί ότι ήταν τόσο το θάρρος που επέδειξε ο Κριεζής, ώστε υμνήθηκε από τους ναύτες με τα λόγια: <<Όποιος δεν θέλει να ζει, ας πάει με τον Κριεζή>> . Εξάλου οπλοφόροι προερχόμενοι από τις Σποράδες που βρίσκονταν στον Πόρο, διατάσσονταν να επιστρέψουν στους τόπους άφιξής τους και από εκεί να ακολουθήσουν τους υπόλοιπους πειρατές κατά τη μετακίνησή τους στο στρατόπεδο της Ελευσίνας. Τέλος, ο Καποδίστριας προέβλεψε και την περισυλλογή των επί της Θάσου δρώντων <<Λιάπηδων>> και την μεταφορά τους στην Ελευσίνα.

Και μετά όμως τη μεταφορά των περισσότερων πειρατών, στις Βόρειες Σποράδες παρέμεινε μόνο ένας μικρός αριθμός από κάποιους από αυτούς που κατόρθωσαν να κρυφτούν και άρχισαν να επιδίδονται εκ νέου στην τακτική της πειρατείας στα παράλια της Εύβοιας, της Ζαγοράς, της Σκιάθου, του Άθωνα και του Αγίου Ευστρατίου.

Εξάλλου σε μια αναφορά των Ιερών Μοναστηριών του Αγίου Όρους προς τον Καποδίστρια, με ημερομηνία 7 Μαρτίου 1828, σημειώνεται ότι πειρατές με επικεφαλής τον Κωνσταντή Δουμπιώτη αποβιβάζονταν στο Άγιο Όρος και έστηναν ενέδρες στους Μοναχούς, ακρωτηριάζοντας και σκοτώνοντάς τους. Σύμφωνα με την αναφορά οι μοναχοί δεν τολμούσαν πια να βγουν από τα Μοναστήρια τους ούτε για να μαζέψουν χόρτα, ενώ όσοι ζούσαν μέχρι τότε σε κελιά είχαν καταφύγει στα Μοναστήρια.

Το 1828, μετά συμφωνία του Καποδίστρια με τον Κόδριγκτον, στάλθηκε στη Γραμβούσα μοίρα υπο τον Βρετανό Υποναύαρχο Στέινς υπο την συνοδεία του Μαυροκορδάτου, ως επιτρόπου της Ελληνικής Κυβέρνησης και ενός λόχου του Ελληνικού Στρατού υπο τον Σκωτσέζο φιλέλληνα ταγματάρχη Έρκχαρτ.

Το ορμητήριο όμως των πειρατών ήταν και ορμητήριο των αγωνιστών που πολεμούσαν για την Ελευθερία. Για τον λόγο αυτό, όταν η Αγγλογαλλική δύναμη εμφανίστηκε έξω από την Γραμβούσα, ο βρετανός μοίραρχος έγραψε στην επιτροπή των Κτητικών που βρίσκονταν στο φρούριο ότι είχε πάει να καταπολεμήσει την πειρατεία και όχι για να εμποδίσει τους αγώνες του νησιού για την Ελευθερία. Έτσι απαίτησε την παράδοση των πειρατών, όλων των πειρατικών πλοίων και την παράδοση του φρουρίου στην Ελληνική Κυβέρνηση. Ο Καποδίστριας, παρά την αποκάλυψη ότι επικεφαλής της πειρατικής αυτής εστίας ήταν το ίδιο το <<Εθνικό Συμβούλιο>> που είχε τη διεύθυνση του αγώνα στην Κρήτη, ζήτησε και πέτυχε να παραδοθούν στην Ελληνική Κυβέρνηση για να δικασθούν από αυτή, όσοι είχαν συλληφθεί ως πειρατές και είχαν σταλεί από τους Βρετανούς στη Μάλτα, καθώς και όσα πλοία είχαν καταληφθεί στη Γραμβούσα ως πειρατικά και είχαν σταλεί και αυτά στη Μάλτα για να παραδοθούν στην Ελληνική Κυβέρνηση με την δέσμευση να μην αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους, αλλά να χρησιμοποιηθούν από το Ελληνικό κράτος. Με τις διεκδικήσεις τους αυτές ο Καποδίστριας θέλησε προπάντων να μην παραβιαστεί η αρχή της <<Επικρατειακής Ακεραιότητας>>, δηλαδή να υποδηλωθεί η ευθύνη και η εξουσία που η Ελληνική κυβέρνηση αξίωνε να έχει στο έδαφος της Κρήτης.

Ο Καποδίστριας για να πετύχει την καταστολή της πειρατείας στο υπόλοιπο Αιγαίο, επικαλέστηκε τη βοήθεια των ξένων δυνάμεων. Έτσι ο Γάλλος Συνταγματάρχης Φαβιέρος διέθεσε μια Γολέτα υπό το Ανάργυρο Λεμπέση για την καταδίωξη των πειρατών στην περιοχή των Οινουσών και της Μυτιλήνης. Συγχρόνως οι βρετανοί εκκαθάρισαν το Καστελόριζο, οι Αυστριακοί την Κασσάνδρα, τις Οινούσσες και τα ψαρά, ενώ οι Γάλλοι ανέλαβαν τις υπόλοιπες περιοχές. Η δίωξη των πειρατών από τις περιοχές αυτές άρχισε στις 25 Οκτωβρίου και σε 18 ημέρες πέτυχε το στόχο της.H ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΙΑΡΧΟΥ HIPPOLYTE BISSON ΣΤΗ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ

Με το τέλος της ναυμαχίας του Ναβαρίνου και την καταστροφή του Τούρκο – Αιγυπτιακού στόλου από τον συμμαχικό Αγγλικό, Ρωσικό και Γαλλικό , οι πειρατές αξιοποιώντας τις αναταραχές και συγκρούσεις της επανάστασης στο Αιγαίο, άρχισαν αγώνα καταλήστευσης των νησιών.

Η Γαλλική κορβέτα La Lampoire (Η Μύραινα) υπό την πλοιαρχία του φιλέλληνα Πλοιάρχου Hippolyte Bisson, αρχίζει περιπολίες στα νησιά του Αιγαίου προκειμένου να διαφυλάξει τους πληθυσμούς τους που στέναζαν από τις επιδρομές των πειρατών, καθώς και να προστατεύσει την ναυσιπλοΐα στο επαναστατημένο Αιγαίο πέλαγος.

Κατά τη διάρκεια περιπολίας, στις 6 Νοεμβρίου 1827, κοντά στο επαναστατημένο, παρά τα προνόμια που του είχε παραχωρήσει ο Σουλτάνος, νησί της Αστυπάλαιας, συλλαμβάνει το πειρατικό μπρίκι ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ. Αμέσως μετά τη σύλληψη ξεσπά δυνατή καταιγίδα. Ο Bisson, αναγκάζεται να οδηγήσει τα δύο πλοία στον κόλπο Μαλτεζάνα του νησιού, προκειμένου να τα προστατεύσει από την θαλασσοταραχή.

Ενώ τα δύο πλοία είχαν ποντίσει τις άγκυρές τους, ξαφνικά εμφανίζονται δύο πειρατικά πλοία. Τα πειρατικά αρχίζουν να βάλουν κατά της Κορβέτας και του Μπρικιού. Αμέσως ξεσπά ένας άνισος αγώνας, καθώς τα δύο πλοία ήταν ακινητοποιημένα, που διαρκεί ώρες. Το ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, βαριά χτυπημένο από τα πυρρά των πειρατικών, αρχίζει να παίρνει κλίση, τότε ο Bisson διατάσει το δεκαπενταμελές πλήρωμά του να πέσει στην θάλασσα. Το Παναγιώτης δεν έχει πια καμία τύχη, μόνο τέσσερις από το πλήρωμά του θα φτάσουν στη στεριά.
Στη συνέχεια ο Bisson, βλέποντας ότι ο αγώνας ήταν μάταιος κλείνεται στην μπαρουταποθήκη και βάζει φωτιά.

Με αυτές τις ενέργειες του Καποδίστρια καταπολεμήθηκε σε μεγάλο βαθμό η πειρατεία και ολόκληρη η Ευρώπη τον επαίνεσε για την δραστηριότητα και τις επιτυχίες του. Ωστόσο η εξάλειψη της πειρατείας δεν ήταν οριστική. Αυτό οφείλετε, σε ένα βαθμό, στις αξιοθαύμαστες ικανότητες των πειρατών. Οι τελευταίοι είχαν την δυνατότητα να απομακρύνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα από τον τόπο της δράσης τους και να κρύβονται στις πολυπληθείς κολπώσεις των ακτών. Έτσι οι προσπάθειες της Κυβέρνησης του Καποδίστρια των μεμονωμένων πλέον περιστατικών πειρατείας, συνεχίστηκαν και κατά το 1830, όπως αποδεικνύετε και από την επιστολή του Βιάρου Καποδίστρια (αδελφού του Κυβερνήτη), Υπουργού των Ναυτικών, προς τον κυβερνήτη. Με την συγκεκριμένη επιστολή του ο Βιάρος προτείνει την περιπολία πλοίων στο Αιγαίο, την επισκευή του πλοίου <<Αγαμέμνονας>> και την παροχή άδειας στα παραπλέοντα πλοία να κατάσχουν ή να βυθίζουν όσα πλοία δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Ο Καποδίστριας ως διορατικός ηγέτης γνώριζε ότι για να εξαλειφθεί η πειρατεία έπρεπε να εκλείψουν τα γενεσιουργά της αίτια, δηλαδή τα οικονομικά και κοινωνικά αίτια που την προκαλούσαν και την συντηρούσαν. Για το λόγο αυτό προσπάθησε να εντάξει στις ένοπλες δυνάμεις ή να απασχολήσει στην καλλιέργεια της γης τους άνεργους ναυτικούς, τους άτακτους στρατιωτικούς και τους πρόσφυγες. Οι οικονομικές όμως δυσχέρειες του κράτους , απέτρεπαν την αξιοποίηση όλων αυτών των ανέργων, γεγονός που προκαλούσε την δυσχέρειά τους έναντι του Κυβερνήτη. Έτσι σιγά-σιγά η πειρατεία άρχισε να επανεμφανίζεται. Όσο λοιπόν καθυστερούσε η αποκατάσταση των ανέργων, τόσο δύσκολη ήταν η εξάλειψη της πειρατείας.

Μετά την δολοφονία του Καποδίστρια τα πειρατικά κρούσματα πολλαπλασιάστηκαν. Ήταν δε τέτοιο το θράσος τους, που δεν δίστασαν να αιχμαλωτίσουν ακόμα και πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού. Στις πηγές επίσης αναφέρεται και η περίπτωση ενός πολεμικού πλοίου που μετετράπη σε πειρατικό. Χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια και να γίνουν συντονισμένες ενέργειες των επόμενων Κυβερνήσεων ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο. Σε περιόδους που εξασθενούσε η κεντρική διοίκηση εξαιτίας των κυβερνητικών, συνταγματικών και πολιτειακών μεταβολών που έγιναν μέχρι και τα μέσα του δεύτερου μισού του 19ου αιώνα, η δράση των πειρατών αυξανόταν.

  ΜΠΡΙΚΙ - ΤΥΠΟΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟΥ
 ΠΛΟΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΓΑΛΙΩΤΑ - ΤΥΠΟΣ ΕΛΑΦΡΟΥ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟΥ
ΠΛΟΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ


 ΠΗΓΗ: http://arkoleon.blogspot.com/

Αξιοθέατα της Σκοπέλου - Τι Αξίζει να δείτε


Μ Ο Υ Σ Ε Ι Α
Μουσείο της Ιστορίας της Σκοπέλου
Το σπίτι μουσείο του συγγραφέα Παύλου Νιρβάνα, γνωστού για πολλά έργα του ένα εκ των οποίων «Μαρία η Πενταγιώτισσα», αγοράστηκε το 1998 από το Δήμο Σκοπέλου και αποτελεί εκθετήριο της ιστορίας της Σκοπέλου.  Είναι χτισμένο στη συνοικία του Αγίου Ιωάννη, στο κέντρο του παραδοσιακού οικισμού της Σκοπέλου, δίπλα από την εκκλησία των τριών Ιεραρχών και είναι λιθόκτιστο στο μεγαλύτερο μέρος του.
Το Λαογραφικό Μουσείο - Συνοικία του Φραγκομαχαλά
Στο Λαογραφικό μουσείο παρουσιάζεται αναπαράσταση ενός σπιτιού της Σκοπέλου. Περιλαμβάνει οικιακό εξοπλισμό, αντικείμενα  και εργαλεία. Επίσης θα δείτε μια συλλογή τοπικών ενδυμασιών και σπάνια βιβλία και κείμενα και πλούσιο φωτογραφικό αρχείο.
Ι Σ Τ Ο Ρ Ι Κ Α    Μ Ν Η Μ Ε Ι Α
Το Ασκληπιείο
Τα ερείπια του ναού του Ασκληπιού (4ος αι πχ)  που συγκαταλέγεται στα σημαντικά Ιερά της Αρχαίας πόλης της Πεπαρήθου και βρίσκεται στη θέση Αμπελική στη νότιο – ανατολική παραλία του όρμου της Σκοπέλου.  Οι ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν εδώ αποκαλύπτουν σταδιακά λείψανα οικοδομημάτων, αγάλματα, επιγραφές των κλασσικών και ελληνιστικών χρόνων
Το κάστρο
Πέρασαν πολλοί κατακτητές από το κάστρο αυτό που ακολουθεί την πορεία του αρχαίου τείχους. Οι Βυζαντινοί αντικατέστησαν τον πανάρχαιο οχυρωματικό περίβολο  που επισκευάστηκε από τους Ενετούς. Το βρίσκουμε στο υψηλότερο σημείο της πόλης βόρεια και ανατολικά αρκετά κοντα στο ναό του Ευαγγελισμού.

Α Ξ Ι Ο Θ Ε Α Τ Α    
Φάρος ύψους 60 μ στον κάβο Γουρούνι
Αξίζει να επισκεφτείτε τον καλοδιατηρημένο παμπάλαιο φάρο ύψους 60 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας που βρίσκεται στην μύτη του νησιού, στον κάβο Γουρούνι. Μέχρι το 1828 λειτουργούσε με θρυαλλίδα, το 1928 άρχισε να λειτουργεί με πετρέλαιο και από το 1989 λειτουργεί αυτόνομα με ηλεκτρικό ρεύμα και μπαταρίες.
Τα  Σεντούκια
Είναι αρχαίοι λαξευτοί στο βράχο τάφοι, που σύμφωνα με την παράδοση κρύβουν πολλά μυστικά αν και είναι συλημένοι από τον προηγούμενο αιώνα. Κάντε τον απογευματινό σας περίπατο εκεί και χαρείτε την καταπληκτική θέα των γύρω νησιών

Χρήσιμες πληροφορίες για κάθε επισκέπτη της Σκοπέλου


ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ
Η Σκόπελος απέχει 60 ν.μ απο τον Βόλο, 61 ν.μ απο το λιμάνι του Αγίου Κωσταντίνου
Είτε έρχεστε από Αθήνα είτε από Θεσσαλονίκη, στον  Άγιο Κωνσταντίνο θα βρείτε  πλοία, καταμαράν και ιπτάμενα δελφίνια για να ταξιδέψετε προς Σκόπελο.
ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ : Αν πάτε στη  Σκιάθο με αεροπλάνο, μπορείτε να πάρετε το  ferry boat ή τα  ιπτάμενα δελφίνια ή τα  catamaran  για το  Λουτράκι / Γλώσσα ή Χώρα της Σκοπέλου.           
ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
* Κέντρο Υγείας Σκοπέλου Τηλ.:  24240-22222      
* Αστυνομία Σκοπέλου Τηλ.: 24240-22235      
* Λιμεναρχείο Σκοπέλου Τηλ.:  24240-22180      
* OTE  Σκοπέλου Τηλ.:  24240-22399     
* Κ.Ε.Π Σκοπέλου, Τηλ : 22240-29064
* ΕΛΤΑ Σκοπέλου Τηλ.:   24240-22203 
* Λαογραφικό μουσείο Τηλ : 24240-23494     
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο Δήμος Σκοπέλου κάνει εκδηλώσεις του το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, που κορυφώνονται με την γιορτή του δαμάσκηνου. Επίσης, το πανηγύρι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου γίνεται κάθε χρόνο στις 24 Ιουλίου.
ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΓΕΥΣΕΙΣ
Η Σκοπελίτικη κουζίνα είναι γνωστή  για τις στριφτόπιττες της, τα θαλασσινά και τα σπιτικά γλυκά που θα σας μαγέψουν. Την Σκοπελίτικη κουζίνα θα τη δοκιμάσετε στα γραφικά μεζεδοπωλεία, ταβρνες και εστιατόρια που υπάρχουν στην Χώρα της Σκπέλου, στην  Γλώσσα, στο Λουτράκι κλπ
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ-ΕΚΤΑΣΗ
Πληθυσμός 3.500 κάτοικοι-Έκταση 100 τ.χλμ

Τόσο ο κ. Παπανδρέου όσο και ο κ. Βενιζέλος Δεν θυσίασαν τις διακοπές τους από την Σκιάθο και την Σκόπελο ούτε για την κηδεία του Αναστάση Πεπονή !


Δεν θυσίασε τις διακοπές και την καλοπέρασή του ούτε για να παραστεί στην κηδεία του Αναστάση Πεπονή ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος παρέμεινε, με το κανό και τα βατραχοπέδιλά του, στη Σκιάθο. Αντίστοιχη συμπεριφορά επέδειξε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (και προσωπικός φίλος του εκλιπόντος επί δεκαετίες) Ευάγγελος Βενιζέλος, μολονότι διαβεβαίωνε ότι θα μετακινηθεί για τον σκοπό αυτό από τη Σκόπελο όπου κάνει τις δικές του διακοπές...

Αμφότεροι χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα τους αυγουστιάτικους ανέμους, που για λίγες ώρες εμπόδιζαν τις θαλάσσιες μετακινήσεις στην περιοχή των Σποράδων. Στην πραγματικότητα όμως «βολεύτηκαν» από το γεγονός αυτό φοβούμενοι, συν τοις άλλοις, το ενδεχόμενο αποδοκιμασιών κατά την εμφάνισή τους στο Α' Νεκροταφείο. Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε ότι καθ' όλη τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας όλη η περιοχή του Μετς είχε «ζωστεί» από αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες των ΜΑΤ. Τόσο ο κ. Παπανδρέου όσο και ο κ. Βενιζέλος γνώριζαν από νωρίς προχθές το μεσημέρι ότι θα εκδηλώνονταν ακραία καιρικά φαινόμενα και μπορούσαν -αν πραγματικά το ήθελαν- να προγραμματίσουν εγκαίρως με άλλον τρόπο τη μετάβασή τους στην Αθήνα.

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του ο πρωθυπουργός επρόκειτο να αποπλεύσει στις 7 χθες το πρωί (δηλαδή την τελευταία στιγμή...) με αρχικό προορισμό τον Αγιο Κωνσταντίνο και τελικά την Αθήνα. Τα 8 μποφόρ όμως που έπνεαν στην περιοχή απαγόρευαν τον απόπλου. Ο πρωθυπουργός, αν ήθελε, θα είχε φροντίσει είτε να ταξιδέψει την προηγούμενη είτε να βρει έναν άλλον τρόπο. Στο κάτω κάτω δεν είναι λίγα τα παραδείγματα όπου κυβερνητικά στελέχη -πόσο μάλλον ο πρωθυπουργός- χρησιμοποιούν τα κυβερνητικά ή στρατιωτικά αεροσκάφη ξοδεύοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για μετακινήσεις όχι απολύτως απαραίτητες πάντα.

Η απουσία πάντως των επικεφαλής της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας από την τελετή δεν πέρασε απαρατήρητη, ούτε καν από όσους βρέθηκαν σε αυτή. Χαρακτηριστικό είναι το παράπονο που εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός, στηλιτεύοντας την απουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του προέδρου της Βουλής Φ. Πετσάλνικου. Στην κηδεία άλλωστε δεν παραβρέθηκε ούτε ο δεύτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, καθώς και οι περισσότεροι εκ των υπουργών.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας, που εκφώνησε και τον έναν εκ των επικηδείων, καθώς και οι κ. Λοβέρδος, Μπεγλίτης, Μόσιαλος, Κουτρουμάνης και υφυπουργοί. Από την οικογένεια Παπανδρέου ήταν εκεί ο αδελφός του πρωθυπουργού Νίκος, ενώ το «παρών» έδωσαν στενοί συνεργάτες του Α. Πεπονή και πρώην υπουργοί όπως οι Α. Λιβάνης, Χ. Βερελής, Γ. Καψής, Α. Κακλαμάνης, Π. Κρητικός. Ιδιαίτερα σχολιάστηκε και η παρουσία του Ακη Τσοχατζόπουλου...

Από τη Ν.Δ. παραβρέθηκαν οι Α. Λυκουρέντζος, Κ. Αρβανιτόπουλος και Θ. Γιαννόπουλος, ενώ το ΚΚΕ εκπροσώπησε ο Π. Μεντρέκας, τον ΛΑΟΣ ο Α. Χρυσανθακόπουλος, τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δ. Βίτσας και τη Δημοκρατική Αριστερά ο Θ. Λεβέντης. Ο Α. Πεπονής κηδεύτηκε με τιμές υπουργού εν ενεργεία και με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα υπουργεία όπου είχε θητεύσει και στην ΕΡΤ. Στους επικηδείους ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αντιδικτατορική δράση του, στο πολιτικό του ήθος και την ίδρυση του ΑΣΕΠ.
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/08/blog-post_4252.html

δείτε βίντεο διαφημιστικό για την Σκόπελο Σκιάθο Αλόννησος

ΠΑΜΕ: Ο Δήμος εμπαίζει του εργαζομένους του Δημ. ΡαδιοφώνουΈντονη κριτική για τον τρόπο που διαχειρίζεται το θέμα του Δημοτικού Ραδιοφώνου και των απλήρωτων εδώ και αρκετούς μήνες εργαζόμενους σε αυτό ασκεί σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΜΕ Μαγνησίας, κάνοντας μάλιστα ευθεία επίθεση κατά της Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δ.Βόλου κας Νατάσσας Οικονόμου. Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής.


Η γραμματεία Μαγνησίας του Π.Α.ΜΕ. καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Βόλου για τον απερίγραπτο εμπαιγμό προς τους εργαζόμενους του Δημοτικού Ραδιοφώνου, οι οποίοι παραμένουν εδώ και έξι μήνες απλήρωτοι, σπάζοντας κάθε ρεκόρ ανάμεσα στους υπόλοιπους εκατοντάδες απλήρωτους εργαζόμενους στους οργανισμούς και στις επιχειρήσεις του δήμου.

Η δημοτική αρχή Βόλου ξεπέρασε κάθε όριο σεβασμού προς τους εργαζόμενους και τους δημότες αυτής της πόλης, συνοδεύοντας, την επί μήνες αντεργατική πολιτική μέσα από την υλοποίηση του «Καλλικράτη», με ευθείες απειλές, δια της αντιδημάρχου οικονομικών κ. Ν. Οικονόμου, στη προχθεσινή συνάντησή της με τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ, «ότι θα κλείσει το ραδιόφωνο, αν οι εργαζόμενοι», οι απλήρωτοι επί έξι μήνες εργαζόμενοι, «προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας».

Η δημοτική αρχή Βόλου αντί να απειλεί, να εκβιάζει και να κρατά πολιτικά ομήρους όλους τους εργαζόμενους του δήμου, επικαλούμενη τη δήθεν «οικονομική δυσπραγία», δήθεν γραφειοκρατικά εμπόδια και το αστικό αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, όταν πρόκειται για αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα των εργαζομένων και των δημοτών της πόλης, οφείλει να διεκδικεί και να απαιτεί από την κυβέρνηση πόρους, μεταξύ των οποίων και αυτών που ήδη χρωστούν στην τοπική διοίκηση, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων αυτής της πόλης. Αποδεικνύεται όμως με την τακτική της στους εφτά μήνες της θητείας της ο καλύτερος υπηρέτης της κυβερνητικής πολιτικής, μιας πολιτικής που στερεί κοινωνικά δικαιώματα και αγαθά για τη στήριξη του κεφαλαίου, που το θωρακίζει με προνόμια μέσα στην οικονομική καπιταλιστική κρίση. Το βέβαιο είναι ότι εφαρμόζει τις πολιτικές δεσμεύσεις που προκύπτουν από την πολιτική στήριξη που είχε και έχει, απολαμβάνοντας τα εύσημα από της κυβέρνησης.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα πολύτιμα πολιτικά συμπεράσματα τους και να διεκδικήσουν οργανώνοντας την πάλη τους, στα σωματεία τους και σε επιτροπές αγώνα για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής που πιστός υπηρέτης της αποδεικνύεται η δημοτική μας αρχή.
Η δημοτική αρχή Βόλου πρέπει άμεσα, τώρα, να καταβάλει όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους του δήμου μαζί με τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Ειδικότερα για το δημοτικό ραδιόφωνο οι εργαζόμενοι πρέπει να περάσουν στο δήμο Βόλου και το ραδιόφωνο να χρηματοδοτείται από κρατικούς πόρους ως κοινωνικό δημόσιο πολιτιστικό αγαθό.

Με αεροπλάνα και βαπόρια Όπου φύγει-φύγει για τους τελευταίους εκδρομείς, εν όψει του τριημέρου του ΔεκαπενταύγουστουΌπου φύγει-φύγει για τους τελευταίους εκδρομείς, εν όψει του τριημέρου του Δεκαπενταύγουστου, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι, οι οποίοι επέλεξαν να εγκαταλείψουν τα μεγάλα αστικά κέντρα, με σύμμαχο τον καλό καιρό.

Ήδη, σύμφωνα με την Τροχαία, παρατηρείται αυξημένη κίνηση στα ρεύματα εξόδου των Εθνικών Οδών χωρίς, ωστόσο, να παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα, ως προς την κυκλοφορία των οχημάτων.

Η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, και τους συνιστά να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα επικίνδυνα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου. Ειδικότερα, συμβουλεύει τους εκδρομείς-παραθεριστές να τηρούν σχολαστικά τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.), προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων. Ζώνη ασφαλείας και κράνος, αλλά και η αμυντική οδήγηση διαδραματίζουν καταλυτικό ρόλο στην οδική ασφάλεια, όπως επισημαίνουν οι υπεύθυνοι του Κέντρου Επιχειρήσεων της Τροχαίας.

Αυξημένη κίνηση σε αεροδρόμια, λιμάνια και σιδηρόδρομο


Την ίδια στιγμή, χιλιάδες παραθεριστές συρρέουν στα μεγάλα λιμάνια της χώρας (Πειραιάς- Θεσσαλονίκη- Πάτρα), σε μια προσπάθεια να αποδράσουν από το τσιμέντο και το ασφυκτικό κλίμα των μεγαλουπόλεων, αναζητώντας μια ανάσα δροσιάς στους δημοφιλής προορισμούς του Αιγαίου αλλά και του Ιονίου.

Τόσο στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», όσο και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης,  παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση των δρομολογίων, καθώς εντείνονται οι αφίξεις των πτήσεων τσάρτερ από το εξωτερικό.
Παράλληλα, μεγάλη κινητικότητα καταγράφεται τόσο στα δρομολόγια του ΟΣΕ, όσο και του ΚΤΕΛ, αν και φέτος η έξοδος του επιβατικού κοινού παρουσιάζεται μειωμένη συγκριτικά με άλλες χρονιές. Αιτία αυτού του φαινομένου, αποτελεί η οικονομική δυσπραγία, που πλήττει την πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το γεγονός ότι παρά τα δελεαστικά πακέτα διακοπών, με προσφορές και εκπτώσεις που ξεπερνούν ακόμα και το 30%, πολλοί είναι εν τέλει εκείνοι που επέλεξαν να παραμείνουν στα μεγάλα αστικά κέντρα, λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία το Σάββατο. Ο καιρός θα είναι γενικά καλός και μόνο τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι βόρειοι, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ.

Αττική
: Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί εντάσεως 3 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
: Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 μποφόρ και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
: Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
: Γενικά καλός καιρός, μόνο πρόσκαιρες νεφώσεις θα σημειωθούν τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά, βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Κυρίως αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ποιον άλλον θα επισκεπτόταν ο κύριος Βενιζέλος κανένα εργοστάσιο η τίποτα άνεργους στον Βόλο όταν έφυγε από την Σκόπελο αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ δυστυχώς


Στο Βόλο βρέθηκε χθες επιστρέφοντας από τη Σκόπελο όπου διέμενε για ολιγοήμερες διακοπές ο Υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος συνοδευόμενος από την σύζυγό του Λία και την μονάκριβη κόρη του, επισκέφτηκε το Ξενία για να δει τον παλιό και καλό του φίλο Λάκη Αλεξόπουλο, ιδιοκτήτη του Ξενία DOMOTEL, με τον οποίο τον συνδέει πολλά χρόνια δυνατή φιλία. Η συζήτηση φυσικά περιστράφηκε όπως ήταν φυσικό γύρω από τα οικονομικά -δεν θα μπορούσε άλλωστε να γίνει αλλιώς- με τον Λάκη Αλεξόπουλο να προβαίνει σε αρκετές και μάλιστα καίριες  επισημάνσεις για θέματα που αφορούν στη στήριξη της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού. Αυτό που ωστόσο είναι ελπιδοφόρο είναι ότι ο Υπουργός ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας. Λέτε να «περνάμε σιγά - σιγά τον κάβο;». Για να δούμε..

Ταλαιπωρία εν πλω για επιβάτες


Μάταια περίμεναν οι επιβάτες του πλοίου «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» να φθάσουν στον τελευταίο προορισμό του δρομολογίου Ρόδος-Κάρπαθος-Κάσος-Σητεία-Ηράκλειο-Ανάφη-Θήρα-Μήλος-Πειραιάς την προβλεπόμενη ώρα.

Λόγω έντονων καιρικών φαινομένων το πλοίο έφθασε στο λιμάνι του Πειραιά στις 08:00 το πρωί, με την αρχική άφιξη να αναμενόταν στις 01:25 τα ξημερώματα.

Πανσέληνος σήμερα και ο αρχαιολογικός χώρος της Σκόπελου θα ειναι κλειστος και πως να είναι ανοιχτή αφού ο Δήμος Σκοπέλου είναι υπό διάλυση εκεί τον έφτασαν τα αλάνια που βγήκαν με κρυφές συμφωνίες σε καφετέρια της παράλιας


 
Μ’ ένα αυγουστιάτικο φεγγάρι και ένα σύννεφο από γιασεμιά και όνειρα…που για φέτος το ΥΠΠΟΤ δεν μας αφήνει να τα πραγματοποιήσουμε από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, για λόγους προστασίας  των μνημείων του βράχου αλλά και των ίδιων των επισκεπτών, καθώς σύμφωνα με την Α΄Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων οι προηγούμενοι εορτασμοί σημαδεύτηκαν από σοβαρά προβλήματα.
Πέρυσι συγκεκριμένα παρατηρήθηκαν συνωστισμοί, εκνευρισμοί, καθυστερήσεις, αλλά και φαινόμενα παραβατικότητας, από άτομα που επωφελήθηκαν του συνωστισμού και του ημίφωτος.
Οπως και να έχει πάντως η φετινή πανσέληνος της 13ης Αυγούστου 2011 θα έχει ανοιχτούς 75 αρχαιολογικούς τόπους – πέρσι ήταν 81 και πρόπερσι 90. Η Ακρόπολη, όμως, θα είναι κλειστή. Σε σαράντα έναν από αυτούς θα δοθούν μουσικές εκδηλώσεις και σε πέντε θεατρικές. Μάλιστα οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού οργανώνουν και υποστηρίζουν τη συναυλία που θα δοθεί στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.
ΧΩΡΟΙ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΑΤΤΙΚΗ:
*Αύλειος χώρος Ιλίου Μελάθρου: συγκρότημα «Κέλσος», με μουσική των 16ου-18ου αιώνα.
*Διονυσίου Αρεοπαγίτου και μπροστά στην Ρωμαϊκή Δεξαμενή: Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ
*Αμφιαράειο Ωρωπού: μουσική εκδήλωση
*Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα
*Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων: μουσική εκδήλωση
*Ολυμπιείο
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΕΥΒΟΙΑ
*Αρχαιολογικό Μουσείο Χαιρωνείας: μουσική εκδήλωση
*Ρωμαϊκή Αγορά Δελφών: μουσική εκδήλωση
*Ακρόπολη Πρόερνας: μουσική εκδήλωση
*Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας (Υπάτη): μουσική εκδήλωση με την Αννα-Μαρία Κάλφα
*Αρχαιολογικός Χώρος Φούρκας Σκύρου: μουσική εκδήλωση
*Κάστρο Καράμπαμπα
*Αρχαιολογικός χώρος Νέας Πλευρώνας: μουσικοθεατρική εκδήλωση
*Αρχαιολογικός χώρος Στράτου: μουσική εκδήλωση
*Κάστρο Ναυπάκτου (κατά την πανσέληνο και την επομένη): μουσική εκδήλωση
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
*Κάστρο Χώρας Κυθήρων
*Αρχαία Κόρινθος: «Trio Mozarteum»
*Αρχαία Νεμέα: «Altenberg Trio»
*Αρχαία Σικυώνα: «Minetti Quartett»
*Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών: μουσική εκδήλωση
*Ναός του Επικούριου Απόλλωνα: «Ανδρομάχη» του Ευριπίδη με την «Αιχμή»
*Παλαιό Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας: μουσική εκδήλωση
*Παλαμήδι Ναυπλίου
*Επαυλη Ηρώδου του Αττικού: μουσική εκδήλωση με τη Σοφία Παπάζογλου
*Ακρόπολη Φρουρίου Πύλου: αφιέρωμα στον Ζαμπέτα
*Μυστράς
*Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης
ΗΠΕΙΡΟΣ – ΕΠΤΑΝΗΣΑ
*Κάστρο Ιωαννίνων (Ιτς Καλέ): μουσική εκδήλωση
*Αρχαία Δωδώνη: Λόρκα με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων
*Κάστρο Αρτας: μουσική εκδήλωση
*Νεκρομαντείο: μουσική εκδήλωση
*Πύργος Ραγίου
*Ελέα Παραμυθιάς: μουσική εκδήλωση
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
*Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου
*Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού
*Αρχαιολογικός χώρος Αζώρου: μουσική εκδήλωση
*Κάστρο Σκήτης Δήμου Μελίβοιας: μουσικοθεατρική εκδήλωση
*Αρχαιολογικός χώρος Ν. Αγχιάλου: μουσική εκδήλωση
*Περιβάλλων χώρος βυζαντινού ναού Επισκοπής Α. Βόλου: μουσική εκδήλωση
*Βυζαντινό κάστρο Φαναρίου
*Τοξωτή γέφυρα Πορταϊκού
*Βυζαντινό Κάστρο Τρικάλων
*Σπήλαιο «Μούτα» Θεόπετρας Τρικάλων
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
*Επταπύργιο
*Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: μουσική εκδήλωση με το «Εν χορδαίς»
*Σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής
*Αύλειος χώρος Μουσείου Βασιλικών Τάφων Αιγών: μουσική εκδήλωση
*Αρχαιολογικός χώρος Πέλλας: μουσική εκδήλωση
*Αρχαιολογικός χώρος Εδεσσας
*Αρχαιολογικός χώρος Καλής Βρύσης: μουσική παράσταση
*Αύλειος χώρος Αρχαιολογικού Μουσείου Θάσου: αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι
*Αρχαία Αγορά Θάσου
*Αρχαιολογικός χώρος Δίου: μουσική εκδήλωση
*Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας
*Αύλειος χώρος αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής: μουσική εκδήλωση
ΘΡΑΚΗ
*Αρχαιολογικός χώρος Αβδήρων
*Αρχαιολογικός χώρος Ζώνης: τζαζ μουσική
*Ιερό Μεγάλων Θεών Σαμοθράκης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
*Κάστρο Μυτιλήνης: μουσική εκδήλωση
*Αρχαιολογικός χώρος Θέρμης Λέσβου (προπαραμονή Πανσελήνου): μουσική εκδήλωση
*Αρχαιολογικός χώρος Ψαρών
*Αρχαιολογικός χώρος Μέσων Λέσβου
*Κάστρο Χίου (κτήριο «Σκοτεινής φυλακής»): προβολή ταινιών
*Αρχαιολογικός χώρος Εμποριού: μουσική εκδήλωση
*Πολιόχνη Λήμνου: μουσική εκδήλωση
ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
*Αρχαιολογικός χώρος Υρίων Νάξου
*Αρχαιολογικός χώρος Κιονίων Τήνου
*Αρχαιολογικός χώρος Δήλου (επομένη πανσελήνου): συναυλία του Νίκου Κυπουργού
*Αρχαιολογικός χώρος Ηραίου Σάμου
ΚΡΗΤΗ
*Τύλισσος: τζαζ μουσική
*Αρχαιολογικός χώρος Λατούς (παραμονή πανσελήνου): μουσική εκδήλωση
*Αρχαιολογικός Γουρνιών: θεατρική παράσταση
*Αρχαιολογικός χώρος Μαλίων: μουσική εκδήλωση

 

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΗ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΗ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΒΕΒΑΙΑ

 ΜΑΥΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΗ ΕΙΧΑΜΕ ΜΑΥΡΟ ΔΗΜΟ ΓΕΜΑΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ ΚΑΚΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΟΥΙΣΚΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ

ΚΥΡΙΕ ΛΑΓΟΥΔΑΚΗ ΑΜΟΙΒΕΣ & ΕΞΟΔΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 310.000,00 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ? ΚΑΙ ΔΙΩΞΑΤΕ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ


ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΤΙ ΒΡΟΜΑ ΚΥΡΙΕ ΛΑΓΟΥΔΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΛΕΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ
ΑρχείοΛήψη Αρχείου

ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΟ εισηγείσαι τη διαγραφή των οφειλών σε JET FERRY και σε άλλους συνταξιούχους στην Σκόπελο τους κόβεις το νεράκι?


α) Με στοιχεία ΔΕΥΑ Σκοπέλου και κωδικό 05/026-50 ύψους 514,87 € (περίοδοι κατανάλωσης από 2006Α
έως 2009Γ). Η παροχή αυτή είχε χορηγηθεί στην εταιρεία ΙΟΝΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ για την υδροδότηση του πλοίου
JET FERRY. Ήταν εγκατεστημένη στο νέο λιμάνι και δεν διακόπηκε εγκαίρως από την υπηρεσία μας, όταν το
πλοίο σταμάτησε τα δρομολόγια.

ΑρχείοΛήψη Αρχείου

τρείς χιλιάδες διακόσια ογδόντα ευρώ και πενηνταδύο λεπτά 3.280,52 € ΓΙΑ ΓΑΛΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ?

ΡΕ ΤΡΕΙΣ ΤΟΝΟΥΣ ΓΑΛΑ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ Η ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ?
ΑρχείοΛήψη Αρχείου

ΚΥΡΙΑ ΑΓΓΕΛΕΤΟΥ ΠΩΣ ΔΩΣΑΤΕ ΑΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗ ?


ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΡΥΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΑΦΕΡΟΙΤΕ ΑΔΕΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΙΜΟΥ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ .ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ?

ΠΥΣΔΕ Ν. Μαγνησίας: Εισήγηση για τοποθέτηση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και ΣΕΚ της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΣΙΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΟΚΙΤΣΑ ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ?

 
Θέμα: «Εισήγηση για τοποθέτηση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και ΣΕΚ της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας»

Σας διαβιβάζουμε σύμφωνα με το αρ. 24 παρ. 7 του ν. 3848/2010 και την 6/11-8-2011 Πράξη του ΠΥΣΔΕ νομού Μαγνησίας την πρόταση για τις τοποθετήσεις Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και ΣΕΚ της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Μαγνησίας.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.
Επισημαίνουμε ότι για το ΕΕΕΕΚ Ν. Ιωνίας η θέση παρέμεινε κενή.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Π.Υ.Σ.Δ.Ε.


Δρ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΟΔΟΝΤΣΑΚΗΣΑ/Α
ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΠΙΛΕΓΕΝΤΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ
ΚΛΑΔΟΣ
ΑΡΙΘ. ΜΗΤΡΩΟΥ
ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ
1
1ο Γ/ΣΙΟ ΒΟΛΟΥ
ΚΑΡΑΦΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΕ04.05
153190
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΤΕΛΕΟΥ
2
2ο Γ/ΣΙΟ ΒΟΛΟΥ
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΕ04.01
146901
4ο ΓΛ ΒΟΛΟΥ
3
3ο Γ/ΣΙΟ ΒΟΛΟΥ
ΡΗΓΑΚΗ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ
ΠΕ10
154716
9ο Γ/ΣΙΟ ΒΟΛΟΥ
4
4ο Γ/ΣΙΟ ΒΟΛΟΥ
ΚΑΡΑΖΗΣΗΣ ΒΛΑΣΙΟΣ
ΠΕ02
136751
1ο ΓΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
5
5ο Γ/ΣΙΟ ΒΟΛΟΥ
ΒΛΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΕ03
143042
5ο ΓΛ ΒΟΛΟΥ
6
6ο Γ/ΣΙΟ ΒΟΛΟΥ
ΣΙΑΠΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΕ19
904524
9ο Γ/ΣΙΟ ΒΟΛΟΥ
7
7ο Γ/ΣΙΟ ΒΟΛΟΥ
ΓΚΑΒΑΝΟΥΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΕ04.01
130655
6ο ΓΛ ΒΟΛΟΥ
8
8ο Γ/ΣΙΟ ΒΟΛΟΥ
ΒΑΚΡΑΤΣΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΠΕ04.01
156781
10ο Γ/ΣΙΟ ΒΟΛΟΥ
9
9ο Γ/ΣΙΟ ΒΟΛΟΥ
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΕ01
153707
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ
10
10ο Γ/ΣΙΟ ΒΟΛΟΥ
ΜΑΥΡΟΦΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΕ03
904519
10ο Γ/ΣΙΟ ΒΟΛΟΥ
11
ΕΣΠΕΡΙΝΟ Γ/ΣΙΟ ΒΟΛΟΥ
ΖΑΧΑΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΠΕ01
178929
ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
12
ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
ΤΖΑΝΕΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΕΤΗ
ΠΕ02
183627
ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
13
1ο Γ/ΣΙΟ Ν.ΙΩΝΙΑΣ
ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΠΕ02
142846
1ο Γ/ΣΙΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
14
2ο Γ/ΣΙΟ Ν.ΙΩΝΙΑΣ
ΣΑΚΑΒΑΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΕ03
904523
1ο Γ/ΣΙΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
15
3ο Γ/ΣΙΟ Ν.ΙΩΝΙΑΣ
ΔΟΛΓΥΡΑ ΜΑΡΙΑ
ΠΕ03
144906
6ο ΓΛ ΒΟΛΟΥ
16
4ο Γ/ΣΙΟ Ν.ΙΩΝΙΑΣ
ΠΙΚΟΥΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΠΕ02
129351
2ο ΓΛ Ν.ΙΩΝΙΑΣ
17
Γ/ΣΙΟ ΙΩΛΚΟΥ
ΣΠΑΝΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
ΠΕ04.01
186684
ΕΠΑΛ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ
18
Γ/ΣΙΟ ΑΓΡΙΑΣ
ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΕ04.01
160243
3ο ΓΛ ΒΟΛΟΥ
19
Γ/ΣΙΟ ΛΕΧΩΝΙΩΝ
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΠΕ14
171858
ΓΛ ΑΛΜΥΡΟΥ
20
Γ/ΣΙΟ ΜΗΛΕΩΝ
ΧΑΡΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΕ03
164463
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ
21
Γ/ΣΙΟ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ
ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΣΥΡΑΓΩ
ΠΕ02
182441
8ο ΓΛ ΒΟΛΟΥ
22
Γ/ΣΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟΥ
ΠΛΑΚΟΥΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΕ03
140825
3ο Γ/ΣΙΟ ΒΟΛΟΥ
23
Γ/ΣΙΟ ΚΑΝΑΛΙΩΝ
ΜΠΟΥΡΑ ΜΑΡΙΑ
ΠΕ06
178571
1ο ΕΠΑΛ ΑΛΜΥΡΟΥ
24
Γ/ΣΙΟ ΑΡΓΑΛΑΣΤΗΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ
ΠΕ02
140280
1ο Γ/ΣΙΟ ΒΟΛΟΥ
25
Γ/ΣΙΟ ΤΡΙΚΕΡΙΟΥ
ΜΠΑΣΔΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΕ06
171136
ΓΛ ΑΡΓΑΛΑΣΤΗΣ
26
Γ/ΣΙΟ ΖΑΓΟΡΑΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΕ03
159706
ΓΛ ΖΑΓΟΡΑΣ
27
Γ/ΣΙΟ ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑΣ
ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ
ΠΕ02
164078
5ο ΓΣΙΟ ΒΟΛΟΥ
28
1ο Γ/ΣΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
ΚΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΕ04.01
151112
Γ/ΣΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ
29
2ο Γ/ΣΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
ΓΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΠΕ11
154750
2ο Γ/ΣΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
30
Γ/ΣΙΟ Ν.ΑΓΧΙΑΛΟΥ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΕ03
146645
Γ.Λ Ν. ΑΓΧΙΑΛΟΥ
31
Γ/ΣΙΟ ΣΟΥΡΠΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΕ04.05
166245
2ο Γ/ΣΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
32
Γ/ΣΙΟ ΠΤΕΛΕΟΥ
ΦΑΣΟΥΡΑΚΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
ΠΕ17.02
172126
8ο Γ/ΣΙΟ ΒΟΛΟΥ
33
Γ/ΣΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ
ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΠΕ02
140299
ΓΛ ΣΚΙΑΘΟΥ
34
Γ/ΣΙΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
ΛΕΜΟΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
ΠΕ03
173657
Γ/ΣΙΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
35
Γ/ΣΙΟ ΓΛΩΣΣΑΣ
ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΕ02
159576
Γ/ΣΙΟ ΓΛΩΣΣΑΣ
36
Γ/ΣΙΟ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ
ΜΑΧΑΙΡΙΔΟΥ ΜΕΡΟΠΗ
ΠΕ02
179487
Γ/ΣΙΟ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ
37
Γ/ΣΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ
ΣΤΑΥΡΑΝΤΩΝΗ ΜΑΡΙΑ
ΠΕ11
166740
1ο Γ/ΣΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
38
1ο ΓΕΝ.ΛΥΚΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΠΕ02
156401
Γ/ΣΙΟ ΙΩΛΚΟΥ
39
2ο ΓΕΝ.ΛΥΚΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
ΜΠΟΣΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΕ02
140191
ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
40
3ο ΓΕΝ.ΛΥΚΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΠΕ04.01
156789
8ο ΓΛ ΒΟΛΟΥ
41
4ο ΓΕΝ.ΛΥΚΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΕ10
186877
ΛΥΚΕΙΟ ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ ΣΕΡΡΩΝ
42
5ο ΓΕΝ.ΛΥΚΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΠΕ03
137939
1ο ΓΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
43
6ο ΓΕΝ.ΛΥΚΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
ΠΑΠΑΔΟΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΠΕ07
168535
ΚΕΔΔΥ ΒΟΛΟΥ
44
7ο ΓΕΝ.ΛΥΚΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
ΜΑΝΙΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΕ01
148123
7ο ΓΛ ΒΟΛΟΥ
45
8ο ΓΕΝ.ΛΥΚΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
ΓΚΟΥΡΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΠΕ02
140265
ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
46
ΕΣΠΕΡΙΝΟ Γ.Λ. ΒΟΛΟΥ
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΕ12.10
168721
6ο Γ/ΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
47
1ο ΓΕΝ.ΛΥΚΕΙΟ Ν.ΙΩΝΙΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΒΑΣΣΑ
ΠΕ01
163788
2ο ΕΠΑΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
48
2ο ΓΕΝ.ΛΥΚΕΙΟ Ν.ΙΩΝΙΑΣ
ΜΑΝΔΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΕ02
152890
3ο ΓΛ ΒΟΛΟΥ
49
1ο ΕΠΑΛ ΒΟΛΟΥ
ΚΑΤΣΙΑΒΡΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΕ04.01
152439
1ο ΕΠΑΛ ΒΟΛΟΥ
50
2ο ΕΠΑΛ ΒΟΛΟΥ
ΚΑΣΟΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΠΕ19
154893
2ο ΕΠΑΛ ΒΟΛΟΥ
51
3ο ΕΠΑΛ ΒΟΛΟΥ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΕ12.05
157640
ΕΠΑΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
52
1ο ΕΠΑΛ Ν.ΙΩΝΙΑΣ
ΜΠΑΛΑΜΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΕ12.04
904789
1ο ΕΠΑΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
53
2ο ΕΠΑΛ Ν.ΙΩΝΙΑΣ
ΣΑΒΕΛΙΔΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
ΠΕ17.02
161522
4ο ΕΠΑΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
54
4ο ΕΠΑΛ Ν.ΙΩΝΙΑΣ
ΡΑΪΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΠΕ18.02
905063
2ο ΕΠΑΛ ΒΟΛΟΥ
55
ΕΠΑΣ Ν.ΙΩΝΙΑΣ
ΤΑΧΟΥΛΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
ΠΕ17.03
174639
4ο ΕΠΑΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
56
1ο ΣΕΚ Ν.ΙΩΝΙΑΣ
ΚΟΥΤΣΟΚΩΣΤΑ ΑΓΑΠΟΥΛΑ
ΠΕ18.10
163452
3ο ΕΠΑΛ ΒΟΛΟΥ
57
2ο ΣΕΚ Ν.ΙΩΝΙΑΣ
ΜΠΕΡΕΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΕ17.03
158283
4ο ΕΠΑΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
58
Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. N. ΙΩΝΙΑΣ
59
ΓΕΝ.ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΡΙΑΣ
ΛΙΑΠΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΠΕ02
159311
Γ/ΣΙΟ ΙΩΛΚΟΥ
60
ΕΠΑΛ ΑΓΡΙΑΣ
ΜΠΑΜΠΑΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΕ18.12
906437
3ο ΕΠΑΛ ΒΟΛΟΥ
61
ΓΕΝ.ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ
ΒΟΪΒΟΝΔΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΠΕ01
150064
2ο ΓΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
62
ΕΠΑΛ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ
ΜΑΡΑΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΕ18.02
161646
ΕΠΑΛ ΑΓΡΙΑΣ
63
ΓΕΝ.ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΓΑΛΑΣΤΗΣ
ΚΑΨΙΜΑΛΛΗΣ ΦΑΙΔΩΝ
ΠΕ02
159236
Γ/ΣΙΟ ΜΗΛΕΩΝ
64
ΓΕΝ.ΛΥΚΕΙΟ ΖΑΓΟΡΑΣ
ΜΠΑΖΙΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΕ11
185443
ΓΛ ΣΚΙΑΘΟΥ
65
ΓΕΝ.ΛΥΚΕΙΟ ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑΣ
ΜΟΥΖΟΥΡΗΣ ΑΔΑΜΟΣ
ΠΕ02
142731
7ο Γ/ΣΙΟ ΒΟΛΟΥ
66
ΓΕΝ.ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
ΧΟΡΤΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΕ11
126392
ΓΛ ΑΛΜΥΡΟΥ
67
ΓΕΝ.ΛΥΚΕΙΟ Ν.ΑΓΧΙΑΛΟΥ
ΜΑΓΚΛΑΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΠΕ02
146220
ΓΛ Ν. ΑΓΧΙΑΛΟΥ
68
ΕΠΑΛ ΑΛΜΥΡΟΥ
ΚΑΠΡΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΕ17.07
172234
2ο ΕΠΑΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
69
1ο ΣΕΚ ΑΛΜΥΡΟΥ
ΝΤΟΥΒΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΕ17.04
906624
1ο ΕΠΑΛ ΑΛΜΥΡΟΥ
70
ΓΕΝ.ΛΥΚΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ
ΤΖΑΒΑΛΙΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΠΕ02
153502
ΓΛ ΣΚΙΑΘΟΥ
71
ΓΕΝ.ΛΥΚΕΙΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
ΚΑΤΣΙΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΟΚΙΤΣΑ
ΠΕ03
168932
ΓΛ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
72
ΕΠΑΛ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
ΠΕΡΙΣΣΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΠΕ04.01
144318
ΕΠΑΛ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
73
1ο ΤΕΕ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΠΑΠΠΑ ΚΡΟΤΣΙΑΝΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΠΕ14.04
906622
ΤΕΕ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
74
ΕΠΑΣ ΑΛΜΥΡΟΥ
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΠΕ17.02
155081
ΕΠΑΛ ΑΛΜΥΡΟΥ
75
Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΑΛΜΥΡΟΥ
ΜΟΡΦΑΚΙΔΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΠΕ18.13
166913
Γ/ΣΙΟ Ν. ΑΓΧΙΑΛΟΥ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου