Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων στο Βόλο επισκέφθηκε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αργύρης Κοπάνας, ανταποκρινόμενος στη πρόσκληση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης, κου Βασίλη Αποστολάκη.


Ο Αργύρης Κοπάνας είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Διευθυντή, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και την εξωτερική φρουρά για την κατάσταση που επικρατεί στο κατάστημα και τις συνθήκες εργασίας τους.

Ο Διευθυντής των φυλακών κ.Αποστολάκης ζήτησε από τον Αντιπεριφερειάρχη να σταθεί αρωγός στο έργο τους και να εξακολουθήσει η Περιφέρεια να βοηθάει με αναλώσιμα και με συνδρομή στο μέτρο του δυνατού, τους άπορους κρατούμενους, όπως γινόταν στο παρελθόν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Ο κ.Κοπάνας ανέφερε ότι:

 «Η αρμονική συμβίωση των κρατούμενων στις φυλακές και η αποφυγή επεισοδίων και ταραχών συμβάλλει  στη διαφύλαξη της κοινωνικής ειρήνης και για αυτό το λόγο οι συνθήκες κράτησης και διαβίωσης πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ανθρώπινες και να συνδυάζονται με δραστηριότητες εκπαίδευσης και διαπαιδαγώγησης, αφού οι κρατούμενοι είναι ηλικίας μέχρι 21 ετών.

Όπως με ενημέρωσε ο διευθυντής των φυλακών κ.Αποστολάκης έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς αυτή τη κατεύθυνση και οι κρατούμενοι μεταξύ άλλων παρακολουθούν μαθήματα εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας. Η αποτελεσματική φρούρηση και η βελτίωση των συνθηκών κράτησης είναι μια διαρκής προσπάθεια, που θα μας βρει αρωγούς»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger