Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011

Αλλαγές στη λειτουργία των blog


Νέα νομοθετικά μέτρα όσον αφορά τη λειτουργία των blog εξήγγειλε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μ. Παπαϊωάννου, κατά την εμφάνισή του στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Τα μέτρα κινούνται προς την κατεύθυνση της ταυτοποίησης των διαχειριστών, αλλά και την άρση του απορρήτου για περισσότερα εγκλήματα απ' όσα επιτρέπει ο νόμος.

Όπως είπε ο κ. Παπαϊωάννου, με δεδομένη τη θέση του ότι δεν πρέπει να περιοριστεί η ελευθερία έκφρασης, θα περιμένει τις προτάσεις της νέας νομοθετικής επιτροπής που θα συγκροτηθεί υπό την προεδρία του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Α. Ράντου.

Στην ίδια επιτροπή ο κ. Παπαϊωάννου εξήγγειλε επίσης τη δυνατότητα αξιοποίησης του υλικού των καμερών προκειμένου να εντοπίζονται αξιόποινες πράξεις. Πρόσθεσε ότι σχετικές νομοθετικές προτάσεις περιμένει επίσης από την επιτροπή που ήδη λειτουργεί υπό τον πρώην πρόεδρο του ΣτΕ κ. Χ. Γεραρή.

Εκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπούρτζι της Συλλογής «Μουσικά Όργανα του Κόσμου»


untitled-2

Από την εποχή των σπηλαίων ο άνθρωπος χρησιμοποίησε διάφορους τρόπους για να παράγει ήχο ρυθμικό, «μουσική» που συνόδευε τις τελετές του. Πρώτα ήταν τα βότσαλα που τα χτυπούσε μεταξύ τους, τα πρώτα κρουστά, μετά οστά πουλιών και ζώων για να κατασκευάσουν τα πρώτα φλάουτα και τις πρώτες ξύστρες.
Όσο ο άνθρωπος εκπολιτίζονταν παράλληλα µε όλες τις άλλες τέχνες εξελίχτηκε και η μουσική και για να την παράγει δημιούργησε όλο και πιο σύνθετα και πιο τελειοποιημένα µουσικά όργανα. Από την χορδή του τόξου στην άρπα και από τον ασκό στο μεγάλο εκκλησιαστικό όργανο.
afisaΗ µουσική κωδικοποιήθηκε, εξελίχθηκε, ταξίδεψε και μαζί της τα μουσικά όργανα. Κάθε λαός, κάθε πολιτισμός από τον πιο πρωτόγονο μέχρι τον πιο εκλεπτυσμένο είχε δικά του μουσικά όργανα, την δική του μουσική.
Με τις μετακινήσεις, τις µεταναστεύσεις και τις κατακτήσεις τα μουσικά όργανα εξαπλώθηκαν, υιοθετήθηκαν και προσαρμόστηκαν στις ανάγκες του κάθε λαού. Άλλα επιβίωσαν και άλλα ξεχάστηκαν. Το κλαρίνο Clarinette αντικατέστησε τον ζουρνά σε ένα μεγάλο μέρος της λαϊκής ελληνικής µουσικής. Ο ίδιος ρυθμός, το ίδιο τραγούδι, αλλά τόσο διαφορετικό.
          Στη Σκιάθο έχουμε την τύχη να φιλοξενούμε στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Μπούρτζι του Δήμου Σκιάθου, τη  Συλλογή «Μουσικά Όργανα του Κόσμου» της οικογένειας  Μοnnίer-Δεληγιάννη. Η μεγάλη ιστορία που έχει να αφηγηθεί η Συλλογή ξεκινά  το 1972 στην Ελβετία, όταν ο Zack, ένας συμφοιτητής της κ. Δεληγιάννη Άννας και του κ. Claude Monnier, τους ζήτησε να βρουν για λογαριασμό του ένα σαντούρι. Με αφορμή αυτήν την αναζήτηση,  συνειδητοποίησαν πως τα λαϊκά μουσικά όργανα  εξαλείφονται και αντικαθίστανται από τα κλασσικά. Μπήκε έτσι μέσα τους το ‘μικρόβιο’ του συλλέκτη. Καταλυτικό ρόλο έπαιξαν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις της οικογενείας, που τους έπετρε;ςερτψαν νά ταξίδέψουν σε πολλές χώρες του κόσμου έχοντας σήμερα συγκεντρώσει πάνω από 1200 μουσικά όργανα από 82 χώρες των πέντε ηπείρων. Η συλλογή ήρθε στην Ελλάδα το 2005, μέχρι τότε παρέμενε στην Ελβετία όπου ήταν η βάση της οικογένειας, για τρία χρόνια  φιλοξενήθηκε  στο Μοναστήρι του Ευαγγελισμού της Σκιάθου.
  Θαυμάστε αυτή τη μοναδική Συλλογή, από μουσικά όργανα, μια κιβωτός που μαρτυρεί τον πολιτισμό των χωρών και των ανθρώπων, με σημείο αναφοράς   την μουσική ως ένα κοινό τους χαρακτηριστικό που τους συνοδεύει στις προσευχές, τις χαρές και τις λύπες τους.


 
Ώρες λειτουργίας  έκθεσης «Μουσικά Όργανα του Κόσμου»                
10:00-14:00 και 18:00-21:30

Είσοδος : 2


11

 

ΜΗΝ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΕΑΝ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ


ΜΑΘΑΜΕ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ........

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΜΩΡΕ ΡΟΔΟΥΛΑ!.. ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΔΡΑ? ΠΟΙΑ, ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΒΡΕ ΡΟΔΟΥΛΑ!!

ΡΟΔΟΥΛΑ ΖΗΣΗ VS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΠΑΤΟΛΙΑ

Η ΡΟΔΟΥΛΑ ΖΗΣΗ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ, ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΠΑΤΟΛΙΑ. ΜΗΠΩΣ Ο ΠΑΠΑΤΟΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΝΔ, ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΤΟΥ ΚΚΕ Η ΤΟΥ ΛΑΟΣ!.. ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΔΕΑΤΗΣ ΤΗΣ. ΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΝ ΜΙΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.... ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΜΩΡΕ ΡΟΔΟΥΛΑ!.. ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΔΡΑ? ΠΟΙΑ, ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΒΡΕ ΡΟΔΟΥΛΑ!!

Ετοιμάζει νέο σφυροκόπημα στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα Στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο επί τάπητος όλη η αντιλαϊκή φαρέτρα

Τα αντιλαϊκά μέτρα πρέπει να βρουν εμπόδια στη λαϊκή πάλη
ΚΟΥΚΟΣ
Νέα χτυπήματα στο πλαίσιο του διαρκούς σφυροκοπήματος του λαού ετοιμάζει η κυβέρνηση μέσα στον Αύγουστο προετοιμάζοντας το έδαφος για την κλιμάκωση της αντιδραστικής της επέλασης το φθινόπωρο. Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης μέχρι το τέλος Αυγούστου, έτσι όπως καθορίζονται από το «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα» και τους εφαρμοστικούς νόμους θα μετατρέψουν σε κόλαση τη ζωή των λαϊκών νοικοκυριών.Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης μέχρι το τέλος Αυγούστου, όπως τις οριοθέτησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, θέτοντας 47 συγκεκριμένους στόχους για το σύνολο των υπουργείων, αποτελούν την ταχεία υλοποίηση των βαθιά αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων» που διαλύουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Εκποιούν τη δημόσια περιουσία στους μονοπωλιακούς ομίλους. Δρομολογούν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσω της συγχώνευσης και κατάργησης δημόσιων οργανισμών. Φέρνουν νέα φορολογικά βάρη στις πλάτες του λαού και στον αντίποδα νέα φορολογικά προνόμια στο κεφάλαιο. Οδηγούν στην παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης με την ψήφιση του νέου αντιδραστικού νόμου - πλαισίου για τα ΑΕΙ.
Με αμείωτους ρυθμούς η αντιλαϊκή επέλαση
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση και σε μια προσπάθεια να καλλιεργήσει ψευδαισθήσεις στα λαϊκά στρώματα, που τα φορτώνει με νέα βάρη, επιχειρεί να «χρυσώσει» το χάπι λανσάροντας ψευδεπίγραφα προγράμματα δήθεν για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Αύριο, Τετάρτη, συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για να συζητήσει το θέμα της «ανεργίας», αλλά, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πρώτο θέμα στην ατζέντα είναι η θέσπιση «εισοδηματικών κριτηρίων» για τη χορήγηση των επιδομάτων ανεργίας, που θα σηματοδοτήσει το «τσεκούρωμά» τους για χιλιάδες δικαιούχους!
Στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο θα τεθούν επί τάπητος οι αντιλαϊκές ανατροπές και μέτρα (ήδη ορισμένα μπήκαν σε εφαρμογή) που έχει θέσει στόχο η κυβέρνηση να υλοποιηθούν μέχρι το τέλος Αυγούστου. Συγκεκριμένα:
1) Φορολογικό. Από χτες τέθηκε σε εφαρμογή η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 12.000 ευρώ και ξεκίνησε η αποστολή των «σημειωμάτων» της «έκτακτης εισφοράς» που επιβάλλεται για όλους τους εργαζόμενους. Παράλληλα, έρχονται νέες αυξήσεις στο ΦΠΑ, αυξάνονται οι ειδικοί φόροι στα τσιγάρα, αυξάνονται τα τέλη στα ΙΧ, αρχίζει η σταδιακή κατάργηση του μειωμένου φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, μπαίνει ειδικός φόρος στο φυσικό αέριο κ.ά. Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών, Ε. Βενιζέλος, ξεκίνησε χτες το «διάλογο» για το νέο φορολογικό πλαίσιο για την εύρεση «νέων φορολογικών πηγών», ώστε δήθεν να υπάρξει «φορολογική ελάφρυνση» και να «αρθούν οι αδικίες», που θα οδηγήσουν επί της ουσίας στην εναλλαγή μορφών φορολογίας που θα επιβαρύνουν τα λαϊκά στρώματα. Στον αντίποδα η κυβέρνηση σχεδιάζει την παραπέρα μείωση των φορολογικών συντελεστών στα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου στο 15% από 20% που ισχύει σήμερα.
2) Μειώσεις μισθών. Ηδη από χτες εφαρμόζεται η αυξημένη παρακράτηση κατά 1% (από 4% σε 5%) υπέρ ανεργίας σε μισθωτούς και εργοδότες του ιδιωτικού τομέα (μοιράζεται ισομερώς από 0,5%) που θα οδηγήσει σε νέα μείωση μισθών. Ειδική εισφορά υπέρ των ανέργων ύψους 2% θεσπίζεται επίσης στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Μέσα στον Αύγουστο θα ψηφιστεί και το νομοσχέδιο για το «ενιαίο μισθολόγιο» στο δημόσιο τομέα, που σε συνδυασμό με την περικοπή πλήθους επιδομάτων θα οδηγήσει στη δραστική μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων.
3) Κλείσιμο δημόσιων Οργανισμών - Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Μέσα στη βδομάδα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ε. Βενιζέλος, θα πραγματοποιήσει διαδοχικές συναντήσεις με υπουργούς ώστε να υπάρξουν οι τελικές αποφάσεις για το κλείσιμο δημόσιων Οργανισμών και τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Στο στόχαστρο της κυβέρνησης βρίσκονται 40 φορείς του Δημοσίου, αλλά το βάρος ρίχνεται στους 11 μεγάλους φορείς που απασχολούν 7.000 εργαζόμενους και είτε θα κλείσουν είτε θα συγχωνευτούν. Το «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα» προβλέπει μαζικές απολύσεις και εργασιακή εφεδρεία. «Το πλεονάζον προσωπικό στο Δημόσιο είτε θα αποχωρήσει είτε θα μεταφερθεί σε εργασιακή εφεδρεία», σημειώνεται συγκεκριμένα στο «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα».
4) Επικουρικές συντάξεις. Στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνουν όλες οι επικουρικές συντάξεις. Από 1η Σεπτέμβρη οι επικουρικές συντάξεις που ξεπερνούν τα 300 ευρώ θα περικοπούν από 3% μέχρι και 10%. Παράλληλα, η κυβέρνηση θα θέσει ανώτατο όριο παροχών, έτσι ώστε καμία σύνταξη (κύρια και επικουρική) να μην ξεπερνά τον τελευταίο μισθό του συνταξιοδοτουμένου.
5) Ανώτατη Εκπαίδευση: Μέχρι τις 30 Αυγούστου θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο (ο νέος νόμος - πλαίσιο) για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που θα οδηγήσει στο ολοκληρωτικό πέρασμα των ΑΕΙ στις επιχειρήσεις.
6) Εκποίηση δημόσιας περιουσίας: Μέσα στον Αύγουστο το αρμόδιο ταμείο αποκρατικοποιήσεων που θέσπισε η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας με πρώτα στη «λίστα» τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας, τον ΟΠΑΠ και τα κρατικά λαχεία με στόχο την «είσπραξη» 1,7 δισ. ευρώ μέχρι τέλος Σεπτέμβρη.
Κλιμακώνει την κρατική βία
Παράλληλα με την επιτάχυνση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων η κυβέρνηση, ενόψει και των κινητοποιήσεων των αυτοαπασχολούμενων στα ΤΑΞΙ, εξαπολύει μια επιχείρηση τρομοκράτησης με στόχο να στείλει μήνυμα αντιλαϊκής πυγμής απέναντι σε οποιονδήποτε αντιστέκεται στην επιβολή των βάρβαρων μέτρων. Η κυβέρνηση με την τρομοκρατική εγκύκλιο που καλεί τους περιφερειάρχες να προχωρήσουν σε αφαίρεση αδειών ταξί κλιμακώνει την κρατική βία με στόχο να ποινικοποιήσει συνολικά τους λαϊκούς αγώνες.
Σε αυτό το πλαίσιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλ. Μόσιαλος, με συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο δήλωσε: «Αν συνεχισθούν οι κινητοποιήσεις, η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να κοιτάξει το δημόσιο συμφέρον και θα το κάνει. (...) Δεν νοείται να μπλοκάρονται λιμάνια και αεροδρόμια ή και σιδηροδρομικές γραμμές εν μέσω της τουριστικής περιόδου. Δε νοείται να γίνονται αυτά τα πράγματα στη χώρα μας. Επομένως, ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους, ας πάρουν τις αποφάσεις τους».
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6376513 

Σαμαράς σε Παπανδρέου: είσαι ΑΝΙΚΑΝΟΣ και ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μάταια προσπαθώ 20 μήνες τώρα, να πείσω την Κυβέρνηση να βάλει μπροστά τα
έργα του ΕΣΠΑ.
Η Κυβέρνηση, αντί να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς, τους αδρανοποίησε. Για μήνες μάλιστα, ξέχασε να ορίσει ακόμη και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα.
Σε μια εποχή δύσκολη για την οικονομία,  ένα ποσό 18 δις ευρώ παρέμεινε έτσι  προκλητικά ανενεργό.
Προτίμησαν να  κόβουν μισθούς και συντάξεις και άφησαν ανεκμετάλλευτη μια πραγματική ευκαιρία για την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Έπρεπε να της το υποδείξουν οι ξένοι σήμερα για να αποφασίσει, επιτέλους, η κυβέρνηση να ξεκουνηθεί…
Εν τω μεταξύ, όμως, η  ζημιά που έχει προκληθεί, εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης, είναι μεγάλη.
Γι’ αυτή την προκλητική αδιαφορία και ανικανότητα, ποιος φέρει την ευθύνη;
Ποιος θα απολογηθεί κύριε Παπανδρέου;
Κανείς;»

ΕΜΕΙΣ Η ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΤΑΞΙΤΖΗΔΩΝ

Στο λιμάνι του Βόλου σήμερα τα ταξί
Στο λιμάνι του Βόλου σήμερα τα ταξί

Στο λιμάνι θα βρεθούν σήμερα το πρωί οι ιδιοκτήτες ταξί του Βόλου, οι οποίοι δεν θα προχωρήσουν όμως σε αποκλεισμό, αλλά θα ενημερώσουν τους ταξιδιώτες για τα αιτήματά τους. Οι αυτοκινητιστές έχουν στα χέρια τους ενημερωτικό υλικό στα ελληνικά και τα αγγλικά και θέλουν με αυτό τον τρόπο να δείξουν πως αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και όχι να δημιουργήσουν προβλήματα στον τουρισμό. Στο μεταξύ η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας καλεί τους ιδιοκτήτες ταξί να επιλέξουν τρόπους διαμαρτυρίας οι οποίοι δεν θα πλήττουν τον τουρισμό.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:
Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου
Αλλάζουν σήμερα το σημείο συνάντησής τους οι ιδιοκτήτες ταξί του Βόλου και από το Εκθεσιακό Κέντρο μεταφέρονται στο λιμάνι της πόλης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ιδιοκτητών ταξί κ. Τάσο Δεμερτζή οι αυτοκινητιστές αποφάσισαν να βρεθούν στο λιμάνι όχι όμως να προβούν σε αποκλεισμό του ή να εμποδίσουν ταξιδιώτες να επιβιβαστούν ή αποβιβαστούν στα πλοία και το δελφίνι.
«Θα πραγματοποιήσουμε μια ειρηνική διαμαρτυρία διότι δεν επιθυμούμε να ταλαιπωρήσουμε το κοινό και να γίνουμε αιτία προβλημάτων. Θα είμαστε στις 9 το πρωί στο λιμάνι και θα διανείμουμε ενημερωτικά φυλλάδια με τις θέσεις μας και τα αιτήματά μας στους τουρίστες, τα οποία είναι τυπωμένα στα ελληνικά και τα αγγλικά», υποστήριξε ο κ. Δεμερτζής.
Χθες οι ιδιοκτήτες ταξί του Βόλου επισκέφθηκαν την αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή Μαγνησίας κ. Ροδούλα Ζήση προκειμένου να της εκθέσουν τα προβλήματά τους.
Ο κ. Δεμερτζής σημείωσε πως στη Βουλευτή κατατέθηκαν όλα τα ψηφίσματα της Ομοσπονδίας, αλλά και του τοπικού συλλόγου, αν και η ίδια ήταν πλήρως ενημερωμένη για όλες τις κινήσεις των αυτοκινητιστών.
Η κ. Ζήση, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ιδιοκτητών ταξί του Βόλου, αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος του κλάδου και προώθησε όλα τα ψηφίσματα σε υπόμνημά της στον αρμόδιο Υπουργό.
Σήμερα οι αυτοκινητιστές μετά από την κινητοποίησή τους στο λιμάνι θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.
Έκκληση ξενοδόχων
Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας σε ανακοίνωσή της απευθύνει έκκληση στους ιδιοκτήτες ταξί, να επιλέξουν τρόπους διαμαρτυρίας, οι οποίοι να μην πλήττουν τον τουρισμό αλλά ούτε κι άλλες επαγγελματικές τάξεις.
Ειδικότερα σημειώνεται στην επιστολή πως «Πέρα από τις επιπτώσεις που δέχεται η Μαγνησία από την αρνητική εικόνα που έχει δημιουργηθεί σε εθνικό επίπεδο με απώλεια μεγάλου αριθμού κρατήσεων από το εξωτερικό θέλουμε να πιστεύουμε ότι τοπικά θα συνεχίσουν να μην υπάρχουν παράνομες κινητοποιήσεις ιδιοκτητών ταξί, με αποκλεισμούς των λιμανιών και των αεροδρομίων και με τα μπλόκα που στήνουν στο οδικό δίκτυο της χώρας, προκειμένου να μην προχωρήσει η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας σε μηνυτήριες αναφορές.
Καλούμε την ύστατη στιγμή τους επαγγελματίες ιδιοκτητών ταξί να σταματήσουν άμεσα τις κινητοποιήσεις και να επιλέξουνε τρόπους διαμαρτυρίας οι οποίοι να μην πλήττουν τον τουρισμό αλλά ούτε κι άλλες επαγγελματικές τάξεις. Το δημοκρατικό δικαίωμα της απεργίας πρέπει να εξασφαλίζει και το δημοκρατικό δικαίωμα του «επιχειρείν»».
http://www.taxydromos.gr
ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ 
Αφού εξάντλησε και με την αμέριστη συμπαράσταση των γνωστών ΜΜΕ τα προσφιλή μέτρα της συκοφάντησης, της διάσπασης, του αποπροσανατολισμού, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κλιμακώνει την κρατική βία ενάντια στους ταξιτζήδες. Με τρομοκρατική Εγκύκλιο στους Περιφερειάρχες για αφαίρεση των αδειών σε όσους ιδιοκτήτες ταξί προχωρούν σε αποκλεισμό δρόμων, επιχειρεί η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Μεταφορών να καταστείλει τις κινητοποιήσεις των χιλιάδων ταξιτζήδων που εδώ και 15 μέρες υπερασπίζονται τις θέσεις εργασίας τους σε αντιπαράθεση με τα σχέδια εισβολής των εταιρειών. Η στάση αυτή της Κυβέρνησης είναι γνωστή πλέον στους εργαζόμενους καθώς ο καθένας από τη μεριά του την έχει αντιμετωπίσει πρόσφατα. Οι ναυτεργάτες, οι αγρότες, οι φορτηγατζήδες, οι νοσοκομειακοί, οι εργάτες των δήμων, παλιότερα οι δάσκαλοι και οι καθηγητές. Η επίθεση εναντίον της εργασίας και της ζωής των ταξιτζήδων πρέπει να πάρει αγωνιστική απάντηση συνολικά από το εργατικό κίνημα και από τη νεολαία καθώς η νίκη ενός κλάδου είναι νίκη όλων των εργαζομένων και το αντίστροφο. Αυτή η πολιτική είναι αντιλαική δεν παίρνει διορθώσεις αλλά ανατροπή

ΝΑ ΑΚΌΜΗ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΉΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΑΣ


Μεθυσμένοι νέοι στην Μύκονο συμπλέκονται καθημερινά μεταξύ τους!

Το κακό έχει παραγίνει λένε τοπικοί φορείς, με αφορμή έναν θάνατο!

Μεθυσμένοι νέοι συμπλέκονται καθημερινά μεταξύ τους στη Μύκονο και δημιουργούνται τραγικές καταστάσεις. Δεν είναι μόνο οι τραυματισμοί. Πρόσφατα έχασε τη....
ζωή του ένας 21χρονος Ιταλός. Το κακό έχει παραγίνει, λένε οι ντόπιοι. Και ανησυχούν, αφού μπορεί και αυτοί να δεχθούν κάποια στιγμή απρόκλητη επίθεση. Να ένα περιστατικό, από τα πολλά, που συμβαίνουν: Κάποιοι νεαροί πλησιάζουν το τραπέζι άλλων νεαρών. Αρπάζουν το μπουκάλι βότκα και πίνουν. Αμέσως έρχονται στα χέρια, πετάνε ότι βρίσκουν μπροστά τους ο ένας στον άλλο
και γενικά γίνεται της μουρλής. Το αποτέλεσμα. Τέσσερα άτομα στο νοσοκομείο, με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

http://www.katoci.com/
ΕΔΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ

Υπογραφή Απόφασης Ένταξης για Αποσύρσεις 315 Αλιευτικών ΣκαφώνΥπεγράφη την Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011 από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κ. Χάρη Παμπούκη η πρώτη απόφαση ένταξης για την χρηματοδότηση της μόνιμης παύσης αλιευτικών δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο του Μέτρου 1.1. του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007- 2013.

Ειδικότερα, η Υπουργική Απόφαση προβλέπει την ένταξη στο Πρόγραμμα των πρώτων 315 επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών, με βάση τις προτεραιότητες που έθετε η Πρόσκληση, και χρηματοδότηση τους με ποσό συνολικού ύψους 18.768.647,88 ευρώ ώστε να προχωρήσουν στην άμεση διάλυση των σκαφών τους.

Το ποσό αυτό κατανέμεται σε 7.680.805,09 ευρώ για την μείωση κατά 116 των σκαφών που δραστηριοποιούνται σε κλειστούς κόλπους, σε 826.546,30 ευρώ για την μείωση κατά 54 των σκαφών που είναι κάτω των 7 μέτρων και σε 10.261.296,49 ευρώ για την μείωση κατά 145 των σκαφών που είναι παλαιότερα των 15 ετών. Από τα ανωτέρω σκάφη τα 111 είναι βιντζότρατες οι οποίες λαμβάνουν αυξημένη χρηματοδότηση.

Εντός της επόμενης εβδομάδας η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Δράσεων του ΕΠΑΛ θα ολοκληρώσει την αποστολή των αποφάσεων στις Υπηρεσίες Αλιείας των αρμόδιων Περιφερειακών Ενοτήτων προκείμενου να ενημερωθούν από αυτές οι δικαιούχοι και να ξεκινήσει η διαδικασία πιστοποίησης των αποσύρσεων.

Η αξιολόγηση των φακέλων των αλιέων συνεχίζεται, ώστε να εκδοθούν και οι επόμενες αποφάσεις ένταξης που θα καλύπτουν επίσης σημαντικό αριθμό δικαιούχων που έχουν αιτηθεί την διάλυση των σκαφών τους.

Υπενθυμίζεται ότι με υπουργική απόφαση, της οποίας αναμένεται η δημοσίευση σε ΦΕΚ, έχει παραταθεί η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων και των δικαιολογητικών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2011.

Άναψε φωτιές με τα "αποτελεσματικά" πυροσβεστικά ο Π.Μπεγλίτης


Περίεργες δηλώσεις για την ανανέωση του υπάρχοντος στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών με ... "υπερελαφρά" πυροσβεστικά αεροσκάφη, από αυτά που στο εξωτερικό χρησιμοποιούνται στις λίμνες, έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Μπεγλίτης επισκεπτόμενος την 112ΠΜ στην Ελευσίνα όπου επιχειρούν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-215 και CL-415. 
Ο υπουργός κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του παρακολούθησε παρουσίαση της αποστολής της Μοίρας, επισκέφθηκε τους χώρους συντήρησης των αεροσκαφών και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα πληρώματα και τους τεχνικούς.
Κατά το χαιρετισμό που απηύθηνε στα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, παρόντος και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου κ. Β. Κλόκοζα, ο κ. Μπεγλίτης συνεχάρη τα στελέχη και τα πληρώματα των πυροσβεστικών και άλλων αεροσκαφών για το έργο που επιτελούν στις αεροδιακομιδές και την αεροπυρόσβεση.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε, επίσης, ότι "θα κάνει εισήγηση στο υπουργικό Συμβούλιο και στο ΚΥΣΕΑ, σε συνεργασία με το συνάδελφό του υπουργό Προστασίας του Πολίτη μετά το πέρας της θερινής περιόδου, για την ανανέωση του στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών της Π.Α. στο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν από τη δημοσιονομική συγκυρία, με γνώμονα λύσεις έξυπνες, μικρότερων, πιο ευέλικτων, πιο οικονομικών, αλλά εξίσου ή και περισσότερο αποτελεσματικών πυροσβεστικών αεροσκαφών".
Βέβαια ο υπουργός δεν διευκρίνισε η «ανανέωση» αυτή ποια υπάρχοντα αεροσκάφη θα αφορά τα PZL ή τα CL-215 ή κανένα από αυτά, ενώ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες ούτε για τις «έξυπνες» και οικονομικές λύσεις. Διότι τα C:L-215 δεν μπορούν να αντικατασταθούν "από μικρότερα και ευέλικτα". Και όπως είναι γνωστό  στην Ελλάδα επιλέγουμε μόνο «έξυπνες» λύσεις.
Και βέβαια προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ειδικά αυτή την εποχή που δεν υπάρχει ούτε λάδι για τις μηχανές των αεροσκαφών, κινήθηκε θέμα "μικρών, ευέλικτων και αποτελεσματικών" προσβεστικών αεροσκαφών. Το "αποτελεσματικών" βέβαια, είναι ένα θέμα. "Αποτελεσματικών" για ποιους; Γι αυτούς που τα πουλάνε; 
Πρακτικά ο υπουργός "φωτογράφησε" το "έγκλημα" του 1983 που αντι να αγοραστούν κανονικά πυροσβεστικά αεροσκάφη αγοράστηκαν τα PZL, για να κάνει ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού, την χάρη στον Πολωνό δικτάτορα Γιαρουζέλσκι στο πλαίσιο του ανοίγματος στο κομμουνιστικό μπλοκ και δεδομένων των οικογενειακών δεσμών με την Πολωνία.
Εκατομμύρια καμμένα στρέμματα ελληνικού δάσους "χρωστάνε" στην απόφαση αυτή το ότι από δένδρα έγιναν κάρβουνο, αφού τα "μικρά, ευέλικτα και αποτελεσματικά" PZL, ήταν κατάλληλα μόνο για πυρκαϊες επιπέδου ψησταριάς!
Είμαστε περίεργοι να δούμε ποιος έχει εισηγηθεί από το ΓΕΑ ή την Πυροσβεστική τα "μικρά, ευέλικτα και αποτελεσματικά" αεροσκάφη . Αν το έχει εισηγηθεί κάποιος και δεν είναι αποφάσεις που έχουν ληφθεί από εξωθεσμικά κέντρα....
Η ιστορία επαναλαμβάνεται...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ


ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΙΔΑΣ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΤΗΣ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ? ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΑΣ 
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΑΤΕ?

Απάντηση του ΠΑΜΕ σε δημοσίευμα στο Έθνος της Κυριακής


Η εφημερίδα του μεγαλοεπιχειρηματία Μπόμπολα «ΕΘΝΟΣ», την Κυριακή 31/07/11 ανέλαβε δια μέσω των γραφίδων της να αναπαράγει γνωστές αντεργατικές θεωρίες, με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην εταιρία «Internet Q», στις οποίες πρωτοστάτησε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Νομού Αττικής.
Το δημοσίευμα πολεμικής εναντίον του ΠΑΜΕ είχε σαν πυρήνα, ότι οι κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ και συνολικότερα των εργαζομένων ευθύνονται για τη φυγή των επιχειρήσεων στο εξωτερικό και για το ότι δε γίνονται ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα.
Καταρχήν, είναι μεγάλος μύθος, ότι στην Ελλάδα δε γίνονται και δεν έγιναν ξένες επενδύσεις. Θυμίζουμε ορισμένες περιπτώσεις επιχειρηματικών κολοσσών που ήρθαν κι έμειναν στην Ελλάδα, η γερμανική Hochtief στο Αεροδρόμιο των Σπάτων, η αμερικανική κατασκευαστική Bechtel που ανέλαβε τα έργα του Metro, η ThyssenKrupp στα Ναυπηγεία, η Deutsche Telekom που εξαγόρασε μέρος του ΟΤΕ, η γαλλικών συμφερόντων Vinci στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, η κινεζική Cosco που αγόρασε το λιμάνι του Πειραιά. Οι ξένες αλυσίδες Super Market, όπως Dia, Lidl, Carrefour, και άλλα εμπορικά μεγαθήρια. Να θυμίσουμε, επίσης, ότι στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια περίπου ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο κι ότι η αύξηση του ΑΕΠ ήταν κατακόρυφη.
Αυτή είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη. Αυτή η ανάπτυξη είναι που γέννησε την καπιταλιστική κρίση. Αυτή η ανάπτυξη συντελέστηκε με τη βαθιά εκμετάλλευση των εργαζομένων, με τη συρρίκνωση των δικαιωμάτων τους, με χιλιάδες νεκρούς και σακατεμένους από εργατικά ατυχήματα, με μειώσεις μισθών, με σάρωμα ασφαλιστικών κατακτήσεων, κ.ά.
Αυτή η ανάπτυξη γέννησε την ανεργία και οδήγησε στην αύξησή της με γεωμετρική πρόοδο. Το κλείσιμο των επιχειρήσεων, η μετανάστευσή τους σε χώρες με φτηνότερο εργατικό δυναμικό είναι φαινόμενα που τα γεννά και τα αναπαράγει η όξυνση του καπιταλιστικού ανταγωνισμού, η γιγάντωση των μονοπωλίων, η θεσμοθέτηση ελευθεριών για την κίνηση κεφαλαίου – βλέπε Συνθήκη του Μάαστριχτ, που στήριξαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ – το βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης, το αχαλίνωτο κυνήγι της μεγιστοποίησης του καπιταλιστικού κέρδους.
Μέσω του Ελληνικού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων (Ν. 2996/2002) δόθηκαν για την περίοδο 2002 – 2006 πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ ως επιδότηση σε χιλιάδες επιχειρήσεις, προκειμένου να  μεταναστεύσουν σε χώρες των Βαλκανίων, όπου εξασφάλισαν φτηνότερο εργατικό δυναμικό με αποτέλεσμα να μείνουν στο δρόμο δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα παραδείγμαται. Η εταιρία Siemens στη Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκε σε άλλη χώρα παρόλη την τεράστια κερδοφορία που είχε και την «ταξική ειρήνη» που επικρατούσε εντός της επιχείρησης. Η Βιαμύλ, εταιρία παραγωγής γλυκαντικών υλών με συμμετοχή Άγγλων και Βέλγων επενδυτών, μετανάστευσε στη Βουλγαρία με κοινοτική επιδότηση εκατομμυρίων ευρώ. Τα καπνεργοστάσια Μιχαηλίδης επίσης με κοινοτικές επιδοτήσεις μεταφέρθηκαν στη Βουλγαρία και μάλιστα τα υποδέχτηκαν με εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκαν και οι Θόδωρος Πάγκαλος και Γιάννης Μπουτάρης. Το εργοστάσιο Λαναράς στη Νάουσα, το οποίο επιδοτήθηκε με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να μεταφέρει μέρος της εταιρίας στη Βουλγαρία.
Να θυμίσουμε, επίσης, ότι οι έλληνες εφοπλιστές ενώ κατασκευάζουν στόλο δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ σχεδόν το σύνολο των παραγγελιών γίνονται σε ξένα ναυπηγεία, με τις πλάτες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Στα πλαίσια της πρόσφατης συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με την κινεζική Cosco, θα επιδοτηθούν οι έλληνες εφοπλιστές με 5 δις ευρώ για να κατασκευάσουν πλοία σε κινεζικά ναυπηγεία.
Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε εκατοντάδες άλλες περιπτώσεις που επιβεβαιώνουν το πλαίσιο της επιχειρηματολογίας μας. Ωστόσο, βγαίνει αβίαστα με τα παραπάνω παραδείγματα το συμπέρασμα για το ποιοι έχουν συμφέρον να κρύψουν αυτή την αλήθεια.
Οι απολύσεις στην «Internet Q» είχαν καθαρά τρομοκρατικό χαρακτήρα γιατί αφορούσαν εργαζόμενους που πρωτοστάτησαν στην οργάνωση των εργαζομένων για τη λύση των προβλημάτων τους. Είναι αισχρό ψέμα, αν και συνηθισμένο, ότι οι συγκεκριμένοι ήταν τεμπέληδες. Οι απολύσεις στόχευαν και στοχεύουν στον εκφοβισμό των εργαζομένων για να μην ορθώσουν ανάστημα στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Μάλιστα ο αρθρογράφος μέσα στο φιλομονοπωλιακό του ντελίριο λέει, ότι επειδή το τελευταίο διάστημα η εταιρία έκανε προσλήψεις έχει κάθε δικαίωμα να απολύει. Επί της ουσίας, δηλαδή, εννοεί, ότι έχει το δικαίωμα και να μειώνει μισθούς και να εντατικοποιεί την εργασία, κ.ά., καθώς όπως χυδαία υπονοεί «αφού η εταιρία δίνει δουλειά στους εργαζόμενους, δεν θα πρέπει να μιλάνε κι από πάνω».
Αυτή τη νομιμότητα υπερασπίζεται ο όμιλος Μπόμπολα δια μέσου της εφημερίδας του, ο οποίος «οραματίζεται» μια Ελλάδα εύφορη κοιλάδα κερδοφορίας μεγαλοεπενδυτών, όπου τα δικαιώματα και οι μισθοί των εργαζομένων θα είναι επιπέδου Κίνας και Ινδίας. Αυτή η εύφορη κοιλάδα υπήρξε για πολλά χρόνια στην Ιρλανδία, όπου ο λαός σπαράζεται από τη φτώχεια και την ανέχεια. Ήταν το λεγόμενο Ιρλανδικό θαύμα και που με τόσο ενθουσιασμό επιδοκίμαζαν όλοι οι αστοί πολιτικοί ταγοί του τόπου και τα μεγάλα συγκροτήματα του Τύπου.
Τα φερέφωνα της μεγαλοεργοδοσίας, που υπερασπίζονται με περισσό ζήλο την απεργοσπασία, προβάλλοντάς την ως «δικαίωμα στην εργασία», είναι αυτοί που στήριξαν και στηρίζουν τις πολιτικές που γενικεύουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις σε βάρος της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα. Είναι αυτοί που στήριξαν τη απελευθέρωση των απολύσεων, μέσω της αύξησης του ορίου και της μείωσης των αποζημιώσεων. Είναι αυτοί που «εγκαλούν» την κυβέρνηση να προχωρήσει σε δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο και τις πρώην ΔΕΚΟ. Είναι αυτοί που στήριξαν τους νόμους που καθιερώνουν μισθούς πείνας για τους νέους εργαζόμενους. Πέραν όλων αυτών, οι ισχυρισμοί του δημοσιεύματος, ότι το ΠΑΜΕ δεν άφηνε του εργαζόμενους να δουλέψουν είναι πέρα για πέρα αναληθές και προβοκατόρικο. Καμιά κινητοποίηση δε γίνεται χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των εργαζομένων. Περίτρανη απόδειξη αποτελεί, ότι στο όνομα των εργαζομένων μιλά ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Κωνσταντίνος Κορλέτης. Αυτό κι αν είναι πρόκληση.
Το δημοσίευμα, ευθυγραμμιζόμενο πλήρως με την εργοδοσία επικρίνει ακόμα και τη στάση των αστυνομικών αρχών, επειδή, όπως αναφέρει, δεν καταστέλλουν τις κινητοποιήσεις, ώστε να τηρηθεί η «νομιμότητα». Η αστυνομία, κύριοι του «ΕΘΝΟΥΣ» και της εργοδοσίας είναι όργανο προστασίας των συμφερόντων της κυρίαρχης τάξης, εν προκειμένου της αστικής τάξης. Το ότι δεν τολμά να χτυπήσει ανοιχτά συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ οφείλεται στην αποφασιστικότητα των ταξικών δυνάμεων, στη συντεταγμένη παρουσία τους, τις οργανωμένες παρεμβάσεις, αλλά και τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα υπάρξουν χάρη στη μεγάλη απήχηση και το κύρος του ΠΑΜΕ.
Αν στα σοβαρά πιστεύετε, εσείς κι η μεγαλοεργοδοσία, ότι τα κλομπ και τα χημικά θα κάμψουν το αγωνιστικό φρόνιμα του λαού και της πρωτοπορίας του, αν μη τι άλλο, πλανάστε πλάνη οικτρά. Η ιστορία του εργατικού κινήματος έχει αποδείξει, ότι η εργατική – λαϊκή αντεπίθεση δυναμώνει, όσο η επίθεση του κεφαλαίου γίνεται πιο βάρβαρη. Και αυτό δεν το σταμάτησαν ούτε οι απειλές, ούτε οι κάνες των όπλων της αστικής τάξης.
Το ΠΑΜΕ έχει κατ’ επανάληψη αντικρούσει με ατράνταχτη επιχειρηματολογία όλα αυτά τα αντιλαϊκά ιδεολογήματα. Επιχειρηματολογία, ωστόσο, που όπως όλα τα αστικά μέσα ενημέρωσης, έτσι και το «ΕΘΝΟΣ» σχεδόν ποτέ δεν παρουσιάζει. Δεν μας εκπλήσσει, καθώς είναι σαφές ποια συμφέροντα υπερασπίζονται.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Μέλισσες επιτέθηκαν σε πρόβατα και τα σκότωσαν!

 

Το απίστευτο περιστατικό με τις φονικές μέλισσες συνέβη σε αγροτική περιοχή στον Πυργετό Λάρισας!

Σμήνη από μέλισσες έκαναν μαζική επίθεση κατά των προβάτων του κοπαδιού σκοτώνοντας αρκετά από αυτά με το τσίμπημά τους, ενώ κινδύνευσε και ο κτηνοτρόφος ιδιοκτήτης τους. Μάλιστα, χρειάστηκε να νοσηλευτεί, προκειμένου να αποφύγει τις επιπλοκές από τα τσιμπήματα των μελισσών.

Τα πρόβατα πέρασαν από περιοχή κοντά σε βοσκότοπο, όπου υπήρχαν περίπου 80 κυψέλες, "ενοχλώντας" τις μέλισσες, που αυτή την εποχή είναι ιδιαίτερα επιθετικές, καθώς η βασίλισσα παίρνει τον πληθυσμό της κυψέλης και αναζητεί καινούργια "στέγη". Το αποτέλεσμα ήταν επτά πρόβατα να υποκύψουν στα πολλαπλά τσιμπήματα.

Έκαναν "καμάκι" σε πελάτες και κατέληξαν στο κρατητήριο!

 

Συνεχίζουν ακάθεκτα τη δράση τους στην προσπάθεια να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη πελατεία για τα μαγαζιά για τα οποία εργάζονται.

Χθες το βράδυ συνελήφθη, στο Παλιό Λιμάνι Χανίων, ένας 41χρονος Χανιώτης. Τον άνδρα έπιασαν αστυνομικοί του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Χανίων, σύμφωνα με το cretalive.gr, να προτρέπει διερχόμενους περαστικούς να καθίσουν για φαγητό στο εστιατόριο στο οποίο εργαζόταν.

Λίγο νωρίτερα, στα Μάλια, άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου συνέλαβαν μια 25χρονη Ολλανδέζα, η οποία προσπαθούσε - με λόγια και φυλλάδια - να πείσει διερχόμενους τουρίστες να επιλέξουν για κατάλυμά τους συγκεκριμένο ξενοδοχείο για το οπίο εργαζόταν.
ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΣΕ ΚΑΤΙ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΣ ΤΑΡΑΤΣΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΛΑΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ 

Πότιζαν τους τουρίστες με... άζωτο!«Δηλητήριο» πότιζαν τους τουρίστες, πέντε μπαρ στα Μάλια! Οι αστυνομικοί έβγαλαν «λαβράκι» κατά τη διάρκεια ελέγχου στην περιοχή, που κατακλύζεται από νεαρούς τουρίστες.

Στην περιοχή των Μαλίων εντοπίστηκαν πέντε νυχτερινά μαγαζιά τα οποία όχι μόνο σέρβιραν στους πελάτες τους άζωτο, αλλά το διαφήμιζαν κιόλας, με ταμπέλα!

Σε έλεγχο στα μπαρ βρέθηκαν εκατοντάδες φιαλίδια αερίου με τη μορφή του οξειδίου του αζώτου, ουσία που προορίζεται για ιατρική χρήση και όχι για κατανάλωση με σκοπό ... τη διασκέδαση.

Μάλιστα, η αναισθητική αυτή ουσία, σε συνδυασμό με την κατανάλωση αλκοόλ, προκαλεί αδυναμία, καθιστώντας τους τουρίστες που το κατανάλωναν αβοήθητους, εκθέτοντάς τους σε άμεσο κίνδυνο.

ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ


Απόσπασμα
Από το πρακτικό της 14ης συνεδρίασης του
Δημοτικού Συμβουλίου
Σκοπέλου
Θέμα: Τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος έτους 2011 και αναμόρφωση
προϋπολογισμού έτους 2011 ως προς την κατάργηση του έργου «Κατασκευή
τοιχείου αντιστήριξης & αποκατάσταση οδού προς το Νεκροταφείο», πρ/σμού
11.606,00 € και την εγγραφή του έργου «Αποκατάσταση οδών εντός οικισμού
Γλώσσας», πρ/σμού 11.606,00 €.
Στη Σκόπελο, σήμερα την 26η Ιουλίου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00 μ.μ. το
3ημοτικό Συμβούλιο συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση στο 3ημοτικό Κατάστημα,
ύστερα από την 6175/22-07-2011 πρόσκληση του προέδρου που δημοσιεύθηκε
και επιδόθηκε με αποδεικτικό στους δημοτικούς συμβούλους σύμφωνα με το
άρθρο 67 του Ν.3852/2010.
Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος διαπίστωσε ότι από τα 17 μέλη
του 3ημοτικού Συμβουλίου ήταν:
Παρόντες Απόντες
1. Σκούρας Κων/νος, Πρόεδρος 3.Σ. 1. Καραγκιόζος Ιωάννης
2. Αγγελέτου Παναγιώτα
3. Φύβγας Γεώργιος
4. Κακαλιάγκος Αθανάσιος
5. Αναστασίου Ιωάννης
6. Λαγουδάκης Γεώργιος
7. Φαδάκης Αθανάσιος
8. Πατσής Ελευθέριος
9.Σαλπαδήμου – 3ιαμάντου Αλεξάνδρα
10.Τζουβελέκης Άγγελος (απών από το
28ο θέμα έως το 30ο της Η.3.)
11.Παπαδαυίδη Μάχη (απών από το 8ο
Θέμα έως το 30ο της Η.3.)
12.Βασιλούδης Χρήστος
13.Βαφίνης Νικόλαος (απών από το 21ο
θέμα έως το 30ο της Η.3.& στο 14ο)
14.Πατσής Γεώργιος
15.Ραμαντάνης Εμμανουήλ
16.Ρόδιος Νικόλαος-Σπυρίδων
Ο 3ήμαρχος Γεώργιος Μιχελής προσκλήθηκε και παρίσταται στη συνεδρίαση.
Η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κλήματος Μαρία 3αλακιάρη και η Πρόεδρος
της 3ημοτικής Κοινότητας Γλώσσας Ελισσάβετ Παπαχρήστου προσκλήθηκαν και
παρίστατο στη συνεδρίαση με δικαίωμα ψήφου στα θέματα που αφορούν την
Κοινότητα τους.
ΑΔΑ: 4Α5ΝΩ1Δ-ΠΒΗ
Απουσίαζε ο Πρόεδρος της 3ημοτικής Κοινότητας Σκοπέλου Φίλιππος Σάββας, αν
και κλήθηκε νόμιμα.
Στη συνεδρίαση παρευρίσκεται και η Σπυριδούλα Καρβέλη υπάλληλος του 3ήμου
για την τήρηση των πρακτικών.
Αφού διαπιστώθηκε απαρτία – καθώς από το σύνολο 17 μελών ήταν παρόντα 16
μέλη στη συνέχεια κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης.
-
Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το 29ο θέμα της ημερησίας διάταξης, έθεσε υπόψη του
δημοτικού συμβουλίου τα εξής:
Με την υπ’ αριθ. 6159/21-07-2001 εισήγηση του Τμήματος Οικονομικών
Υπηρεσιών & του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών του 3ήμου μας γνωστοποιεί τα
εξής:
Κατά την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος και την σύνταξη του
προϋπολογισμού του 3ήμου Σκοπέλου οικονομικού έτους 2010 εγγράφηκε το έργο
με τίτλο «Κατασκευή τοιχείου αντιστήριξης & αποκατάσταση οδού προς το
Νεκροταφείο», πρ/σμού 11.606,00 €, με πίστωση σε βάρος του Κ.Α. 45-7336.005
και με τίτλο «Κατασκευή τοιχείου αντιστήριξης & αποκατάσταση οδού προς το
Νεκροταφείο», προερχόμενη από ΣΑΤΑ 2011.
Κατά τη σύνταξη της μελέτης του έργου, κρίθηκε σωστό λόγω των
επεμβάσεων και σε άλλα τμήματα οδών εντός του οικισμού, να τροποποιηθεί ο
τίτλος του ανωτέρω έργου σε “Αποκατάσταση οδών εντός οικισμού Γλώσσας”.
Επειδή υπάρχει πλέον αδυναμία εκτέλεσης του έργου με τίτλο: “Κατασκευή
τοιχείου αντιστήριξης & αποκατάσταση οδού προς το Νεκροταφείο“ και σύμφωνα
με τις διατάξεις του άρθρου 161 παρ. 1 του Ν. 3463/2006-ΦΕΚ Α’ 114/2006
«3ημοτικός & Κοινοτικός Κώδικας» προτείνεται η κατάργηση του έργου και η
μεταφορά της πίστωση 11.606,00 €, από έσοδα ΣΑΤΑ 2011, να διατεθεί για την
εκτέλεση του έργου με τίτλο: “Αποκατάσταση οδών εντός οικισμού Γλώσσας”.
Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω θα πρέπει:
α) να τροποποιηθεί το Τεχνικό Πρόγραμμα του 3ήμου έτους 2011
καταργώντας το έργο με τίτλο: “Κατασκευή τοιχείου αντιστήριξης & αποκατάσταση
οδού προς το Νεκροταφείο“, πρ/σμού 11.606,00 € και να εγγραφεί στο Τεχνικό
Πρόγραμμα του 3ήμου έτους 2011 το έργο με τίτλο: “Αποκατάσταση οδών εντός
οικισμού Γλώσσας”, πρ/σμού 11.606,00 €.
β) Να αναμορφωθεί ο προϋπολογισμός του 3ήμου οικ. έτους 2011 ως εξής:
QΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΟ3Α
Από τον Κ.Α. 45-7336.005 με τίτλο “Κατασκευή τοιχείου αντιστήριξης &
αποκατάσταση οδού προς το Νεκροταφείο“ να μεταφερθεί πίστωση 11.606,00 €
(έσοδα ΣΑΤΑ 2011), σε ενίσχυση του αποθεματικού του 3ήμου Κ.Α. –9111.
Από το αποθεματικό να μεταφερθεί πίστωση 11.606,00 € ως εξής:
Πίστωση 11.606,00 € σε βάρος του Κ.Α. 30-7333.010 με τίτλο
“Αποκατάσταση οδών εντός οικισμού Γλώσσας” από έσοδα ειδικευμένα ΣΑΤΑ 2011.
Η ψήφιση των ανωτέρω πιστώσεων θα αποφασιστεί από την Οικονομική
Επιτροπή του 3ήμου Σκοπέλου.
Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για την εισαγωγή του θέματος στο
3ημοτικό Συμβούλιο με τίτλο του θέματος.
Το 3ημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση, ανταλλαγή γνωμών,
έκθεση απόψεων και αφού έλαβε υπόψη την ανωτέρω εισήγηση
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
1. Τροποποιεί το Τεχνικό Πρόγραμμα του 3ήμου έτους 2011 καταργώντας το έργο
με τίτλο: “Κατασκευή τοιχείου αντιστήριξης & αποκατάσταση οδού προς το
Νεκροταφείο“, πρ/σμού 11.606,00 € και εγγράφει στο Τεχνικό Πρόγραμμα του
ΑΔΑ: 4Α5ΝΩ1Δ-ΠΒΗ
3ήμου έτους 2011 το έργο με τίτλο: “Αποκατάσταση οδών εντός οικισμού
Γλώσσας”, πρ/σμού 11.606,00 €.
2. Αναμορφώνει τον προϋπολογισμό του 3ήμου οικ. έτους 2011 ως εξής:
7Σ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΟ
Α: Από τον Κ.Α. 45-7336.005 με τίτλο “Κατασκευή τοιχείου
αντιστήριξης & αποκατάσταση οδού προς το Νεκροταφείο“ μεταφέρει πίστωση
11.606,00 € (έσοδα ΣΑΤΑ 2011), σε ενίσχυση του αποθεματικού του 3ήμου Κ.Α. –
9111.
Από το αποθεματικό μεταφέρει πίστωση 11.606,00 € ως εξής:
Πίστωση 11.606,00 € σε βάρος του Κ.Α. 30-7333.010 με τίτλο “Αποκατάσταση
οδών εντός οικισμού Γλώσσας” από έσοδα ειδικευμένα ΣΑΤΑ 2011.
3. Η ψήφιση της ανωτέρω πίστωσης θα αποφασιστεί από την Οικονομική Επιτροπή
του 3ήμου Σκοπέλου.
-Qς προς την ανωτέρω απόφαση ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βασιλούδης Χρήστος
ψήφησε Λευκό
Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 191/2011
Συντάχθηκε και υπογράφθηκε
Ο Πρόεδρος Τα Μέλη
Ακολουθούν οι υπογραφές
Ακριβές Απόσπασμα
Σκόπελος 27-07-2011
ΜΟΝΟ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΑΣΙΛΟΥΔΗΣ ΕΡΙΞΕ ΛΕΥΚΟ

ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΞΗΣ δημοτικούς συμβούλους κ. Ραμαντάνης Εμμανουήλ και Ρόδιος Νικόλαος – Σπυρίδων


για την απόφαση που πήραν και ήταν η μοναδική που αντέδρασαν στην
Παραχωρεί το κτίριο του  Δήμου, όπου στεγάζεται ως σήμερα το  Δημοτικό
Καφενείο στη  Δ.Η.Κ.Ε.Σ. για να λειτουργήσει ως Πολιτιστικό Κέντρο και ως
υποκατάστημα αυτής.

ΑρχείοΛήψη Αρχείου

Άρχισαν πάρτυ εκατομμυρίων

Κρύβει η κυβέρνηση το πόσα λεφτά θα πάρουν Paribas, Deutsche Bank, HSBC και η... γνωστή μας Lazard για την επαναγορά ύψους 135 δισ.!
Είπαμε «ναι» σε εμπράγματες εγγυήσεις!
Αρχίζει το πάρτυ...
Ο χορός των εκατομμυρίων.
Με αδιαφανείς διαδικασίες.
Απόλυτο σκοτάδι.

Με το πρόσχημα των ταχύτατων διαπραγματεύσεων...
Να κλείσουν οι συμφωνίες το γρηγορότερο.

Ανακοίνωσε η κυβέρνηση ότι ορίστηκαν (!) οι BNP-Paribas, Deutsche Bank και HSBC ως συν-ανάδοχοι για την εφαρμογή του προγράμματος συμμετοχής ιδιωτών στο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Καθήκοντα δε διεθνούς νομικού συμβούλου αναλαμβάνει το δικηγορικό γραφείο Gottlieb Steen & Hamilton LLP και οικονομικού συμβούλου του Δημοσίου η γνωστή μας, από τότε που την είχε επιλέξει το γραφείο του πρωθυπουργού, γαλλική Lazard.

Πρώτο ερώτημα, που κάνει ο κάθε πολίτης που ζει σε τούτη τη χώρα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/08/blog-post_762.html#more

ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΤΟΛΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΔΙΕΦΩΝΗΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ Η ΡΟΔΟΥΛΑ ΖΗΣΗ!!

ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ ΥΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ

ΑΡΞΑΣΘΕ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΟΛΟΥ. ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ Voliotaki ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΤΟΛΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΔΙΕΦΩΝΗΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ Η ΡΟΔΟΥΛΑ ΖΗΣΗ!! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ! ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΤΟΛΙΑΣ!!
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΕΧΟΥΝ ΚΟΝΤΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΡΤΑΛΗΣ ΠΑΠΑΤΟΛΙΑΣ 

Αστραψε και βρόντηξε στο Βόλο και στην Σκόπελο τα ίδια είχαμε το βράδυ εχτές

Αστραψε και βρόντηξε στο Βόλο
Αυγουστιάτικο μπουρίνι αναστάτωσε χθες το βράδυ το Βόλο. Το καιρικό σκηνικό άλλαξε άρδην και μέσα σε λίγα λεπτά την καλοκαιρία διαδέχθηκαν οι αστραπές, ο δυνατός αέρας και δυνατή βροχή.
Λίγο πριν τις 10.30 το βράδυ στην πόλη το μπουρίνι έφερε τα πάνω-κάτω. Καταστήματα εστίασης άδειασαν, καθώς οι θαμώνες εγκατέλειψαν τρέχοντας τα τραπέζια και δρόμοι ερήμωσαν από πολίτες που έτρεχαν για να αποφύγουν την έντονη βροχή.
Η νεροποντή έπεσε με το... τσουβάλι για περίπου δέκα λεπτά και συνεχίστηκε με μειωμένη ένταση, αλλά με τις αστραπές να επιμένουν μετατρέποντας τη νύχτα σε μέρα.
Από τον μανιασμένο αέρα, ο οποίος έδωσε σύντομο προμήνυμα του μπουρινιού, μέχρι και κάδοι απορριμμάτων μετακινήθηκαν από τις θέσεις τους, ενώ από τον εκκωφαντικό θόρυβο των αστραπών χτυπούσαν συναγερμοί αυτοκινήτων.
Σε αυξημένη ετοιμότητα τέθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για να αντιμετωπίσουν τυχόν περιστατικά που προκλήθηκαν από την αιφνίδια αλλαγή του καιρού. Στο λιμεναρχείο Βόλου καμία κλήση δεν είχαν λάβει οι λιμενικοί, ενώ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία απευθύνθηκαν πολίτες, οι οποίοι ενημέρωσαν για δέντρα που λύγισαν από τους ανέμους και τη καταρρακτώδη βροχή, με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμους.
Για σήμερα, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν διατήρηση του άστατου καιρού με παροδικές βροχές ή καταιγίδες στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στη Χαλκιδική και μετά το μεσημέρι στις ορεινές κυρίως ηπειρωτικές περιοχές της χώρας.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 32 στη Δυτική Ελλάδα, από 18 έως 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 22 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 34 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί μέτριοι και τοπικά στα βόρεια ισχυροί.
Ειδικότερα, για τη Μαγνησία σήμερα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες συννεφιές, αυξημένες κατά διαστήματα. Ο καιρός θα είναι αίθριος και η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 32 βαθμούς Κελσίου.
Αίθριος προβλέπεται ο καιρός για αύριο και μεθαύριο.
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Στατιστικά στοιχεία – Θάνατοι Λουομένων – Τραυματισμοί / Θάνατοι από ατυχήματα θαλάσσιων μέσων αναψυχής στη θάλασσαΑπό την αρμόδια Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης και Κανονισμών Λιμένων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανακοινώθηκαν για τα έτη 2008, 2009 και 2010, πίνακες, στους οποίους είναι καταχωρημένοι θάνατοι λουομένων στη θάλασσα καθώς και τραυματισμοί / θάνατοι από ατυχήματα στη θάλασσα από ταχύπλοα σκάφη και λοιπά θαλάσσια μέσα αναψυχής. Επισημαίνεται ότι τα παραπάνω στοιχεία αφορούν σε θανάτους λουομένων στη θάλασσα, (ανά φύλο και ανά εθνικότητα, Έλληνες και αλλοδαποί), μη συνδεομένων με περιστατικά παράνομης μετανάστευσης αλλοδαπών, ανεξαρτήτως της αιτίας που τους προκάλεσε (παθολογικά αίτια, πνιγμός κ.λ.π.) και δεδομένου ότι σε κάθε περιστατικό που καταγράφεται αρχικά, δεν αναφέρεται η αιτία θανάτου, η οποία πιστοποιείται κατά το στάδιο της προανάκρισης από τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
Παράλληλα από στοιχεία που τηρούνται από το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, οι θάνατοι λουομένων για το 2011, από αρχές Μαΐου μέχρι την 31/07/2011 ανέρχονται σε 152 άτομα.
Αναλυτικά οι πίνακες με τα στατιστικά στοιχεία βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Γραφείου μας : www.tidis.yen.gr και στο www.hcg.gr.
Επίσης συμβουλές για λουόμενους έχουν εκδοθεί από την ως άνω αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου και έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του www.hcg.gr, στο θεματικό χώρο «Σας ενδιαφέρει».

ΕΚΝΛ: ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Το καθεστώς των αδειών και το ύψος των επιδομάτων παρουσιάζει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με αφορμή το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα θα λάβουν το επόμενο διάστημα τις άδειές τους. Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, «άδεια» είναι το χρονικό διάστημα διακοπής της εργασίας για να ξεκουραστεί ο εργαζόμενος, για το οποίο όμως πληρώνεται κανονικά τις τακτικές του αποδοχές και παίρνει επιπλέον και επίδομα αδείας. Το επίδομα αδείας, ανεξαρτήτως από τα χρόνια υπηρεσίας, είναι το μισό των μηνιαίων τακτικών αποδοχών για τους εργαζόμενους με μισθό και 13 ημερομίσθια για τους εργαζόμενους με ημερομίσθιο.
Ο εργαζόμενος δικαιούται κατά τον πρώτο χρόνο εργασίας του σε συγκεκριμένο εργοδότη να πάρει από την έναρξη της απασχόλησής του αναλογικό ποσοστό της ετήσιας κανονικής άδειας με αποδοχές που δικαιούται μετά τη συνεχή απασχόληση 12 μηνών. Ο εργοδότης υποχρεούται να χορηγεί σε όλο το προσωπικό του άδεια μέχρι τη λήξη του έτους (31 Δεκεμβρίου). Οι άδεις για το μισό τουλάχιστον προσωπικό πρέπει να δίνονται στο διάστημα από 1 Μαΐου έως 30 Σεπτεμβρίου. Οι αποδοχές άδειας και το επίδομα αδείας πρέπει να προκαταβάλλονται από τον εργοδότη το αργότερο την προηγούμενη μέρα από την έναρξη της άδειας.
Η άδεια από το τρίτο ημερολογιακό έτος εργασίας στον ίδιο εργοδότη, πρέπει να δίνεται ολόκληρη. Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις επιτρέπεται να δοθεί τμηματικά ή άδεια σε δυο περιόδους. Αυτό μπορεί να γίνει είτε λόγω σοβαρής ή επείγουσας ανάγκης της επιχείρησης ή με αίτηση του εργαζόμενου. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να εγκριθεί η τμηματική χορήγηση από την αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας. Πάντως το πρώτο τμήμα της άδειας πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον 6 συνεχόμενες εργάσιμες ημέρες ή 12 συνεχόμενες ημέρες αν είναι ανήλικος.
Σε περίπτωση διαφωνίας μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου για τη διάρκεια της άδειας και το χρόνο χορήγησής της, αποφασίζει τριμελής επιτροπή της αρμόδιας Επιθεώρησης Εργασίας, ύστερα από αίτηση των ενδιαφερομένων.
ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ
Τα χρονικά διαστήματα που ο εργαζόμενος δεν δουλεύει για λόγους ασθένειας μικρής διάρκειας, νόμιμης απεργίας, ανώτερης βίας, άδειας χωρίς αποδοχές, διαθεσιμότητας, υπερημερίας εργοδότη και επίσχεσης εργασίας, θεωρούνται για τον υπολογισμό των ημερών αδείας σαν εργάσιμος χρόνος και δεν συμψηφίζονται με τις μέρες της άδειας. Πρέπει δηλαδή να δοθεί όλη η άδεια. Αν όμως ο χρόνος ασθένειας είναι μεγάλος και υπερβεί τα χρονικά όρια της «βραχείας ασθένειας» (π.χ. πάνω από 1 μήνας για 4 χρόνια για εργασία ως 4 χρόνια στον ίδιο εργοδότη), τουλάχιστον επί τόσες μέρες όσες είναι οι μέρες άδειας του έτους, τότε ο εργαζόμενος δεν θα πάρει άδεια. Αν οι μέρες της υπέρβασης είναι λιγότερες από τις μέρες της κανονικής άδειας, τότε θα γίνει συμψηφισμός. Αν ο εργαζόμενος δεν δικαιούται άδεια λόγω ασθένειας μεγάλης διάρκειας, θα πληρωθεί κανονικά τόσο τις αποδοχές, όσο και το επίδομα άδειας. Οι μέρες άδειας που παίρνουν οι γυναίκες για μητρότητα (άδεια κυοφορίας, λοχείας, φροντίδας παιδιού) θεωρούνται σαν χρόνος πραγματικής υπηρεσίας και δεν επηρεάζουν τις μέρες κανονικής άδειας.
Η αδικαιολόγητη απουσία από την εργασία μπορεί να αφαιρεθεί από τις μέρες κανονικής άδειας. Δηλαδή για κάθε μέρα αδικαιολόγητης απουσίας ο εργοδότης μπορεί να κόψει μια μέρα άδειας. Στην περίπτωση όμως αυτή ο εργαζόμενος πρέπει να πάρει το σύνολο των αποδοχών και του επιδόματος άδειας. Η απεργία δεν θεωρείται αδικαιολόγητη απουσία.
Αν με ευθύνη του εργοδότη δεν χορηγηθεί μέρος ή ολόκληρη η άδεια μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους, ο εργαζόμενος δικαιούται αποζημίωση ίση με τις αποδοχές άδειας για τις μέρες που δεν τις πήρε. Δεν διπλασιάζεται όμως το επίδομα άδειας. Υπάρχουν και ποινικές κυρώσεις για τον εργοδότη που αρνείται να δώσει την άδεια (χρηματική ποινή και φυλάκιση έως 6 μήνες). Κατά τη διάρκεια της κανονικής άδειας ο εργοδότης δεν μπορεί να απολύσει τον εργαζόμενο. Αν το κάνει, η απόλυση είναι άκυρη.
Επιχειρήσεις που λειτουργούν 6 ημέρες την εβδομάδα
ΧΡΟΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΗΜΕΡΕΣ ΑΔΕΙΑΣ
Αποδοχές με μισθό
Αποδοχές με ημερομίσθιο
Έως 12 μήνες στον ίδιο
Έως 24 (2 μέρες ανά
Έως 24 εικοστά
Έως 24
εργοδότη
μήνα)
πέμπτα
2ο ημερολογιακό έτος στον
Αν συμπληρωθεί 25.
Αν συμπληρωθεί 1
Αν συμπληρωθεί 25.
ίδιο εργοδότη
Αν δεν συμπληρωθεί,
μισθός.
Αν δεν συμπληρωθεί,
ανάλογα με τους μήνες
Αν δεν συμπληρωθεί,
ανάλογα με τους μήνες
απασχόλησης (2 μέρες ανά μήνα)
ανάλογα με τους μήνες απασχόλησης.
απασχόλησης (2 ημερομίσθια ανά μήνα)
3ο ημερολογιακό έτος – 10 χρόνια στον ίδιο εργοδότη
26
1 μισθός
 26
Πάνω από 10 χρόνια στον
30
1 μισθός συν τόσα
1 μισθός συν τόσα εικοστά
ίδιο εργοδότη
εικοστά πέμπτα για
πέμπτα για όσες εργάσιμες
ή 12 χρόνια σε διάφορους
όσες εργάσιμες ημέρες
ημέρες εμπίπτουν στον
εργοδότες
εμπίπτουν στον
επόμενο μήνα
επόμενο μήνα
Επιχειρήσεις που λειτουργούν 5 μέρες τη βδομάδα
ΧΡΟΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΗΜΕΡΕΣ ΑΔΕΙΑΣ
Αποδοχές με μισθό
Αποδοχές με ημερομίσθιο
Έως 12 μήνες στον
Έως 20 (20/12 αριθμός
Έως 24 εικοστά πέμπτα
Έως 24
ίδιο εργοδότη
μηνών εργασίας)
2ο ημερολογιακό έτος
Αν συμπληρωθεί 21.
Αν συμπληρωθεί 1
Αν συμπληρωθεί 25.
στον ίδιο εργοδότη
Αν δεν συμπληρωθεί,
μισθός.
Αν δεν συμπληρωθεί,
ανάλογα με τους μήνες
Αν δεν συμπληρωθεί,
ανάλογα με τους μήνες
απασχόλησης (21/12 επί αριθμός μηνών
ανάλογα με τους μήνες απασχόλησης.
απασχόλησης
εργασίας)
3ο ημερολογιακό έτος
22
1 μισθός
 26
– 10 χρόνια στον
ίδιο εργοδότη
Πάνω από 10 χρόνια
25
1 μισθός συν τόσα
1 μισθός συν τόσα
στον ίδιο εργοδότη
εικοστά πέμπτα για
εικοστά πέμπτα για
ή 12 χρόνια σε
όσες εργάσιμες ημέρες
όσες εργάσιμες ημέρες
διάφορους
εμπίπτουν στον επόμενο
εμπίπτουν στον επόμενο
εργοδότες
μήνα
μήνα

ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΩΡΑ 

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ… ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

 

Με αυτοκίνητο ή με πλοίο;
 
Της Νατάσας Πολυγένη


 
Η πολυπόθητη –για πολλούς- ώρα των διακοπών έφτασε. Παρά την κακή οικονομική κατάσταση που επικρατεί σε όλη τη χώρα, αρκετοί είναι αυτοί που φέτος θα κάνουν τις διακοπές τους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Οι πετσοκομμένοι μισθοί, επιδόματα και συντάξεις μπορεί να επιβάλλουν περιορισμούς αλλά η επιθυμία για ξεκούραση και χαλάρωση πλάι στο κύμα υπερτερεί. Η επιλογή προορισμού με σκοπό να μειωθεί αισθητά το κόστος αλλά και η απάντηση στο ερώτημα «αυτοκίνητο ή πλοίο» είναι τα δύο βασικά ζητήματα που καλούνται να λύσουν πριν κλείσουν οριστικά τις βαλίτσες τους.
Από ό,τι φαίνεται, φέτος οι διακοπές σε περιοχές προσβάσιμες με το αυτοκίνητο είναι η απάντηση των Ελλήνων στις αυξήσεις των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Πολλοί παραθεριστές θα επιλέξουν να κάνουν φέτος τα καλοκαιρινά τους μπάνια χωρίς να χρειαστεί να μπουν στο πλοίο. Βέβαια, έχουν να αντιμετωπίσουν το σημαντικό έξοδο της βενζίνης το οποίο όμως κανείς δεν μπορεί να αποφύγει.
Για τους οπαδούς των νησιών, η οικονομική κρίση προσφέρει ευκαιρίες ιδιαίτερα στους προνοητικούς. Πλέον μέσω του διαδικτύου μπορεί να κλείσει κανείς φθηνά ακτοπλοϊκά ή αεροπορικά εισιτήρια εάν δεν το αφήσει για την τελευταία στιγμή. Για παράδειγμα η Ρόδος που θεωρείται ένας από τους ακριβότερους προορισμούς, στοιχίζει σε μια τετραμελή οικογένεια με αυτοκίνητο περίπου 500 ευρώ μετ’ επιστροφής, ενώ η Σαντορίνη δεν ξεπερνά τα 400. Με μια καλή έρευνα -και έγκαιρη κράτηση φυσικά- μπορούν να βρεθούν και οικονομικά δωμάτια και ξενοδοχεία.
Όσοι επιλέξουν να ταξιδέψουν οδικώς σαφώς θα πληρώσουν λιγότερα αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνούν το «αλμυρό» κόστος των καυσίμων και των διοδίων. Η σωστή ενημέρωση και η σύγκριση τιμών είναι τα κλειδιά για οικονομικές καλοκαιρινές μετακινήσεις. Όλα πάντως δείχνουν ότι είναι θέμα έγκαιρου προγραμματισμού, διαφορετικά οι αποφάσεις της τελευταίας στιγμής θα κοστίσουν. Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουν οι παραθεριστές είναι ότι ο Αύγουστος είναι απαγορευμένος μήνας για διακοπές αφού τα πάντα ακριβαίνουν. Και αυτό είναι κάτι που ούτε η οικονομική κρίση θα αλλάξει.
«STAYCATION» Ο ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ
Για μια μεγάλη μερίδα κόσμου οι διακοπές σε κάποιο νησί φαντάζουν άπιαστο όνειρο. Η ανάγκη όμως για φόρτιση των μπαταριών και ξεκούραση παραμένει. Έτσι «εφευρέθηκε» ένα νέος είδος διακοπών το «staycation», δηλαδή διακοπές στο σπίτι λόγω οικονομικής κρίσης. Ο νεολογισμός αυτός (από τις λέξεις "stay" που σημαίνει "μένω" και "cation" από το "vacation" που σημαίνει "διακοπές") και η τάση που περιγράφει δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ, αλλά γρήγορα εξαπλώθηκε.
Αρχικά ο υποψήφιος «παραθεριστής» θα πρέπει να δει τα θετικά του να περάσει την άδειά του στο σπίτι. Πρώτον απαλλάσσεται από βαλίτσες, λιμάνια, αεροδρόμια και συνωστισμό στις παραλίες. Η μόνη του μέριμνα είναι να διαμορφώσει το σπίτι κατάλληλα ώστε οι διακοπές να γίνουν όσο το δυνατόν πιο ευχάριστες. Αυτό σημαίνει απενεργοποίηση τηλεόρασης και ηλεκτρονικού υπολογιστή. Οι διακοπές είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να διαβάσει κανείς ένα καλό βιβλίο. Απαραίτητο συστατικό των διακοπών είναι και ο ύπνος, ώστε να έρθει με τη σειρά της και η ξεκούραση. Άλλωστε αυτό σημαίνει διακοπές. Ο κήπος ή μια φροντισμένη βεράντα μπορεί να κάνουν τα πράγματα ακόμη καλύτερα και δίνουν ένα τόνο εξοχής. Επιπλέον, για τις δύσκολες ώρες υπάρχει και η επιλογή της πισίνας με μικρό αντίτιμο. Τα βράδια δροσερά κοκτέιλ και μπάρμπεκιου στη βεράντα με φίλους ή την οικογένεια θα δώσουν ένα ξεχωριστό τόνο στην καθημερινότητα. Μπορεί το σπίτι να μην είναι νησί, είναι όμως το λιμάνι.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΣΕ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

ΕΝΩ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝ)ΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ (ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ )


Σήμερα, ημέρα 21/7 /2011 και ώρα 18:00 στο Δημοτικό Κατάστημα του
Δήμου Σκοπέλου συνήλθε σε δημόσια συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της
Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Σκοπέλου, ύστερα από την 7 / 15-7-2011
πρόσκληση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, που επιδόθηκε νόμιμα στα
μέλη του Δ.Σ., σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ 1 & 2 της Υ.Α. 25027/84:
Αφού διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία, δηλαδή σε σύνολο έντεκα (11) μελών βρέθηκαν
παρόντα τα παρακάτω επτά (7) μέλη:
ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ
1. Λαγουδάκης Γεώργιος 1. Παπαδαυίδ Μάχη
2. Διαμάντου Αλεξάνρα 2. Δένδης Σταμάτης
3. Πατσής Γεώργιος 3. Δρόσου Μάχη
4. Καραγκιόζος Ιωάννης 4.Σπύρου Αλέξανδρος
5. Σπετσιώτη Ελένη
6. Τσούτσουρη Σοφία
7.Κοσμά Βασιλική
Τα πρακτικά τηρήθηκαν από την υπάλληλο κ. Κρασσά Διομή.
ΘΕΜΑ: «Αίτημα γνωμοδότησης από δικηγόρο για το εργασιακό καθεστώς του
Σκιαθίτη Φωτίου»
ΑΔΑ: 4Α5ΜΟΡΥΣ-ΖΑ6
2
Ο Πρόεδρος εισηγήθηκε το 12 ο θέμα της ημερήσιας διάταξης και είπε τα εξής:
Για την επίλυση του εργασιακού θέματος του εργαζόμενου Σκιαθίτη Φωτίου με
αντικείμενο εργασίας σερβιτόρος στο Δημοτικό Καφενείο Σκοπέλου, ο οποίος είχε
προσληφθεί με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου δηλ. από 01/07/05 έως 31/10/05,
σύμβαση την οποία υπέγραψε με την Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Σκοπέλου στις
01/07/05 και με βάση την υπ’αριθμ. 29/2005 απόφαση της ιδίας επιχείρησης, την λήψη
γνωμοδότησης από δικηγόρο προκειμένου για την νομιμότητα και την ορθή απομάκρυνση
του εργαζόμενου από την επιχείρηση. Για τον σκοπό αυτό προτείνει την δικηγόρο
κ.Φωτεινή Φ. Ζυγούρη και την αποστολή των σχετικών για την υπόθεση εγγράφων που
θα ζητηθούν.
Αποφασίζει ομόφωνα
Αναθέτει στην δικηγόρο κ.Φωτεινή Ζυγούρη την γνωμοδότηση για την επίλυση του
εργασιακού ζητήματος του εργαζομένου Σκιαθίτη Φωτίου με αντικείμενο εργασίας
σερβιτόρου στο Δημοτικό Καφενείο Σκοπέλου, ο οποίος είχε προσληφθεί με σύμβαση
εργασίας ορισμένου χρόνου δηλ. από 01/07/05 έως 31/10/05, προκειμένου για την
νόμιμη και ορθή απομάκρυνση του εργαζόμενου από την επιχείρηση.
Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 16/2011.

ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΙΑ ΚΛΙΚΑ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

ΚΑΛΑ ΣΤΗΣ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΗΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΩΣ ΠΗΡΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΗΣ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ? ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ?
Αναθέτει στην δικηγόρο κ.Φωτεινή Ζυγούρη την γνωμοδότηση για την επίλυση του
εργασιακού ζητήματος του εργαζομένου Σκιαθίτη Φωτίου με αντικείμενο εργασίας
σερβιτόρου στο Δημοτικό Καφενείο Σκοπέλου, ο οποίος είχε προσληφθεί με σύμβαση
εργασίας ορισμένου χρόνου δηλ. από 01/07/05 έως 31/10/05, προκειμένου για την
νόμιμη και ορθή απομάκρυνση του εργαζόμενου από την επιχείρηση.
Αναθέτει στην δικηγόρο κ.Φωτεινή Ζυγούρη την γνωμοδότηση για την επίλυση του
εργασιακού ζητήματος του εργαζομένου Σκιαθίτη Φωτίου με αντικείμενο εργασίας
σερβιτόρου στο Δημοτικό Καφενείο Σκοπέλου, ο οποίος είχε προσληφθεί με σύμβαση
εργασίας ορισμένου χρόνου δηλ. από 01/07/05 έως 31/10/05, προκειμένου για την
νόμιμη και ορθή απομάκρυνση του εργαζόμενου από την επιχείρηση.

ΑρχείοΛήψη Αρχείου
ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΚΥΡΙΑ 
Σπετσιώτη Ελένη ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΔΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΑΝ ΣΤΟ Διοικητικού Συμβουλίου της
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ?

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΕΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΤΣΙ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΣΗΜΕΡΑ

Οι Μουτσούνες της Σκοπέλου


Ο μεταμφιεσμένος έχει τη δική του ξεχωριστή ονομασία και στο σκοπελίτικο νησί που ακούει στο όνομα Μουτσούνα. Οι Μουτσούνες τριγυρνούν στις γειτονιές, μπαίνουν στα σπίτια και ενίοτε αυτοσχεδιάζουν στους δρόμους θεατρικές παραστάσεις και σκετσάκια, όπου σατιρίζουν γεγονότα και χαρακτήρες της καθημερινής ζωής ή μιμούνται με περιπαικτική διάθεση φίλους και γείτονες.

Τις πιο φροντισμένες και αριστοκρατικές ενδυμασίες τις φορούν οι Μπράμδες, οι οποίοι τραγουδούν το επικό τραγούδι της Βλάχας. Φορούν μαντίλια καλής ποιότητας, τοπικές ενδυμασίες και ασημένια τσαπράζια. Οι Μπράμδες μαζεύονται την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς στις πλατείες της Παναγίας Παπαμελετίου, στον Αϊ-Γιάννη, στο Μύλο, στο Γυφτόρεμα και στο Χριστό τραγουδούν και χορεύουν, ενώ οι νοικοκύρηδες τούς κερνούν ρυζόγαλο, γαλακτομπούρεκο και κρασί.

Την ίδια μέρα πραγματοποιείται και το παραδοσιακό έθιμο της τράτας, όπου οι μασκαράδες σκαρώνουν με καλάμια ένα καΐκι, την τράτα, και περνάνε από τις γειτονιές αυτοσχεδιάζοντας με τραγούδια και πειράγματα. Το μπουλούκι, που ακολουθεί την τράτα με τους “τραταραίους”, αποτελείται από μασκαρεμένους που τους κερνούν ρυζόγαλο οι νοικοκυρές, ενώ το σούρουπο η πομπή καταλήγει στην παραλία όπου φουντάρουν την τράτα στη θάλασσα. Η αναβίωση του εθίμου αναπαριστά το χρονικό των πειρατών στις αιγαιοπελαγίτικες θάλασσες που αποτελούσαν τον φόβο και τον τρόμο των κατοίκων.
http://www.tanea.gr/diakopes/?aid=4504567 

Σήμερα έχει δρομολόγιο?


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ Η ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ!... ΜΑΣ ΡΩΤΟΥΝ ΑΣΠΟΝΔΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ!!...ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΡΓΩΝ, ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ Η ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΤΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ!!

Μ-Λ ΚΚΕ: Στο πλευρό των ταξιτζήδων

Μ-Λ ΚΚΕ: Μετά τη συκοφάντηση η τρομοκρατία
Μ-Λ ΚΚΕ :Μετά τη συκοφάντηση η τρομοκρατία

Αφού εξάντλησε και με την αμέριστη συμπαράσταση των γνωστών ΜΜΕ τα προσφιλή μέτρα της συκοφάντησης, της διάσπασης, του αποπροσανατολισμού, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κλιμακώνει την κρατική βία ενάντια στους ταξιτζήδες. Με τρομοκρατική Εγκύκλιο στους Περιφερειάρχες για αφαίρεση των αδειών σε όσους ιδιοκτήτες ταξί προχωρούν σε αποκλεισμό δρόμων, επιχειρεί η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Μεταφορών να καταστείλει τις κινητοποιήσεις των χιλιάδων ταξιτζήδων που εδώ και 15 μέρες υπερασπίζονται τις θέσεις εργασίας τους σε αντιπαράθεση με τα σχέδια εισβολής των εταιρειών. Η στάση αυτή της Κυβέρνησης είναι γνωστή πλέον στους εργαζόμενους καθώς ο καθένας από τη μεριά του την έχει αντιμετωπίσει πρόσφατα. Οι ναυτεργάτες, οι αγρότες, οι φορτηγατζήδες, οι νοσοκομειακοί, οι εργάτες των δήμων, παλιότερα οι δάσκαλοι και οι καθηγητές. Η επίθεση εναντίον της εργασίας και της ζωής των ταξιτζήδων πρέπει να πάρει αγωνιστική απάντηση συνολικά από το εργατικό κίνημα και από τη νεολαία καθώς η νίκη ενός κλάδου είναι νίκη όλων των εργαζομένων και το αντίστροφο. Αυτή η πολιτική είναι αντιλαική δεν παίρνει διορθώσεις αλλά ανατροπήhttp://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1323613

Ο Ταχυδρόμος με πολύ ρεπορτάζ καί αναλύσεις το πρωι στην ΣΚΟΠΕΛΟ


Tην παραίτηση του Υπουργού Mεταφορών ζητά η Ένωση Ξενοδόχων του Ν. Μαγνησίας


ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΗ απεργία των ταξί είναι μια ακόμη απεργία, τονίζει στην επιστολή προς όλους τους αρμόδιους Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, και συνεχίζει, ” Αυτό που την κάνει επώδυνη είναι η χείριστη εικόνα της Ελλάδας που έχει «βγει» στο εξωτερικό από την έλλειψη τουριστικής παιδείας και προστίθεται στην ήδη διαμορφωμένη αρνητική εικόνα της Ελλάδας που έχει ξεκινήσει από τις 26 Ιουνίου με τα γεγονότα στο Σύνταγμα. Λιμάνια, αποβάθρες που δένουν τα κρουαζιερόπλοια, αεροδρόμια, πορείες των ταξί σε εθνικά δίκτυα και σε πόλεις είναι οι εικόνες που μεταδίδονται στο εξωτερικό.
Στη γερμανική ειδησεογραφία και στο διαδίκτυο σήμερα, προβάλλονται ξανά και ξανά οι εικόνες διαπληκτισμού στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ενός ιδιοκτήτη ταξί με έναν ξενοδόχο, ο οποίος μετέφερε τον πελάτη του στο αεροδρόμιο για να επιστρέψει στην πατρίδα του. Δεν έχει σημασία που το Ηράκλειο είναι μια άλλη περιοχή, μακριά από τη Μαγνησία.
Για το εξωτερικό, τόσο το Ηράκλειο όσο και ο Βόλος είναι Ελλάδα. Και αυτή την περίοδο η εικόνα της χώρας μας είναι αντιτουριστική στο peak της τουριστικής περιόδου.
Η μη παροχή υπηρεσίας μεταφοράς από τους ιδιοκτήτες των ταξί αδιαμφισβήτητα έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στις μετακινήσεις των επισκεπτών.
Η ερασιτεχνική αντιμετώπιση του όλου θέματος από σημαντικό «ερασιτέχνη» Υπουργό της κυβέρνησης είναι ότι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί. Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά στις πρόσφατες δηλώσεις της ότι δεν υπάρχει κράτος στο όνομα της δημοκρατίας και καταλύεται η ίδια η δημοκρατία και το δικαίωμα του «επιχειρείν». Είναι χαρακτηριστική η σημερινή εγκύκλιος του συγκεκριμένου Υπουργού 15 μέρες μετά ο οποίος καλεί τους Περιφερειάρχες να επιβάλλουν τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις. Προφανώς δεν έχει αντιληφθεί ακόμα τη λανθασμένη επιλογή του να φέρει άκαιρα το θέμα των ιδιοκτήτων ταξί. Η καλύτερη συμβολή στην επίλυση του θέματος που έχει ο ίδιος δημιουργήσει θα ήταν η παραίτηση του.
Η συνεχόμενη αρνητική εικόνα ανάγκασε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων να μην παρακολουθεί πλέον αμέτοχη αυτή τη συστηματική “κατεδάφιση” της φήμης και εικόνας του ελληνικού τουρισμού και να αποστείλει κείμενο μηνυτήριας αναφοράς σε όλες της ενώσεις μέλη της με σκοπό να κατατίθεται στους κατά τόπους εισαγγελείς εφόσον διαπιστώνονται έκνομες ενέργειες.
Πέρα από τις επιπτώσεις που δέχεται η Μαγνησία από την αρνητική εικόνα που έχει δημιουργηθεί σε εθνικό επίπεδο με απώλεια μεγάλου αριθμού κρατήσεων από το εξωτερικό θέλουμε να πιστεύουμε ότι τοπικά θα συνεχίσουν να μην υπάρχουν παράνομες κινητοποιήσεις ιδιοκτητών ταξί, με αποκλεισμούς των λιμανιών και των αεροδρομίων και με τα μπλόκα που στήνουν στο οδικό δίκτυο της χώρας, προκειμένου να μην προχωρήσει η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας σε μηνυτήριες αναφορές.
Καλούμε την ύστατη στιγμή τους επαγγελματίες ιδιοκτητών ταξί να σταματήσουν άμεσα τις κινητοποιήσεις και να επιλέξουνε τρόπους διαμαρτυρίας οι οποίοι να μην πλήττουν τον τουρισμό αλλά ούτε κι άλλες επαγγελματικές τάξεις. Το δημοκρατικό δικαίωμα της απεργίας πρέπει να εξασφαλίζει και το δημοκρατικό δικαίωμα του «επιχειρείν».”

Κλείνουν τα μαγαζιά του Βόλου την Τετάρτη


Σε 24ωρο κλείσιμο των καταστημάτων στο Βόλο καλούν οι βιοτέχνες και οι έμποροι του νομού Μαγνησίας την Τετάρτη, ως διαμαρτυρία για τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου στη Β’ Εθνική. Όπως αναφέρεται σε σχετικές ανακοινώσεις, η απόφαση υποβιβασμού είναι επιλεκτική και αφήνει ανέγγιχτες τις ομάδες του κέντρου την ώρα που φέρνει νέο χτύπημα στην τοπική οικονομία έπειτα από την ματαίωση των Μεσογειακών Αγώνων.
Ανακοινώσεις εξέδωσαν το Επιμελητήριο Μαγνησίας και το Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας καθώς και οι βιοτέχνες και οι έμποροι του νομού. Στην ανακοίνωση τους τα επιμελητήρια αναφέρουν:
Το Επιμελητήριο Μαγνησίας και το Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας καταγγέλλουν την απαράδεκτη απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League η οποία πρωτόδικα καταδίκασε σε υποβιβασμό τον Ολυμπιακό Βόλου στην Β’ Κατηγορία. Θεωρούμε την απόφαση άδικη και μεθοδευμένη δεδομένου ότι δεν υπήρχε τελεσίδικη δικαστική απόφαση. Εάν πραγματικά υπήρχε η θέληση κάθαρσης του πρωταθλήματος θα έπρεπε να τιμωρηθούν όλες οι εμπλεκόμενες ομάδες. Η απόφαση στοχοποιεί μόνο δύο επαρχιακές πόλεις αφήνοντας ανέγγιχτες τις μεγάλες ομάδες του κέντρου οι οποίες χρόνια τώρα διασύρουν το ποδόσφαιρο. Με τον υποβιβασμό της ομάδας μας η πόλη θα υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά η οποία έρχεται σε συνέχεια της άδικης κυβερνητικής απόφασης για ματαίωση των Μεσογειακών Αγώνων. Θα κτυπηθούν οι επιχειρήσεις μας και θα αυξηθεί η ήδη μεγάλη ανεργία στην περιοχή μας. Καλούμε την πολιτική ηγεσία να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην πόλη και να μην συνεχίσει την υποβάθμισή της. Καλούμε την αθλητική ηγεσία να μην επιμείνει στην επιλεκτική τιμωρία της ομάδας μας. Τέλος καλούμε όλους τους πολίτες της Μαγνησίας με κάθε τρόπο να συμπαρασταθούν αγωνιστικά στην ομάδα με κορύφωση την παρουσία όλων την Πέμπτη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στον ευρωπαϊκό αγώνα του Ολυμπιακού ο οποίος εκπροσωπεί πανάξια την Ελλάδα.
Την ίδια ώρα οι Ομοσπονδίες Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας και ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Ν. Ιωνίας καλούν τα μέλη τους να κλείσουν τα καταστήματα τους την Τετάρτη 3/8/2011 για την "άδικη πρωτόδικη απόφαση της SuperLeague για να υποβιβάσει τον Ολυμπιακό Βόλου στην δεύτερη κατηγορία, καταδικάζοντας με αυτό τον τρόπο όχι μόνο την ομάδα αλλά και μία ολόκληρη πόλη".
Όπως αναφέρουν "Η πόλη μας αυτή τη στιγμή στην περίοδο της βαθιάς κρίσης χρειάζεται την στήριξη των ΜΜΕ και όχι από νέα προβλήματα στην ήδη υπερχρεωμένη και υπερκορεσμένη αγορά. Αγαπητοί συνάδελφοι κλείνουμε τις επιχειρήσεις μας για να μην μας κλείσουν τις επιχειρήσεις τα κέντρα λήψης αποφάσεων της SuperLeague και της ΕΠΟ. Αντιστεκόμαστε στις μεθοδευμένες αποφάσεις. Δεν σας επιτρέπουμε να υποβαθμίσετε την πόλη διότι πριν λίγο καιρό καταφέρατε με μεθοδεύσεις να πάρετε και τους Μεσογειακές Αγώνες από την πόλη μας".
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι:
ΟΕΒΕΜ
Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Ν. Ιωνίας
Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού
Υπεραστικό ΚΤΕΛ ΑΕ
Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου
Μαγνησιακή Πίστη Σ
ύνδεσμος Φορτηγών Δημοσίας Χρήσεων
Σύλλογος Αρτοποιών Βόλου
Ένωση Βενζινοπωλών Βόλου
Κέντρα Εστίασης και Σίτησης Βόλου και Αγρίας
Σύλλογος Κτηματομεσιτών
Σύλλογος Βιβλιοπωλών
Σύνδεσμος Βιοτεχνίας Κατεργασίας Μετάλλου
Ένωση Περιπτερούχων Μαγνησίας ΣΙΣΑΜ
Σύνδεσμος Υδραυλικών Μαγνησίας
Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών Μαγνησίας
Σύλλογος Αργυροχρυσοχόων Μαγνησίας
Σύλλογος Εσκαπτικών Μηχανημάτων
Σύλλογος Ραπτών Σύλλογος Λαϊκών Αγορών
Σύλλογος Τυπογράφων
Σύλλογος Φροντιστηρίων Ν. Μαγνησίας
Σύλλογος Ξυλουργών και συναφών επαγγελμάτων Μαγνησίας
Σύλλογος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστών
Σύλλογος Κρεοπωλών Ν. Μαγνησίας
Σύλλογος Πρακτορείων Προπό
Σύλλογος Τζαμοκρυστάλλων
Σύλλογος Κυλικείων
Σύλλογος Ζαχαροπλαστείων
Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Ν. Μαγνησίας
Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου